.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 10:06

Triumph Tiger 800 – 2015 – Τέσσερα ξεχωριστά μοντέλα!

H νέα σειρά

Η νέα σειρά Tiger 800 διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά μοντέλα για περισσότερες επιλογές προς τον αναβάτη. Η τεχνολογία είναι επικεντρωμένη στον αναβάτη, και περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και απενεργοποιούμενο ABS σε όλα τα μοντέλα ως στάνταρ. Για πρώτη φορά στην κατηγορία έχουμε cruise control, στις εκδόσεις XRx και XCx. Οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν τρία προγράμματα οδήγησης για έλεγχο των χαρτών ψεκασμού, του ABS και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης, στα μοντέλα x. Ο κορυφαίος στην κατηγορία τρικύλινδρος κινητήρας 800κ.εκ, δεύτερης γενιάς, με 95ps, έχει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατά 17% βελτιωμένη οικονομία καυσίμου. Διαθέτει τεχνολογία Ride by Wire, νέα εμφάνιση και βελτιωμένη εργονομία.

Η νέα Tiger 800 είναι μια δυναμική μοτοσυκλέτα Adventure σχεδιασμένη ώστε να αποδίδει αναξάρτητα από το τρόπο που οδηγείς. Εντός ή εκτός δρόμου, η συμπεριφορά της νέας Tiger, η θέση οδήγησης, ο χειρισμός και ο κινητήρας με την άμεση απόκριση δίνουν στον αναβάτη ό,τι χρειάζεται για να απολαύσει τη κάθε βόλτα.

Η νέα Tiger 800 έρχεται με δύο αμφιέσεις. Η Tiger 800 XR είναι πιο επικεντρωμένη στην άσφαλτο ενώ η Tiger 800 XC έχει πιο χωμάτινες διαθέσεις. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υψηλά επίπεδα στάνταρ εξοπλισμού σε μία γκάμα που τώρα διαθέτει και τα κορυφαία μοντέλα x. Οι XRx και XCx φέρνουν περισσότερη τεχνολογία στη κατηγορία, προσφέροντας εξοπλισμό σχεδιασμένο να ταιριάξει στη προορισμένη χρήση.


Επικεντρωμένη τεχνολογία

Τεχνολογία επικεντρωμένη στον αναβάτη, που κάνει τη νέα Tiger να ξεχωρίζει. Τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί για βέλτιση απόδοση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Αυτό περιλαμβάνει:

Απενεργοποιούμενο ABS

Το απενεργοποιούμενο σύστημα ABS είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Tiger 800 και χρησιμοποιεί τη τελευταία τεχνολογία για αποτροπή μπλοκαρίσματος των τροχών, εξασφαλίζοντας μέγιστη αυτοπεποίθηση και έλεγχο σε κάθε περίσταση. Στα μοντέλα XR και XC, το ABS μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο On είτε στο Off.

Οι αναβάτες των XRx ή XCx μπορούν να παραμετροποιήσουν περαιτέρω τις προτιμήσεις τους για τις ρυθμίσεις του ABS μέσω των Τριών Προγραμμάτων Οδήγησης. Όταν επιλέγεται η λειτουργία Εκτός Δρόμου, το ABS απενεργοποιείται στο πίσω τροχό και το σύστημα επίσης επιτρέπει περιορισμένη ολίσθηση του εμπρός τροχού. Αυτό παρέχει στον αναβάτη ένα επίπεδο ηλεκτρονικής παρέμβασης κατά το φρενάρισμα, ενώ μεγιστοποιεί την εκτός δρόμου διασκέδαση.

Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης Triumph:

Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης Triumph (Triumph Traction Control - TTC) αποτρέπει την απρόσμενη ολίσθηση του πίσω τροχού, κόβωντας τη ροπή του κινητήρα για αποφυγή απώλειας πλευρικής πρόσφυσης και είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα της γκάμας. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το TTC στη θέση On η Off στα μοντέλα XR και XC.

Οι υψηλότερων προδιαγραφών εκδόσεις x προσφέρουν ρυθμίσεις Δρόμου, Εκτός-Δρόμου η Εκτός Λειτουργίας. Στη ρύθμιση Εκτός-Δρόμου, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης επιτρέπει αυξημένη ολίσθηση του πίσω τροχού σε σχέση με τη ρύθμιση Δρόμου.

Ηλεκτρονικά


Τρία Προγράμματα Οδήγησης:

Τα μοντέλα XRx και XCx διαθέτουν πολύ εξελιγμένα Προγράμματα Οδήγησης που ελέγχουν το χάρτη ψεκασμού, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το ABS. Ως αναβάτης μπορείς εύκολα να επιλέξεις τις λειτουργίες Δρόμου (Road), Εκτός-Δρόμου (Off-Road) ή τη Λειτουργία Αναβάτη (Rider Mode). Οι λειτουργίες Δρόμου και Εκτός-Δρόμου βελτιστοποιούν τις ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν στο τερέν και στις προτιμήσεις του αναβάτη. Η Λειτουργία Αναβάτη προσφέρει εξατομικευμένη ρύθμιση που επιτρέπει στον αναβάτη να διαλέξει μεταξύ χαρτών ψεκασμού για: Βροχή, Άσφαλτο, Σπορ και Χώμα. Διαφορετικά ανοίγματα του ψεκασμού επιτρέπουν την απόδοση πλήρους δύναμης ανάλογα με την κάθε ρύθμιση, προσφέροντας καλύτερο έλεγχο.

Cruise Control

Το ηλεκτρονικό σύστημα γκαζιού Ride By Wire επέτρεψε στους μηχανικούς της Triumph να εξοπλίσουν τα μοντέλα XRx και XCx με Cruise Control, που αποτελεί άλλη μια καινοτομία για μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Οι αναθεωρημένες βάσεις διακοπτών διευκολύνουν τη χρήση του συστήματος. Το σύστημα αποτελεί την τέλεια λύση για λιγότερο φόρτο στα μακρινά ταξίδια.

Υπολογιστής Ταξιδιού:

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν υπολογιστή ταξιδιού. Οι κορυφαίες εκδόσεις x έχουν πρόσθετες λειτουργίες όπως χρόνος ταξιδιού, μέση ταχύτητα, μέση οικονομία καυσίμου, εναπομείνουσα απόσταση και στιγμιαία κατανάλωση.


Βελτιωμένη απόδοση

Η πρώτη Tiger 800 επαναπροσδιόρισε το τι πρέπει να περιμένουν οι αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας Adventure και η νέα Tiger τώρα το πάει ακόμη παραπέρα. Προσφέροντας μια ακόμη πιο ικανοποιητική, συναρπαστική και απολαυστική οδηγική εμπειρία η νέα Tiger είναι μια πιο άνετη και εκλεπτυσμένη μοτοσυκλέτα, με καλύτερη κατανάλωση, περισσότερη ευελιξία και βελτιωμένες τουριστικές δυνατότητες για το 2015.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας 95 ίππων της Tiger προσδίδει στη μοτοσυκλέτα ένα μοναδικό χαρακτήρα και μια ανώτερη αίσθηση. Εντός του κινητήρα, μια σειρά αλλαγών έχουν μειώσει το μηχανικό θόρυβο και έχουν εξελίξει την αίσθηση του τρικύλινδρου. Η μονάδα των 800κ.εκ. είναι ένας εξαιρετικός κινητήρας που τραβάει δυνατά και ομαλά από τις χαμηλές ταχύτητες, αποδίδει απλωμένη δύναμη στις μεσαίες στροφές, αλλά παρόλα αυτά επιτρέπει και στον αναβάτη να χρησιμοποιήσει τις υψηλότερες στροφές, μέχρι και το όριο των 10,000σαλ. Η πλήρης εκμετάλλευση του πρόθυμου χαρακτήρα του κινητήρα έχει γίνει τώρα ευκολότερη χάρη στις πιο ελαφριές και ακριβείς αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο, το οποίο τώρα χρησιμοποιεί εξαρτήματα από την κορυφαία supersport μοτοσυκλέτα Daytona 675.

Η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί δραματικά – έως 17% στο κύκλο «μεικτής χρήσης» (Ευρωπαϊκός κύκλος δοκιμών GTR2). Δεδομένης της χωρητικότητας των 19 λίτρων του ρεζερβουάρ, δίνει θεωρητική αυτονομία 437χλμ, κάτι που σημαίνει λιγότερες στάσεις μεταξύ ανεφοδιασμών.


Οδήγηση και συμπεριφορά

Η νέα Tiger αποτελεί ένα κορυφαίο για την κατηγορία πακέτο, που μεταφράζεται σε εξαιρετική οδική συμπεριφορά στο δρόμο. Η Tiger δίνει εκτεταμένη πληροφόρηση στον αναβάτη, έχει μεγάλη σταθερότητα και ουδέτερη συμπεριφορά, τοποθετώντας τη μοτοσυκλέτα εκεί ακριβώς που επιθυμεί ο αναβάτης, τόσο σε λείες όσο και σε ανώμαλες επιφάνειες. Τα μοντέλα XR είναι εξολισμένα με ανάρτηση Showa, ρυθμισμένη για εξαιρετική συμπεριφορά σε όλα τα εδάφη. Η μπροστινή ανάρτηση αποτελείται από ένα ανάποδο πιρούν Showa 43χιλ, τώρα σε ανοδιωμένο μαύρο χρώμα. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από μονό αμορτισέρ Showa με ρυθμιζόμενη προφόρτιση, που επιτρέπει εύκολη ρύθμιση και ευελιξία, για προσαρμογή στις απαιτήσεις κάθε ταξιδιού, είτε πρόκειται για βόλτα ενός ατόμου είτε για μακρινή περιπέτεια με δύο άτομα και αποσκευές.

Ανάρτηση της WP έχει χρησιμοποιηθεί για να ωθήσει ακόμη περισσότερο τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων XC. Το ανεστραμμένο πιρούνι 43χιλ της WP, με απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης είναι εύκολα ρυθμίσιμο, μέσω ειδικών διακοπτών στο πάνω μέρος του πιρουνιού. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από ένα αμορτισέρ της WP ρυθμιζόμενο ως προς την απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, το οποίο διαθέτει και ειδικό προστατευτικό από τη λάσπη για το κυρίως σώμα.

Οι τροχοί τονίζουν τις διαφορετικές προσωπικότητες των μοντέλων XR και XC. Η νέα Tiger XR εξοπλίζεται με ελαφριούς χυτούς αλουμινένιους τροχούς, διαμέτρου 17” πίσω και 19” εμπρός, με 4.25” and 2.5” φάρδος αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική οδική συμπεριφορά και σταθερότητα. Τα μοντέλα XC διαθέτουν ακτινωτούς τροχούς για εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών σε ανώμαλο έδαφος: Διαμέτρου 17” πίσω με 4.25” φάρδος και με εκτός δρόμου προσανατολισμό 21” εμπρός με 2.5” φάρδος.


Εμφάνιση

Η νέα Tiger 800 απέκτησε νέα εμφάνιση με νέο περίβλημα ψυγείου και πλαϊνά καπάκια ρεζερβουάρ που διαθέτουν αιχμηρές γραμμές και τεταμένες επιφάνειες. Η νέα γραμμή δίνει στη μοτοσυκλέτα μια πιο επιθετική, δυναμική στάση. Η εμφάνιση όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική, καθώς το σχήμα του ρεζερβουάρ της Tiger διώχνει το θερμό αέρα του κινητήρα μακριά από τα πόδια του αναβάτη. Η νέα ηλεκτροστατική βαφή «Τιτανίου» του διπλού σωληνωτού πλαισίου τονίζει τη μοτοσυκλέτα, ενώ το ημί-ματ φινίρισμα του κινητήρα σε συνδυασμό με τους μαύρους τροχούς και το τιμόνι προσδίδουν στη νέα Tiger μία σοφιστικέ, πολυτελή εμφάνιση.

Οι πρακτικές πινελιές είναι πολλές. Μαζί με το ρυθμιζόμενο ύψος σέλας και τη ρυθμιζόμενη θέση τιμονιού η μοτοσυκλέτα διαθέτει ένα μεγάλο για τη κατηγορία ρεζερβουάρ 19 λίτρων, γρήγορη ρύθμιση κλίσης προβολέα για οδήγηση με 2 άτομα, μία πρίζα παροχής ρεύματος κοντά στο κεντρικό διακόπτη και ποδιά προστασίας κινητήρα σε όλα τα μοντέλα.

Εργονομία

Η άνεση έχει βελτιωθεί και στις δύο εκδόσεις με αλλαγές στη γεωμετρία, σχεδιασμένες για μείωση της φόρτισης στους καρπούς και για αυξημένο χώρο στα πόδια. Με τις δύο μοτοσυκλέτες να διαθέτουν ρυθμιζόμενες σέλες και τιμόνια, ο αναβάτης απολαμβάνει την πιο άνετη και προσαρμόσιμη θέση οδήγησης της κατηγορίας.

Η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει επίσης βελτιωθεί χάρη στο συνδυασμό του σχεδιασμού των μερών της μοτοσυκλέτας που διατηρεί το χαρακτηριστικό προφίλ «όρθιου ώμου» της Triumph, καθώς και χάρη στη νέα ζελατίνα. Στις XRx και XCx η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη χωρίς εργαλεία, με τα μοντέλα x να διαθέτουν επίσης τις νέου σχεδιασμού χούφτες για αυξημένη προστασία αναβάτη.

Φωτογραφίες XR - XRX

Φωτογραφίες XC - XCX

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon