.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 11:32

EICMA 2019 - Triumph Bud Ekins Boneville T120 και Τ100

H Triumph παρουσιάζει για το 2020 δύο πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις των εμβληματικών μοντέλων Bonneville T120 και T100, που τιμούν τον θρυλικό Bud Ekins. Ο Bud ήταν ένας επαγγελματίας στάντμαν του Hollywood, κορυφαίος αθλητής του motocross και των αγώνων ερήμου, ο οποίος εξελίχθηκε σε θρύλο τη δεκαετία του 1960.

Ο Bud Ekins ήταν ο αναβάτης που πραγματοποίησε το πιο διάσημο άλμα που έχει γίνει στην ιστορία του κινηματογράφου, στην ταινία “Η μεγάλη απόδραση” που είχε ως θέμα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν το ιστορικό άλμα που κινηματογραφήθηκε για τον φίλο και συναγωνιστή του Bud στο ISDT, τον θρυλικό ηθοποιό Steve McQueen.

Oι δύο νέες όμορφες ειδικές εκδόσεις διαθέτουν έναν μοναδικό χρωματισμό που είναι εμπνευσμένος από τον Καλιφορνέζο Bud Ekins, καθώς και μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες και σχεδιαστικές πινελιές

Κάθε μοντέλο διατίθεται σε ειδικά σχεδιασμένη διχρωμία με χειροποίητη λωρίδα και κλασικό λογότυπο Triumph, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε σύγχρονο μοντέλο παραγωγής της Triumph.

Διαθέτουν μοναδικό λογότυπο California ‘flying globe’ Bud Ekins στο ρεζερβουάρ, ειδικής σχεδίασης φινίρισμα στο μπροστινό φτερό με λογότυπο California ‘ flying globe’ Bud Ekins, και όμορφα σήματα Bonneville ‘Bud Ekins’ στα πλαϊνά καπάκια.

Υψηλότερων προδιαγραφών λεπτομέρειες και φινίρισμα

  • Τάπα ρεζερβουάρ Monza
  • Υψηλότερων προδιαγραφών φλας LED ((εξαρτάται από την εκάστοτε χώρα)
  • Μοτίβο διαμαντιού στα γκριπ και καθρέπτες στα αντίβαρα του τιμονιού
  • Ειδικής σχεδίασης μαύρα σήματα στον κινητήρα

Συλλεκτικό πιστοποιητικό

  • Κάθε μοτοσυκλέτα θα διατίθεται με μοναδικό πιστοποιητικό αυθεντικότητας που θα περιλαμβάνει μια αναφορά στην απίστευτη ιστορία του Bud Ekins
  • Θα είναι υπογεγραμμένο από τον CEO της Triumph Nick Bloor και τις κόρες του Bud Ekins, Susan Ekins και Donna Ekins

Βασισμένες στις διαχρονικές Bonneville T120 και Bonneville T100

  • Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη και παρέχει έλεγχο, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην οδήγηση
  • Και οι δύο διαθέτουν 2-κύλινδρους κινητήρες Bonneville υψηλής ροπής, με εξαιρετική απόδοση και σύγχρονες δυνατότητες. Ο κινητήρας της Τ120 αποδίδει 80 PS και της Τ100 αποδίδει 55 PS
  • Ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο και αναρτήσεις, για ξεκούραστη καθημερινή οδήγηση, με ή χωρίς συνεπιβάτη
  • Αυθεντικό στυλ που είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Bonneville του 1959, με εμβληματικές στυλιστικές γραμμές, λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά.

Βασισμένες στις διαχρονικές Bonneville T120 και Bonneville T100, οι νέες ειδικές εκδόσεις για το 2020 Bonneville T120 και Bonneville T100 Bud Ekins τιμούν τον Bud Ekins, τον γνήσιο θρύλο του κόσμου της μοτοσυκλέτας. Ο Bud ήταν επαγγελματίας στάντμαν και κορυφαίος αγωνιζόμενος στο motocross και τους αγώνες ερήμου, αλλά και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αντιπροσωπείας Triumph στην Αμερική εκείνη την περίοδο. Το κατάστημα είχε έδρα στο Sherman Oaks της Καλιφόρνια. Εκεί έγινε φίλος και σύντροφος στις δίτροχες βόλτες με αρκετούς αστέρες του Hollywood, όπως οι Steve McQueen, Paul Newman και Clint Eastwood.

BUD EKINS – DESERT RACER. STUNT RIDER. ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ.

Ο Bud Ekins γεννήθηκε στο Los Angeles το 1930 και έμαθε να οδηγεί μοτοσυκλέτα στους κοντινούς λόφους του Hollywood, εξελίσσοντας τις εκτός δρόμου τεχνικές του πολύ πριν οδηγήσει νόμιμα στο δρόμο. Ευτυχώς, η Καλιφόρνια φιλοξενούσε ένα ευρύ και συνεχώς αναπτυσσόμενο σύνολο συμμετεχόντων σε εκτός δρόμου αγώνες, οπότε από πολύ νωρίς κέρδισε τη φήμη ενός από τους κορυφαίους αγωνιζόμενους στο motocross και τους αγώνες ερήμου.

Εκείνη την περίοδο, ο κορυφαίος αντιπρόσωπος της Triumph στις Η.Π.Α. Bill Johnson παραχώρησε στον Ekins μια TR5 Trophy, με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Catalina Grand Prix, Ο Ekins γνώριζε καλά ότι είχε βρει στην Triumph, τον κατασκευαστή που κατασκευάζει τις πανίσχυρες, γρήγορες και ελαφριές μοτοσυκλέτες, με την ευελιξία, την αμεσότητα και την ισχύ που αναζητούσε. Η επιτυχία του Ekins στα μέσα της δεκαετίας του 1950 συνέπεσε χρονικά με την ανάδειξη της Triumph ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Και οι δύο πλευρές είχαν σημαντικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό των δυνατοτήτων που πρέπει να έχει μια μοτοσυκλέτα.

Ο πασίγνωστος Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Σχεδιασμού της Triumph Edward Turner, συνέχισε να εξελίσσει απίστευτες 2-κύλινδρες μοτοσυκλέτες Triumph, οι οποίες γίνονταν ολοένα και πιο ισχυρές, αποδοτικές και αξιόπιστες. Ο Johnny Allen έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας το 1955 και το 1956 χρησιμοποιώντας εργοστασιακούς κινητήρες Triumph, ενώ ο Ekins σφυρηλατούσε μια μακροχρόνια συμμαχία με την Triumph, η οποία οδήγησε τελικά στην ανάδειξή του ως ο κορυφαίος εκτός δρόμου αγωνιζόμενος της Αμερικής και στη δημιουργία της δικής του αντιπροσωπείας Triumph.

To 1956, όταν ο Ekins τερμάτισε 2ος στα 153 εκτός δρόμου μίλια του Californian Big Bear Motorcycle Run, στη πρώτη, τη δεύτερη και τη τρίτη θέση τερμάτισαν αγωνιζόμενοι με μοτοσυκλέτες Triumph TR6 Trophy. Η αγωνιστική κυριαρχία της Triumph ήταν τέτοια που όταν ο Ekins κέρδισε στον ίδιο αγώνα τον επόμενο χρόνο, οι 20 από τους 25 πρώτους αναβάτες οδηγούσαν μοτοσυκλέτες Triumph.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Γρήγορα εξελίχθηκε σε μαγνήτη για πολλούς νέους ηθοποιούς, όπως οι Paul Newman, Clint Eastwood και Steve McQueen. Ο Ekins ζούσε και ανάπνεε για τις μοτοσυκλέτες Triumph και το να τις εμπορεύεται έμοιαζε κάτι πολύ φυσικό. Αυτό οδήγησε σε αξιοσημείωτη επιτυχία, που συνδυάστηκε με τα πολλά αγωνιστικά του κατορθώματα. 

STEVE McQUEEN

Ένας τοπικός λάτρης των μοτοσυκλετών εκείνη την περίοδο ήταν ο θρύλος του Χόλυγουντ Steve McQueen. Η αγαπημένη του μοτοσυκλέτα ήταν η TR5 Trophy, την οποία συντηρούσε μόνο στην αντιπροσωπεία του Ekins. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Ο Ekins γνώρισε στον McQueen την αναδυόμενη σκηνή των αγώνων ερήμου στην Καλιφόρνια και ο McQueen αμέσως παρασύρθηκε από αυτό το συναρπαστικό υπόγειο κίνημα, περνώντας τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο οδηγώντας γύρω από τους αμμόλοφους ή απολαμβάνοντας την κανονικότητα της ανωνυμίας και την οδήγηση με τον Ekins και την παρέα του από την αντιπροσωπεία.

Παρά τις μεγάλες απαιτήσεις διοίκησης μιας επιτυχημένης αντιπροσωπείας Triumph, ο Ekins συνέχισε να αγωνίζεται, συμμετέχοντας με επιτυχία σε αρκετούς αγώνες εκτός δρόμου. Περιλαμβάνονται οι Hare and Hound, Mint 400 και Baja 1000 (τον οποίο βοήθησε να δημιουργηθεί). Ο McQueen συχνά αγωνιζόταν μαζί του, συνήθως χρησιμοποιώντας άλλο όνομα για να κρύψει την ταυτότητά του από τους διοργανωτές και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Μάθαινε γρήγορα και ήταν ένας πολύ γρήγορος οδηγός. Ο Ekins ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής αναβάτης που εκπροσώπησε τις Η.Π.Α. στο υψηλού κύρους International Six Days Trial, που είχε την φήμη των Ολυμπιακών Αγώνων της μοτοσυκλέτας και έτσι μπόρεσε να διευκολύνει την είσοδο του McQueen στην ομάδα των Η.Π.Α. το 1964, στο ISDT της Ανατολικής Γερμανίας. Και οι δύο αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες Triumph. Ο Ekins θα κατακτούσε τέσσερα εντυπωσιακά χρυσά μετάλλια ISDT σε μόλις επτά χρόνια.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Το φθινόπωρο του 1962, ο McQueen ετοιμαζόταν να πετάξει στην Ευρώπη για τα γυρίσματα της ταινίας που έμελλε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών. Αυτή η ταινία δεν ήταν άλλη από τη Μεγάλη Απόδραση Ο McQueen έπρεπε να αντικατασταθεί σε επικίνδυνες στιγμές οδήγησης και πρότεινε στους παραγωγούς τον καλό του φίλο Bud Ekins. Ο Ekins υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων μηνών, αν και τελικά ο McQueen (με τη βοήθεια του Ekins) χρειάστηκε πολύ λιγότερο χρόνο για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την κορυφαία σκηνή του χαρακτήρα που υποδυόταν.

Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο McQueen, ο Captain Virgil Hilts απέδρασε από ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως, ανέβηκε σε μια μοτοσυκλέτα και προσπάθησε να φτάσει στα ελβετικά σύνορα μέσα από χωράφια, ενώ τον καταδίωκε ο εχθρός. Καθώς τον πλησίαζαν οι στρατιώτες, ο Hilts έπρεπε οπωσδήποτε να κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα πάνω από συρματόπλεγμα για να φτάσει στην σχετική ασφάλεια που παρείχε η ουδέτερη Ελβετία.Κάνοντας διάφορες δοκιμές και άλματα, ο McQueen και ο Ekins εξερεύνησαν τις δυνατότητες της αγαπημένης τους off-road μοτοσυκλέτας, της Triumph TR6 Trophy των 650 κ.εκ., για να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από αυτή τη δραματική σκηνή.

Υπολόγισαν ότι έπρεπε να αναπτύξουν ταχύτητα 80 μιλίων ανά ώρα για να περάσουν πάνω από το ύψους 3,65 μέτρων συρματόπλεγμα και να προσγειωθούν 18 μέτρα μακριά. Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν σε γρασίδι. Στον McQueen απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση του άλματος από τους παραγωγούς της ταινίας και αυτό ήταν κάτι που τον απογοήτευσε. Έτσι ο Ekins ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή.

Αυτό το άλμα αποτελεί μια από τις πιο θρυλικές στιγμές στην κινηματογραφική ιστορία του Χόλυγουντ μέχρι και σήμερα. Το 1962 μια TR6 Trophy είχε ανώτερο ύψος ωφέλιμων στροφών που δεν ξεπερνούσε τις 6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ισχύς της ήταν περίπου 42bhp, αλλά η αμεσότητα και η πανίσχυρη ροπή του 2-κύλινδρου κινητήρα Triumph, ήταν η πρώτη επιλογή των McQueen και Ekins.

Τροποποίησαν τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε ο Ekins για να κάνει το άλμα με επιτυχία, όπως εμφανίστηκε στην ταινία. Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο Triumph Motorcycles’ Factory Visitor Experience στο Hinckley, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό, χωρίς χρέωση.

HOLLYWOOD STUNT RIDER

Η αγωνιστική επιτυχία και οι φιλίες του Bud Ekins, άνοιξαν ένα νέο μονοπάτι στην καριέρα του. Καθώς αυτό το άλμα έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο διάσημα ντουμπλαρίσματα που έχουν γίνει ποτέ σε ταινία, η ζήτηση για τον Ekins ως στάντμαν αυξήθηκε ραγδαία. Είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους στάντμαν του Χόλυγουντ και συνέχισε να ντουμπλάρει ηθοποιούς για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ενώ παράλληλα διοικούσε την αντιπροσωπεία του, μεταξύ των υποχρεώσεων του στον κινηματογράφο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon