.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 16:40

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τις ΗΠΑ σε μόλις 48 ημέρες

Στην σέλα ενός Royal Enfield Interceptor 650, μία Βρετανίδα αναβάτρια έγραψε ιστορία κάνοντας πάνω από 700 χιλιόμετρα ταξιδιού την ημέρα!

Οι γυναίκες έχουν αυξήσει σημαντικά τόσο το μερίδιο τους στον χώρο των δύο τροχών, όσο και τις δυνατότητες και τα κατορθώματα τους με αυτές, αφήνοντας πίσω τις αναχρονιστικές αντιλήψεις του παρελθόντος. Στο σημερινό μας ρεπορτάζ, η ιστορία της Rachel Leply από την Μ. Βρετανία, η οποία πραγματοποίησε το απίστευτο κατόρθωμα να διασχίσει τις 48 «κύριες» πολιτείες των ΗΠΑ (δηλαδή, με μόνες εξαιρέσεις την Αλάσκα και την Χαβάη) σε 48 ημέρες μόνο.

Η Leply επέλεξε ως όχημα της μία Royal Enfield Interceptor 650, που της παραχωρήθηκε από την ίδια την εταιρεία, με την οποία σημείωσε την ιστορική της ταξιδιωτική επίδοση, ως η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το ταξίδι της είχε μήκος 21.000 μιλίων, περίπου 33.790 χιλιόμετρα –με μία απλή πράξη, βρίσκεις ότι η Leply έκανε πάνω από 700 χιλιόμετρα την ημέρα.

Φυσικά, με ένα τέτοιο Project σημαίνει ότι είσαι έτοιμος –ή έτοιμη, ανάλογα- να αντιμετωπίσεις κάθε είδος καιρού, αλλά και να συναντήσεις κάθε λογής χαρακτήρα στο δρόμο σου και αυτό ακριβώς, περιέγραψε μεταξύ άλλων η Leply. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα της δεν έβγαλε καμία μηχανική ζημιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, καίγοντας… μόλις μία λάμπα πίσω φαναριού! Κατά τα άλλα, η Leply χρησιμοποίησε 5 σετ ελαστικών και 25 λίτρα λαδιού κινητήρα.

Μεταξύ άλλων, η Leply μετέφερε το δικό της ενδυναμωτικό μήνυμα για όλες τις γυναίκες αναβάτριες, λέγοντας: «Πάντα ήθελα να οδηγώ. Όπως πολλές γυναίκες, έχω υπάρξει συνεπιβάτης σε σύντροφο μου, αλλά χρειαζόταν να το κάνω και μόνη μου. Πήρα το δίπλωμα μου και από τότε έχω κολλήσει. Ελπίζω ότι το ταξίδι μου θα εμπνεύσει κι άλλα κορίτσια να βγουν εκεί έξω και να οδηγήσουν. Αν σκέφτεστε να κάνετε το ταξίδι της ζωής σας, κάντε το. Μερικές  φορές πρέπει να σπάσεις την καθημερινότητα για να ζήσεις τα καλύτερα πράγματα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 16:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon