.
Κατηγορία Piaggio
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 10:48

EICMA - Piaggio Medley 2020

Μπορεί τα Beverly και Liberty να μην ανανεώθηκαν για το 2020, αντίθετα όμως το Medley δέχθηκε πολλές αλλαγές, κι έγινε πιο δυνατό, πιο χρηστικό, πιο τεχνολογικά προηγμένο και πιο ποθητό. Παράλληλα, η Piaggio παρουσίασε και την έκδοση Medley S με sport εμφάνιση και σύστημα συνδεσιμότητας στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ας δούμε τις αλλαγές με μια ματιά:

  • Νέοι κινητήρες i-get στα 125 και 150 κ.εκ.
  • Νέο design
  • Προβολέας και full LED DRL
  • Νέα LCD όργανα
  • Σύστημα συνδεσιμότητας Piaggio MIA, standard στην έκδοση S
  • Νέες ζάντες, και νέο φαρδύτερο πίσω ελαστικό
  • Νέα, εργονομική σέλα
  • Νέα μαρσπιέ

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, το Piaggio Medley ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Το τεχνολογικό και πανέξυπνο σχεδιαστικά διαμάντι στην γκάμα scooter της Piaggio, το μοναδικό scooter της κατηγορίας (μεγάλοι τροχοί) με αποθηκευτικό χώρο για 2 full-face κάτω από τη σέλα. Αυτό φυσικά έχει και μια “θυσία”, καθώς δίπλα στον 16άρη μπροστινό τροχό, πίσω τα Medley φοράνε 14άρη, για να δημιουργηθεί ο επιθυμητός αποθηκευτικός χώρος.

Τα παραπάνω δυνατά σημεία του Medley εκτιμήθηκαν δεόντως από το αγοραστικό κοινό, ενώ για το 2020 η Piaggio το φέρνει ακόμα πιο ψηλά, βελτιώνοντας το σχεδόν παντού.

Το νέο design του scooter εστιάζει στο sport look, με εντελώς νέο μπροστινό μέρος, και ειδικά στην περιοχή του τιμονιού, εκεί που βρίσκουμε τον νέο full LED μπροστινό προβολέα και μια νέα, μεγάλη ψηφιακή οθόνη οργάνων.

Η οθόνη διαθέτει ενδείξεις ταχύμετρου, στροφόμετρου, θερμοκρασίας κινητήρα και περιβάλλοντος, στάθμης καυσίμου, χιλιομετρητών, μέγιστης ταχύτητας, μέσης ταχύτητας, στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης καυσίμου, βολτόμετρου, service, stand, κινδύνου για πάγο στο οδόστρωμα, ρολογιού, Start & Stop (μπορεί να απενεργοποιηθεί), κ.α.

Όμως το Medley εξελίχθηκε και όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, και σύμφωνα με την Piaggio είναι το πρώτο scooter της κατηγορίας που φέρει ανάλογη δυνατότητα.

Το smartphone app Piaggio MIA, που είναι στάνταρ στην έκδοση S, συνδέει μέσω Bluetooth το smartphone του αναβάτη με το όχημα, παρέχοντας δυνατότητες τηλεφωνίας, διαδικτύου, GPS, μουσικής, ακόμα και τηλεμετρίας μεταξύ άλλων, με έλεγχο από το τιμόνι μέσω του κουμπιού MODE.

Η νέα γενιά i-get κινητήρων (υπέρ-σύγχρονοι κινητήρες σε μοτίβο που είχαμε δει για πρώτη φορά στο επαναστατικό Honda PCX), είναι φυσικά υγρόψυκτη, τετραβάλβιδη, και διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό, ενώ παράγει 15hp/9.000rpm και 16,2hp/8.750rpm αντίστοιχα για τα 125 και 150 κυβικά, με την Piaggio να κάνει λόγο για τους ισχυρότερους κινητήρες της κατηγορίας.

Οι νέοι κινητήρες έρχονται εξοπλισμένοι με σύστημα “Start & Stop” στον στάνταρ εξοπλισμό (όπως και στην προηγουμένη γενιά Medley), μειώνοντας ρύπους, θόρυβο και κατανάλωση, ενώ στάνταρ είναι και το δικάναλο ABS.

Η σέλα, που είναι επίσης νέα, έχει καλύτερη εργονομία για τους επιβαίνοντες, με νέας σχεδίασης μαρσπιέ που διπλώνουν για τον συνεπιβάτη.

Ο αναβάτης ανοίγει ηλεκτρικά τη σέλα, με ένα κουμπί στο τιμόνι, ενώ ένα ελατήριο την κρατάει ανοιχτή για να μην πέσει μόνη της… πάνω στον αναβάτη όταν ο τελευταίος σκύβει στον κάδο.

Μπροστά βρίσκουμε ένα ντουλαπάκι με USB έξοδο ρεύματος, κι έναν αναδιπλούμενο γάντζο για τσάντες.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα συνεχίζει να χωρά 2 full-face κράνη, έχοντας συνολική χωρητικότητα 36 λίτρων.

Τα διαστήματα service είναι αραιά, με αντικατάσταση λιπαντικού και φίλτρου κάθε 10.000 χλμ. και ρύθμιση βαλβίδων κάθε 20.000 χλμ..

Τα νέα Piaggio Medley είναι διαθέσιμα στη βασική έκδοση και στην έκδοση S.

Στη βασική έκδοση, έχουμε πιο κλασικά χρώματα, όπως τα Bianca Luna (Moon White - Λευκό), Nero Abisso (Abyss Black - Μαύρο) και Blu Orione (Orion Blue - Μπλε).

Στην έκδοση S έχουμε 3 ακόμα χρώματα: Bianco Luna (Moon White - Λευκό), Grigio Materia (Matter Grey - Γκρι) και Nero Meteora (Meteor Black - Μαύρο).

Τέλος, η Piaggio παρέχει μια εκτενή σειρά αξεσουάρ που περιλαμβάνουν ζελατίνες, top-box 32 και 37 λίτρων, αντικλεπτικούς μηχανισμούς, κλπ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon