.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 13:38

Test Kawasaki Versys 650

 

Η “σφήνα”

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς, η Kawasaki παρουσίασε πριν τέσσερα χρόνια την δική της πρόταση στην μικρή κατηγορία on/off. Με τον όρο on/off να έχει αλλάξει σημασία τα τελευταία χρόνια, το Versys 650 μάζεψε συστατικά από την ανταγωνιστική κατηγορία στην οποία και εδραιώθηκε αμέσως, δίνοντας μία φρέσκια ιδέα στην αγορά. Όσο για το 2011, το Versys είναι ακόμη εδώ, νεανικό, ζωηρό και πολυχρηστικό!

Διαστάσεις για παιχνίδι


Κοιτώντας το εύκολα συμπεραίνεις πως είναι το πιο μικρό σε διαστάσεις 650.
Το Kawasaki Versys είναι μία προσεγμένη μοτοσυκλέτα που σαν στόχο έχει να αποτελεί ένα εύχρηστο σύνολο. Για να το πετύχει αυτό έχει αξιοποιήσει τις διαστάσεις του δίνοντας έτσι μία μίνιμαλ κατασκευή στον αναβάτη. Για όλα φταίει αυτός ο μικροκαμωμένος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που γύρω του έχει χτιστεί το μικρό σύνολο.

Είναι στενός για την διάταξή του και επιτρέπει στο πλαίσιο δύο δοκών με σωλήνες στρογγυλής διατομής, να τον αγκαλιάζει. Στο σημείο όπου ακουμπούν τα πόδια μαζεμένο και δεν ενοχλεί καθόλου αφήνοντας τους μηρούς να κουμπώσουν άνετα πάνω του. Το ρεζερβουάρ των 19 λίτρων αφήνει τα πόδια να χωθούν από κάτω  του ενώ η μικρή απόσταση από το μπροστινό  σύστημα, φέρνει το τιμόνι κοντά στον αναβάτη. Έτσι, τα χέρια θα βρεθούν απευθείας πάνω του χωρίς να χρειαστεί να σκύψει ο αναβάτης μπροστά για να το βρεί.

Η θέση οδήγησης είναι άνετη με το τιμόνι να δίνει σωστούς μοχλούς για ευχρηστία, όντας ψηλά τοποθετημένο. Έτσι, η αίσθηση του αναβάτη είναι πως διαθέτει τον έλεγχο του μπροστινού συστήματος με άμεση πληροφόρηση για το που βρίσκεται ο τροχός του. Αυτό είναι κάτι που μόνο στο Ducati Multistrada μπορείς να νιώσεις τόσο άμεσα.

Με τα μαρσπιέ να βρίσκονται αρκετά μπροστά για την κατηγορία, ο αναβάτης θα νιώσει περισσότερο ότι κάθεται αναπαυτικά στο μεγάλο μερίδιο σέλας που του αναλογεί, παρά ότι στήνεται για να οδηγήσει. Το ύψος της σέλας, δε, αλλά και η σχεδίασή της, είναι τέτοια που θα βοηθήσουν τους μέτριου ύψους αναβάτες να πατήσουν άνετα κάτω.

Ασφάλτινος προορισμός


Το Versys διαθέτει ένα γερό υποπλαίσιο για φόρτωμα ενώ το όλο σύνολο με τους σωλήνες φέρνει στο μυαλό λίγο από Ducati. Η απουσία σχάρας όμως για φόρτωμα ή τοποθέτηση βαλίτσας είναι κάτι το οποίο καθορίζει τον πιο σπορ χαρακτήρα και σίγουρα περιορίζει τις δυνατότητες. Ωστόσο, η ζελατίνα του ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις κάτι που δείχνει πως η Kawasaki σκέφτηκε τους εκδρομείς δίνοντας έτοιμη λύση στον ανεμοθώρακα.

Όμορφες και στιβαρές λύσεις συναντάμε σε αναρτήσεις και φρένα που από την μέση της μοτοσυκλέτας και κάτω, μας θυμίζουν έντονα μία μοτοσυκλέτα δρόμου. Διαφορετική από τα συνηθισμένα είναι η τοποθέτηση του αμορτισέρ το οποίο εδράζεται απευθείας στο ψαλίδι, παράκεντρα.  Αυτό ρυθμίζει ως προς την επαναφορά και την προφόρτιση ελατηρίου για τις περιπτώσεις όπου θα φορτωθεί.

Η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να κερδίζει το μάτι τόσο για την τοποθέτηση του αμορτισέρ, για το μοναδικής σχεδίασης για την κατηγορία ψαλίδι τύπου “μπανάνα”, αλλά και την τοποθέτηση της εξάτμισης κάτω από τον κινητήρα (σαν τα Buell).

Το μπροστινό του σύστημα δείχνει θηριώδες για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και νομίζεις πως προήλθε από “δρόμου” μεγαλύτερου κυβισμού. Είναι ανεστραμμένο, στιβαρό και περιλαμβάνει στο “πακέτο” δύο δίσκους τύπου “μαργαρίτα” με δαγκάνες δύο εμβόλων. Δίσκος μαργαρίτα υπάρχει και για τον πίσω τροχό ενώ το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ABS.

Δείχνει και είναι το πιο μικρό σύνολο από όποια γωνία κι αν το δεις και μόλις το κινήσεις, διαπιστώνεις πως είναι και το πιο ελαφρύ. Παρά το ότι έφτασε τα 209 κιλά με την προσθήκη του ABS, παρουσιάζει αισθητή διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όντας μία σπορ ψηλή μοτοσυκλέτα με “εκτός δρόμου” δυνατότητες, οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά και πίσω δίνουν την τελική βολή σχετικά με τον χαρακτήρα του Versys. Είναι η αμιγώς ασφάλτινη πρόταση στην κατηγορία on/off και δεν το κρύβει καθόλου.

Τριάντα χρόνια εν σειρά


Η Kawasaki έχει μεγάλη ιστορία στις μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης. Μέχρι πρότινος, η πιο γνωστή γκάμα των μοτοσυκλετών της αφορούσε μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες και με τεχνολογία από τις αρχές της προ - προηγούμενης δεκαετίας. Το Tengai 650 και το KLR 650 ήταν πιο γνωστές στην Ελλάδα μιας και το δικύλινδρο μοντέλο της, KLE 500, είχε να αντιμετωπίσει την δυσπιστία του κοινού στην συγκεκριμένη διάταξη κινητήρα, αλλά και την αγορά που είχε μονοκύλινδρες βλέψεις.

Όταν η κατηγορία άρχισε να αλλάζει προσανατολισμό και τα δικύλινδρα να παίρνουν σιγά - σιγά τα σκήπτρα από τα μονοκύλινδρα, το KLE 500 είχε μείνει αρκετά πίσω. Ο παλιός κινητήρας, αντικαταστάτης του Versys, οι ασθενικές αναρτήσεις και τα μέτρια έως κακά φρένα, δεν είχαν καμία θέση στην σύγχρονη αγορά. Παρ’ όλ’ αυτά, το KLE 500 ήταν πιο off από το νέο εκπρόσωπο της Kawasaki στην κατηγορία, τόσο από διαδρομές αναρτήσεων όσο και από τις διαστάσεις των ακτινωτών τροχών.

Ο ανταγωνισμός βελτιωνόταν συνεχώς, το Honda Transalp 600 έγινε 650 και μετά 700, εμφανίστηκε το Suzuki V Strom 650 ενώ μέχρι και η Ducati, παρουσίασε το Multistrada 620. Από το πιο “χωμάτινο” Transalp με τους ακτινωτούς τροχούς διαστάσεων 17’’ – 19’’ μέχρι το σαφώς ασφάλτινο, Multistrada με τους 17, εμπρός και πίσω.

Από τις εκτός δρόμου δυνατότητες, μέχρι τον ασφάλτινο χαρακτήρα του Ducati, η κατηγορία τα χωρούσε όλα. Και σαν τελευταία, η Kawasaki έκατσε απ’ έξω, παρατηρούσε τους υπόλοιπους παίχτες, και όταν ήταν έτοιμη, έδωσε στην αγορά το Versys. Μία μοτοσυκλέτα που κατάφερε να συνδυάσει τα σημαντικότερα στοιχεία απ’ όλους τους ανταγωνιστές προκειμένου να  γίνει άκρως ανταγωνιστική.
Και τα κατάφερε!

Κινητήρας με ιστορία


Το Versys, όταν σχεδιάστηκε, βασίστηκε στην ιστορία της Kawasaki στους δικύλινδρες εν σειρά κινητήρες. Το κινητήριο σύνολο αποτελεί και το βασικό πλεονέκτημα με τις στενές διαστάσεις του, γι’ αυτό επιλέχθηκε ώστε να δημιουργήσει μία αντίστοιχη σε διαστάσεις μοτοσυκλέτα.

Η Kawasaki έχει ιστορία άλλωστε σε αυτούς του κινητήρες, από τότε που το custom EN 400 / 450 / 500 (από το ‘85) αλώνιζε τους δρόμους με τη δική του χάρη και τον ιμάντα να δίνει κίνηση. Ο νεότερος κινητήρας με τέτοια διάταξη εν σειρά τοποθετήθηκε στο GPZ 500S / KLE 500 και πιο πρόσφατα στο ER 5, ακριβώς λόγω των μικρών διαστάσεων. Το 2006 σχεδιάστηκε η τελευταία του εκδοχή με μικρότερες διαστάσεις τον οποίο συναντήσαμε πρώτα στο ER 6. Η ροπή και δύναμή του έδωσαν στην Kawasaki τα εύσημα από τους χρήστες της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας.

Άλλωστε, δικύλινδροι κινητήρες σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μόνο δύο, του Versys και του BMW αλλά και του τελευταίου δεν είναι 650 όπως ανακοινώνει το εργοστάσιο αλλά 800 κυβικά, όπως στον μεγαλύτερο αδελφό (με αλλαγές σε χαρτογράφηση / εκκεντροφόρους).

Αυτός του Versys διαθέτει νέα χαρτογράφηση και αλλαγές στο σύστημα τροφοδοσίας για να ταιριάξει στην νέα χρήση. Άλλωστε και στο ER 6 δεν απείχε πολύ από την χρήση που καλείται να κάνει στο Versys γι’ αυτό και δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές.

Διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων σωστά κατανεμημένων ώστε να κινείται άνετα σε καθημερινές συνθήκες αλλά και να ταξιδεύει σε σβέλτους ρυθμούς. Τα ανακοινώσιμα νούμερα ελάχιστα απέχουν από την πραγματικότητα (πάνω από 60 ίππους ανάλογα την μοτοσυκλέτα) και η ελαστικότητα που είναι το μεγαλύτερο ατού, εμφανίζεται σε όλη την κλίμακα των στροφών.

Το σημαντικότερο όμως είναι οι διαστάσεις που έδωσαν το τελικό στήσιμο του Versys. Το μικρό του μήκος επέτρεψε ανάλογο μεταξόνιο (1.405mm) το οποίο είναι το μικρότερο της κατηγορίας. Ο συνδυασμός αυτού με το μακρύ ψαλίδι, δίνουν ευχρηστία και σταθερότητα, μέθοδο που συναντήσαμε στα Husqvarna αλλά και στα πρώτα Yamaha R1. Και τελικά, το σύνολο των παραπάνω δημιουργεί μία μοτοσυκλέτα ικανή να σε οδηγήσει σε δύο δρόμους. Της βόλτας ή της… ακολασίας!

Παιχνίδι… πόλης!


Με όπλα όπως το μικρό για την κατηγορία βάρος, την χαμηλή θέση οδήγησης, την σωστή εργονομία και το μεγάλο κόψιμο τιμονιού, το Versys μπορεί να μεταμορφωθεί από on/off 650 κυβικών σε μοτοσυκλετάκι πόλης. Εκεί που τα περισσότερα 650 δυσκολεύονται, το Versys μπορεί να ελίσσεται με άνεση, σβελτάδα και ταχύτητα, ξεκούραστα.

Είναι μαζεμένο, δίνει σωστούς μοχλούς για να το ελέγχεις με λίγη δύναμη και σε βοηθάει στις διαδρομές μέσα σε πόλη. Ταυτόχρονα, λόγω της ροπής του δικύλινδρου κινητήρα αλλά και της ποιότητας αναρτήσεων και φρένων, μπορεί να μετατρέψει μία απλή διαδρομή σε διασκέδαση. Το σύστημα τροφοδοσίας λειτουργεί εξαιρετικά και ο κινητήρας δεν παρουσιάζει κομπιάσματα στο άνοιγμα του γκαζιού. Στις μεσαίες στροφές, από τις 4.000 και πάνω, λειτουργεί ηλεκτρικά και η ροπή του βοηθάει τον αναβάτη να κινηθεί γρήγορα και άνετα.

Το στήσιμό του, το σφιχτό μπροστινό σύστημα και το άκαμπτο πλαίσιο, τα ελαστικά δρόμου που χρησιμοποιεί, το βοηθούν να τοποθετείται γρήγορα και με ασφάλεια στις στροφές. Έτσι, το Versys μπορεί να παίξει διπλό ρόλο ακόμη και στην πόλη. Μπορείς να κινείσαι όλη μέρα σε ρυθμούς βόλτας εκμεταλλευόμενος την ροπή του κινητήρα και το μαζεμένο σύνολο.

Αν και φαντάζει σαν περιορισμός η τοποθέτηση της εξάτμισης στο κάτω μέρος του κινητήρα, ακόμη και δικάβαλλος, μπορείς να ανέβεις πεζοδρόμιο χωρίς πρόβλημα. Μία ποδιά βέβαια θα αυξήσει τα περιθώρια και θα διώξει όποιους φόβους.

Όταν θελήσεις να οδηγήσεις γρήγορα, η δύναμή του κινητήρα, η ακαμψία και ασφάλεια που προσφέρει το σύνολο, θα μετατρέψουν την βόλτα σε απόλαυση. Με τα κορυφαία φρένα να αντέχουν πολύ περισσότερο από τα χιλιόμετρα που κινείσαι μέσα στην πόλη, το ABS έρχεται να υπογράψει για την ασφάλεια του αναβάτη. Αφήνεις τα δάκτυλά σου να ζορίσουν όσο θέλουν τα μπροστινά φρένα και το Versys φρενάρει αβίαστα μειώνοντας τις αποστάσεις.

Τα δυνατά φρένα που διέθετε ούτως ή άλλως το Versys, ενισχύονται από την ασφάλεια του ABS, το οποίο, σαν μόνο “αρνητικό”, έχει την μειωμένη πλαγιολίσθηση, κόντρα στις διαθέσεις του αναβάτη. Στην έκδοση χωρίς το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος, τα παιχνίδια με τα φρένα είναι κάτι περισσότερο από δεδομένα με το Versys. Το συνολικό του στήσιμο ενισχύει άλλωστε αυτού του είδους την οδήγηση όπου οι ανήσυχοι αναβάτες θα βρουν ιδανικό παιχνίδι.

Fun Factor


Έχουμε δει ξανά αυτή τη συνταγή σε μεγαλύτερες κατηγορίες on/off.  Yamaha TDM 900, Ducati Multistrada, Tiger 1050, αλλά και το πιο σύγχρονο Tiger 800, είναι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν τροχούς 17 ιντσών, όντας “ψηλές street”. Η επιτυχία των παραπάνω (εκτός του 800 λόγω νεότητας) έχει αποδώσει τα μέγιστα στο παρελθόν και συνεχίζεται στην κατηγορία 650.

Οδηγώντας το Versys μπορείς να επιδοθείς σε κάθε λογής παιχνίδια ανάλογα τις διαθέσεις σου. Μπορείς να επιδοθείς σε πλαγιολισθήσεις στα φρένα όσο το επιτρέπει το ABS, να στρίψεις σε γρήγορες στροφές προσπαθώντας να ακουμπήσεις το γόνατο στην άσφαλτο ή να κάνεις πλήρως ελεγχόμενες σούζες ακόμη και με 3η σχέση στο κιβώτιο. Η μοτοσυκλέτα σηκώνεται στον ένα τροχό χωρίς πολλές σκέψεις και οι μοχλοί που δίνει το τιμόνι σε συνδυασμό με την ελαστικότητα του κινητήρα, βοηθούν.

Η ανάλαφρη αίσθηση στο άνοιγμα του γκαζιού δίνει τη δυνατότητα να το απολαμβάνεις σε κάθε είδους διαδρομές, στρέφοντας τα μάτια περισσότερο στην άσφαλτο. Σε επαρχιακούς δρόμους θα ξεδιπλώσει τον sport χαρακτήρα του και θα ωθήσει τους επιβαίνοντες σε γρήγορες διαδρομές, αφήνοντας τον τουριστικό χαρακτήρα λίγο στην άκρη.

Λόγω της ελαστικότητας του κινητήρα, οδηγιέται ξεκούραστα σε ορεινές διαδρομές, με τις σχέσεις να εναλλάσσονται δίχως κομπιάσματα. Αλλά και στις εθνικές οδούς, το Versys καταφέρνει να κινείται αξιοπρεπώς με ταχύτητες που κυμαίνονται κοντά στα 150 χ.α.ω. με έναν ή δύο επιβαίνοντες.

Η σταθερότητα είναι καλή αλλά το μικρό μέγεθος φορτωμένο με δύο επιβαίνοντες, δεν είναι το σημαντικότερο ατού τού μικρού Kawasaki. Ο ταξιδιώτης θα έβρισκε περισσότερη θαλπωρή πίσω από τον όγκο, μήκος, βάρος ενός V strom 650 που είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τέτοια χρήση. Η πίσω ανάρτηση του λειτουργεί καλύτερα με το βάρος του συνεπιβάτη μιας και με λίγο βάρος, το σκληρό ελατήριο και η περιορισμένη προοδευτικότητα λόγω μη ύπαρξης μοχλισμού, περιορίζει τις δυνατότητες.

Όντας φορτωμένο, θα μετατρέψει κάθε διαδρομή σε διασκέδαση και θα χρειαστεί λιγότερη δύναμη από τους αντιπάλους για να ελιχθεί σε επαρχιακές ορεινές διαδρομές.

Πολυχρηστικότητα και επιδόσεις


Όλα τα παραπάνω συντελούν σε μία εκπληκτικά παιχνιδιάρικη μοτοσυκλέτα με συνδυασμένες δυνατότητες. Διαθέτει σωστό ζύγισμα και εργονομία, καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες ενός μέσου χρήστη με τις λιγότερες δυνατόν παραχωρήσεις.
Ουσιαστικά είναι μία μοτοσυκλέτα που ταξιδεύει σχετικά άνετα δικάβαλλο με 150 χ.α.ω., πλησιάζει την άνεση ενός vstrom και το παιχνίδι ενός supermoto με κάποιες δυνατότητες στο χώμα.

Κατασκευάστηκε με γνώμονα να κλέψει μερίδιο από την πίτα των on/off και να χωθεί σφήνα στην κατηγορία. Όντας η πιο φιλική από τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας, κερδίζει τη μάχη της πόλης από τα αποδυτήρια ενώ στέκεται αξιοπρεπώς στις άλλες χρήσεις. Παρά το ότι δεν είναι από τα πιο φρέσκα μοντέλα, αποπνέει έναν αέρα ζωντάνιας και δυναμικής, δίνοντας μία ξεχωριστή επιλογή στον αναβάτη.

Παρά το ότι αποτελεί την χρυσή τομή για κάθε χρήστη και μπαίνει σφήνα στις επιλογές της κατηγορίας, η τιμή του κάνει ακριβώς το ίδιο βάζοντας τον αγοραστή σε ακόμη μεγαλύτερο δίλλημα (8.490euro έναντι 7.995 του V Strom με ABS, 8.550 Transalp με ABS - 8.250 του BMW χωρίς ABS).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kawasaki
Μοντέλο Versys 650
Αντιπρόσωπος ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.
Τιμή 8.690euro
Εγγύηση 2 χρόνια
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (κ.εκ.) 649
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ) 83 x 60
Συμπίεση (:1) 10,6
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός Keihin με σώματα 38mm και δύο μπεκ
Σύστημα εξαγωγής 2 σε  1
Λίπανση ημίξηρο κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος μηχανικός
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Πρωτεύουσα μετάδοση 2,095 (88/42)
1η σχέση 2.438 (39/16)
2η σχέση 1.714 (36/21)
3η σχέση 1.333 (32/24)
4η σχέση 1.111 (30/27)
5η σχέση
0.966 (28/29)
6η σχέση 0.852 (23/27)
Τελική μετάδοση 3.067 (46/15)
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Χαλύβδινο σωληνωτό, τύπου διαμάντι
Κάστερ (°) 25
Ίχνος (χιλ) 108
Μεταξόνιο (χιλ) 1.415
Ύψος σέλας (χιλ) 840
Μήκος (χιλ) 2125
Πλάτος (χιλ) 840
Ύψος (χιλ) 1330
Βάρος (kg) 209
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (λτ) 19-Ιαν
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Μπροστά Τύπος / Διαδρομή (χιλ) Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα 41mm /  διαδρομή τροχού 150mm / πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Τύπος / Διαδρομή (χιλ) Μονό αμορτισέρ  / διαδρομή τροχού 145mm / Ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου και επαναφοράς
Ελαστικά
Μπροστά 120/70-17
Πίσω 160/60-17
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 300mm με  δαγκάνες δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ψηφιακό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, καυσίμου, ψεκασμού, χιλιομετρητή ρεζέρβας, ώρας, φώτα, φλας, λάδια, ψεκασμό, ABS
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ) 64 /8.000
Ροπή εργοστασίου (Nm/σαλ) 6,2 / 6.800

 

Φωτογραφίες οδήγησης


Φωτογραφίες τεχνικών


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 15:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αποστολή Τενερίφη - Kawasaki Versys 1000 - 2012 Test – Kawasaki KLX 250S »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon