.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 28 Μαϊος 2012 12:38

Ρεπορτάζ – H σχολή Rideit στη Θεσσαλονίκη!

 

Επιτυχία στο βοριά!

 Η διεξαγωγή σεμιναρίου ασφαλούς οδήγησης στο χώμα στη Θεσσαλονίκη ήταν μία ιδέα που γυρνούσε καιρό στο μυαλό. Με τους αναβάτες του δραστήριου GS Forum να το έχουν ζητήσει εδώ και καιρό, βλέποντας την επιτυχία των μαθημάτων στην Αθήνα, ήταν θέμα χρόνου να κανονιστεί το ραντεβού και για την συμπρωτεύουσα.

Δίψα για μάθηση

Με το ενδιαφέρον να έχει ανέβει κατακόρυφα και την δίψα για μάθηση να ξεχειλίζει, οι τελευταίες λεπτομέρειες κανονίστηκαν. Ως όριο τέθηκαν οι 22 συμμετοχές για κάθε ημέρα, μιας και θα γίνονταν δύο ξεχωριστά σεμινάρια Level 1, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Οι συμμετοχές άρχισαν να δηλώνονται και ξεπέρασαν όπως γίνεται συνήθως, κάθε προσδοκία. Σαράντα εννέα αναβάτες από την Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν τελικά το σεμινάριο και έμειναν κατευχαριστημένοι!

Το ραντεβού δόθηκε στα γραφεία της BMW Τρικαλιώτης η οποία ευγενικά παραχώρησε τον χώρο και το φαγητό, ενώ παρείχε και τεχνική υποστήριξη από καταρτισμένους μηχανικούς. Στην αίθουσα σεμιναρίων έγινε το θεωρητικό μάθημα και τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, ενώ ο παλιός ιππικός όμιλος του Πανοράματος  χρησιμοποιήθηκε για τις ασκήσεις και την πρακτική εξάσκηση. Ο χώρος αυτός με την πατημένη άμμο, αποτέλεσε ένα ιδανικό πεδίο που έδωσε ενδιαφέρον στο μάθημα. Οι αναβάτες διδάχτηκαν τη σωστή θέση οδήγησης, τη χρήση του σώματος κατά την όρθια οδήγηση, έμαθαν να στρίβουν σε κλειστές στροφές χρησιμοποιώντας τους μοχλούς που προσφέρει η μοτοσυκλέτα. Έπειτα, μετά το μεσημεριανό διάλλειμα, ακολούθησε βόλτα εκτός δρόμου στο Σειχ Σου  όπου και έγινε πρακτική εξάσκηση σε νεροφαγώματα, κλειστές στροφές με αρνητική κλίση, δύσκολες ανηφόρες και κατηφόρες.

Επιτυχημένο σεμινάριο

Οι αναβάτες δοκίμασαν απευθείας όλες τις τεχνικές οδήγησης που έμαθαν στην πρωινή εξάσκηση και η βελτίωση όλων ήταν μεγάλη.
Το πρώτο μάθημα της σχολής Rideit στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην βοήθεια του GS Forum και της BMW Τρικαλιώτης και η σχολή ετοιμάζεται ήδη για το δεύτερο που θα γίνει το Φθινόπωρο!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon