.
Κατηγορία Moto Guzzi
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 11:25

Moto Guzzi California 1400 2013

Χειροποίηση 1.400 κυβικών..

 






H California είναι μια μοτοσυκλέτα με ιστορία 45 χρόνων και αντικατοπτρίζει την έννοια custom touring σε όλο της το μεγαλείο.

Από το 1968


Αμερικανογενής, κατασκευάστηκε το 1968 (έκδοση V7) προκειμένου να εξοπλίσει την αστυνομία του Λος Άντζελες και έκτοτε κατάφερε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της πρωτοδιδάξασας στο είδος H&D. Σήμα κατατεθέν της ο εγκάρσιος V-2 με τα πολλά κυβικά και την αστείρευτη ροπή, κύριο χαρακτηριστικό της η χειροποίητη κατασκευή και η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Για το 2013 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, Custom και Touring, αμφότερες εφοδιασμένες με ένα νέο αερόψυκτο 8βάλβιδο κινητήρα 1.380 κ.εκ., 96 ίππων και 12,3 χιλιογραμόμετρων ροπής(!). Το εν λόγω μηχανικό σύνολο κατακτά και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθόσον είναι ο μεγαλύτερος V-2 που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη! Αποτελεί την εξέλιξη του γνωστού μας “Quattrovalvole” 1100, διατηρώντας αναλοίωτη τη διαδρομή των εμβόλων και ..ξεχειλώνοντας τη διάμετρο αυτών στα 104 χιλιοστά! Διαθέτει σώμα ψεκασμού 52mm και γκάζι ride-by-wire, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις χαρτογραφήσεις (full power, touring, rain). Διαθέτει σύστημα διπλής ανάφλεξης και δύο αισθητήρες οξυγόνου, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση ρύπων και κατανάλωσης κατά 15-20 %. Όμως οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί και συνεχίζονται σε όλη την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα.

Τεχνολογία και τουρισμός


Το ατσάλινο πλαίσιο έχει ενισχυμένη σωληνωτή κατασκευή και νέα γεωμετρία με έμφαση στη σταθερότητα, το πιρούνι έχει καλάμια μεγαλύτερης διαμέτρου (46mm) και τα φρένα αφορούν σε τρία δισκόφρενα και τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo μπροστά. To ΑΒS τελευταίας γενιάς δίνει το παρόν, αντικαθιστώντας το σύστημα συνδυασμένων φρένων του απερχόμενου μοντέλου, ενώ -και για πρώτη φορά σε Guzzi- θα βρούμε cruise control για τις απέραντες ευθείες. Και αν αυτές τελειώσουν και αρχίσουν οι στροφές, τότε ένα traction control τελευταίας γενιάς, ρυθμιζόμενο μάλιστα σε τρία επίπεδα, θα  φροντίσει να σας κρατήσει σταθερούς στην πορεία σας. Όπως θα καταλάβατε και από τις φωτογραφίες, η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις είναι o επιπρόσθετος τουριστικός εξοπλισμός της Touring, δηλαδή η μεγάλη ζελατίνα/ανεμοθώρακας, τα δύο προβολάκια εκατέρωθεν, οι πλαϊνές βαλίτσες, η διπλή σέλα και οι χειρολαβές για τον συνεπιβάτη. Άξιο θαυμασμού σε αμφότερες, η προσεγμένη στη λεπτομέρεια χειροποίητη κατασκευή, μέχρι και τα διακοσμητικά σιρίτια στο ρεζερβουάρ είναι βαμμένα στο χέρι! Από την άλλη, ο εξαγωνικός προβολέας και τα ενσωματωμένα στο πίσω φτερό φωτιστικά σώματα δίνουν στην California ένα απόλυτα ξεχωριστό στυλ.

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες εξοπλισμού

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 11:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi V7 Racer Moto Guzzi California 1400 Custom »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon