.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 09:37

Η Ελλάδα είναι 3η στους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα

Η χώρα μας… τα κατάφερε, πάλι, να ξεχωρίσει παγκόσμια, σε μία από τις χειρότερες επιδόσεις που θα μπορούσε.

Μία έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων FINN, καταδεικνύει πόσο χάλια είναι η οδική πραγματικότητα στην Ελλάδα, σε… διεθνές κοινό. Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 3η θέση, όσον αφορά τους πιο επικίνδυνους δρόμους, με σκορ 3,85/10. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, την Ελλάδα ξεπερνούν σε επικινδυνότητα, μόνο οι ΗΠΑ (σκορ 2,53/10) και η Αργεντινή (1,65/10). Κοινώς, είμαστε η χώρα με τους 3ους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

Σύμφωνα με την FINN, οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το αποτέλεσμα για την Ελλάδα, είναι αρκετοί: H εταιρεία αναφέρει συγκεκριμένα ότι «παρά το ότι η Ελλάδα δεν τα πάει πολύ άσχημα σε κανέναν τομέα της οδικής ασφάλειας, μόλις το 72% των Ελλήνων φορούν ζώνη ασφαλείας και συμβαίνουν 8,31 θάνατοι στο δρόμο ανά 100.000 άτομα, με αποτέλεσμα την 3η χειρότερη θέση στους πιο επικίνδυνους δρόμους από όλα τα κράτη που μελετήσαμε».

Αξίζει βέβαια, κάπου εδώ, να αναφέρουμε ότι η FINN πραγματοποίησε την έρευνα, εξετάζοντας την οδική πραγματικότητα μόλις σε 27 χώρες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την μεθοδολογία της έρευνας, όλες οι χώρες που επιλέχθηκαν έχουν δείκτη ανάπτυξης άνω του 8, ενώ για όσες χώρες δεν ευρέθησαν πλήρη δεδομένα, δεν ελήφθησαν υπόψη.

Η ίδια έρευνα, κατέδειξε και τις 3 χώρες στις οποίες είναι πιθανότερο να χάσει κανείς την ζωή του από τροχαίο συμβάν: Πρώτη είναι η Σαουδική Αραβία, με 35,94 θανάτους ανά 100.000 άτομα, ενώ ακολουθούν η Ταϊλάνδη με 32,21 θανάτους ανά 100.000 άτομα, και η Μαλαισία με 22,48 θανάτους ανά 100.000 άτομα. Στην λίστα αυτή, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 19η θέση.

Και φυσικά, εύλογα θα αναρωτιέστε, ποια χώρα είναι αυτή με τους ασφαλέστερους δρόμους: Το Top-3 είναι όλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ολλανδία στην πρώτη θέση με σκορ 7,86/10, ενώ την ακολουθούν η Νορβηγία με σκορ 7,47/10  και οι Σουηδία και Εσθονία, που ισοβαθμούν με 7,42/10.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon