.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 09:58

Οι 2 φίλοι που γύρισαν τον κόσμο με SH και αμαξίδιο και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες

Οι Sidecar Guys απέδειξαν ότι η Adventure μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι, αν θέλεις να γυρίσεις τον κόσμο.

Στον κόσμο του μοτοσυκλετιστικού ταξιδιού, οι επιβλητικές σύγχρονες μοτοσυκλέτες και το μάρκετινγκ για... «τολμηρούς και γενναίους» αναβάτες, έχουν δημιουργήσει εντυπώσεις ότι χρειάζεσαι ένα δίτροχο θηρίο, για να ταξιδέψεις μεγαλεπήβολα. Κι όμως όχι! Αυτό απέδειξαν οι Matt Bishop και Reece Gilks, γνωστοί και ως Sidecar Guys, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, με ένα Honda SH300, εξοπλισμένο με ένα sidecar ιδιοκατασκευή! Και η επιμονή τους, ανταμείφθηκε με μια θέση στο βιβλίο Guinness!

Το ταξίδι των Bishop και Gilks διήρκεσε από το τέλος του 2017 περίπου μέχρι και τις αρχές του 2019, φυσικά ως project ξεκίνησε να σχεδιάζεται και αρκετά νωρίτερα. Το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο, και για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους: Κανένας από τους δύο φίλους δεν είχε εμπειρία οδήγησης δικύκλου, ούτε και δίπλωμα για μηχανάκι, τα οποία μάλιστα έβγαλαν πριν ξεκινήσει το ταξίδι!

Και γιατί να επιλέξουν λοιπόν, ένα 300άρι scooter με αμαξίδιο-ιδιοκατασκευή; Οι δύο φίλοι δηλώνουν ευθαρσώς, ότι ο λόγος ήταν... για να βγάλουν λάθος όλο τον κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος τους έχει φλομώσει με «ξενοφοβικά σχόλια για τους ανθρώπους του υπόλοιπου κόσμου. Η θεωρία μας ήταν ότι δεν θα τα κατάφερνε κανένας να τα βγάλει πέρα, σε όλο τον κόσμο, με ένα τόσο ακατάλληλο όχημα, από μόνος του και ότι θα χρειαζόμασταν την βοήθεια των ανθρώπων που θα συναντάγαμε καθημερινά». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Bishop και Gilks, ήταν πολλές οι φορές, τελικά, που χρειάστηκαν την συνδομή των συνανθρώπων τους σε όλο το ταξίδι, είτε για τεχνική βοήθεια είτε για φιλοξενία.

Η τεράστια διαδρομή που πραγματοποίησαν έφτασε τα 34.000 χιλιόμετρα: Ξεκίνησαν από το Λονδίνο για να φτάσουν στο Cape Town της Ν. Αφρικής, μέσω της ανατολικής ακτής της ηπείρου, από το Σαντιάγο της Χιλής μέχρι το Vancouver του Καναδά και τέλος, από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, μέσω του υπερσιβηρικού αυτοκινητόδρομου, στην Μ. Βρετανία και στο Λονδίνο. Στην πορεία τους, οι 2 φίλοι προσπάθησαν να συγκεντρώσουν πόρους και να τραβήξουν την προσοχή, υπέρ της κατάργησης της σημερινής σκλαβιάς, ένα ζήτημα που δυστυχώς απασχολεί ακόμα πολλά σημεία του κόσμου.

Κάπως έτσι, με την διέλευση τους από 35 χώρες και κάνοντας το ταξίδι μέσα σε 455 ημέρες, οι δύο φίλοι εξασφάλισαν μια θέση στο βιβλίο Guinness, ενώ στο κανάλι τους στο Youtube δημοσιεύεται υλικό από το τρελό ταξίδι τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 10:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon