.
Κατηγορία Moto Guzzi
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 11:47

Moto Guzzi California 1400 Custom

 

Δυναμική έκφραση της σειράς California

 



Η Moto Guzzi 1400 Custom είναι η πιο δυναμική και συναρπαστική έκφραση της σειράς California. Ισχυρή, γρήγορη και κομψή, είναι κατασκευασμένη για να κάνει την καρδιά των παθιασμένων με τις ελίτ μοτοσυκλέτες να χτυπά πιο γρήγορα και είναι το έμβλημα της κουλτούρας και της ικανότητας της Moto Guzzi να κατασκευάζει μοναδικές μοτοσυκλέτες από το 1921.

Αφήνει το σημάδι της με την πρώτη ματιά

Η νέα Moto Guzzi California 1400 Custom, σε αντίθεση με την Touring αδελφή της, δεν αποτελεί φόρο τιμής για τα σαράντα χρόνια της δυναστείας της California, αλλά είναι μια εννοιολογικά διαφορετική μοτοσυκλέτα, η οποία διαθέτει ένα πιο επιθετικό στυλ με διάφορες στυλιστικές επιρροές, οι οποίες συνοψίζονται σε ένα πιο ουσιαστικό και μυώδη σχεδιασμό.
Δεν κακομαθαίνει τους αναβάτες με αξεσουάρ και λαμπερά gadgets, αλλά κερδίζει την καρδιά τους με τη δύναμη που εκφράζεται από τον «drag bike» σχεδιασμό της, λιτό και ξεκάθαρο: δύο τροχοί, ο κινητήρας, σέλα και τιμόνι. Τίποτα παραπάνω, από το είναι όλα κατασκευασμένα με την αυστηρότερη μορφή και λειτουργία, έχοντας συνδυάσει την ιταλική αισθητική με τη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, που έχει σαν αποτέλεσμα μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, αντάξια των μεγαλύτερων προσδοκιών που το «made in Italy» έχει ποτέ παράγει στον τομέα του μηχανοκίνητου.

Μία μοτοσυκλέτα με ένστικτο, επιβλητική και σταθερή σαν βράχος, που διαθέτει μια ισχυρή προσωπικότητα που πηγάζει από τις πλήρειςς προσωπικές γραμμές της, έχοντας «σκαλιστεί» με καλλιτεχνική έμπνευση με χρώμιο και γυαλιστερό φινίρισμα αποκαλύπτοντας μικρές λεπτομέρειες σε κάθε ματιά.
Μακριά, ισχυρή, με ξεκάθαρο και αναγνωρίσιμο όγκο που συγκλίνει στον κινητήρα, η California 1400 Custom έχει ένα εξαιρετικά καθαρό στυλ που εκφράζεται με την ισορροπία του όγκου του κινητήρα σε σχέση με την υπερκατασκευή που τον περιβάλλει.

Η εντύπωση αυτή δίνεται κυρίως από την ιδιοφυή κατασκευή του μεταλλικού ρεζερβουάρ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ένα 21 λίτρων κεντρικό σώμα και δύο πλαϊνά καπάκια, με τον εμβληματικό αετό της MotoGuzzi πάνω τους, διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζουν τις στρογγυλοποιημένες κεφαλές των μεγάλων κυλίνδρων του νέου κινητήρα των 1400 κ. εκ.

Σημαντικά χαμηλότερη

H πλάγια όψη της California 1400 δείχνει να είναι σημαντικά χαμηλότερη, καθώς τμήμα από το ρεζερβουάρ βρίσκεται μέσα στο χώρο του V που σχηματίζεται από το δικύλινδρο κινητήρα, αλλά και πιο μακριά λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου των 1685 χιλιοστών, σε σχέση με τα 1560 χιλ. του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς.
Η εντύπωση αυτή ενισχύεται επιπλέον από τους οριζόντια τοποθετημένους γυαλιστερούς σιγαστήρες των εξατμίσεων, εκατέρωθεν του εντυπωσιακού 200άρι ελαστικού, ενώ επίσης εντυπωσιακό είναι και το διπλό πίσω led φως που έχει ενσωματωμένα και τα φλας. Η πρόσοψη δεν είναι λιγότερο θεαματική, καθώς η σύνθετη μορφή του πολυ-κατοπτρικού προβολέα, που έχει ενσωματωμένα φώτα ημέρας led DRL, καθιστούν την Custom άμεσα αναγνωρίσιμη.

Το cockpit αποτελεί τέλειο παράδειγμα συνδυασμού μεταξύ του σχεδιασμού και της τεχνολογίας που φέρνει το νέο California Custom. Το μεγάλο, εντυπωσιακής διαμέτρου 150 χιλιοστών, κεντρικά τοποθετημένο όργανο διακρίνεται για το ελκυστικό του στυλ και την ευκρίνειά των ενδείξεών του. Στο κέντρο του υπάρχει μια κυκλική digital οθόνη πολλαπλών ενδείξεων και λειτουργιών, ενώ στην περιφέρειά της υπάρχει το αναλογικό στροφόμετρο, με τις απαραίτητες ενδεικτικές λυχνίες. Άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι τα επικαλυμμένα γκριπ, το drag-bar τιμόνι και οι ηλεκτρικοί διακόπτες, όπου με το δεξί χέρι, όπως ακριβώς και στην έκδοση Touring, ο αναβάτης μπορεί να ενεργοποιήσει το cruise control.

Ωστόσο οι ομοιότητες με την «touring» αδελφή της τελειώνουν εδώ. Στο παιχνίδι «βρείτε τις διαφορές», η νέα California 1400 Custom, σε σύγκριση με την Touring, έχει τουλάχιστον είκοσι ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά. Από τη διθέσια σέλα όπου το έμβλημα της Moto Guzzi, ο «Αετός», είναι τυπωμένο, το drag-bar τιμόνι με τα ελαφριά στηρίγματα, τα ολοκαίνουργια πλήρως ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ που είναι εξοπλισμένα με εξωτερικό ρεζερβουάρ, έως τις μαύρες ζάντες με το κόκκινο λογότυπο Moto Guzzi.

Διαφορές από την Touring

Προκειμένου να ενισχυθεί η εκφραστική δύναμη του σχεδιασμού, η μίνιμαλ «φορεσιά» βασίζεται σε υλικές αποχρώσεις, όπως το γκρι «grigio mercurio» και το μαύρο “nero basalto».
Μόλις ο οδηγός ανέβει στη σέλα οι διαφορές σε σχέση με την έκδοση Touring γίνονται ξεκάθαρες. Η νέα σπορ σέλα και το drag-bar τιμόνι δημιουργούν μια χαμηλή και κοντά στον πίσω τροχό θέση οδήγησης, για ένα τέλειο «show off» στην πόλη, με τη βοήθεια του μικρότερου βάρος, κατά 19 κιλά λιγότερο σε σχέση με την έκδοση Touring.

Οδηγείστε βυθισμένοι μέσα στον μοναδικό ήχο του big bore των 1380 κ. εκ, έτοιμοι να μεταφέρετε τα 120 Nm ροπής στην άσφαλτο στις 2750 σ.α.λ. ή πλέοντας overdrive, με ρυθμούς λίγο πάνω από το ρελαντί, νοιώθοντας τα έμβολα των 104 χιλιοστών να ανεβοκατεβαίνουν μέσα στην καρδιά του μαγευτικού V2- 90° που κατασκευάζεται στο Mandello del Lario, με τους κραδασμούς να φιλτράρονται από τη καινοτόμο ελαστικό-κινηματική τοποθέτηση του στο σωληνωτό πλαίσιο.

Μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για τους δρόμους των ανοικτών τοπίων, με μια «βελούδινη» αίσθηση που μιλά κατευθείαν στην ψυχή του αναβάτη, μια μοτοσυκλέτα ικανή να προσφέρει δυνατές επιταχύνσεις αλλά και να κινείται σε ρυθμούς παρέλασης, απολαμβάνοντας τη αντανάκλασή της στις τζαμαρίες των κτηρίων στα αστικά κέντρα, τυλιγμένη με τη χαρακτηριστική χροιά των «made in Mandello» κινητήρων.

Εξολοκλήρου νέα

Η σχεδίαση του διαδόχου της πιο διάσημης Moto Guzzi στον κόσμο, αποτελούσε μια μεγάλη τεχνολογική και οικονομική πρόκληση, προκειμένου να δημιουργηθεί, όπως και το 1971, το νέο σημείο αναφοράς για την κατηγορία. Μια μοτοσυκλέτα εντυπωσιακή, αποκλειστική, σε θέση να βελτιώσει τα στοιχεία της κομψότητας, μιας μάρκας που είναι το σύμβολο του «made in Italy».
Με αφετηρία μια καινοτόμο αλλά αναγνωρίσιμη σχεδίαση, συνεπής με την κληρονομιά των επτά γενιών California που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας Moto Guzzi έχουν επανασχεδιαστεί με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες από το κορυφαίο μοτοσυκλετιστικό ευρωπαϊκό group, επιτυγχάνοντας μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως:

  • O μεγαλύτερος δικύλινδρος V που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη, που είναι σε θέση να παράγει μια εκρηκτική ροπή των 120 Nm μόλις στις 2750 σ.α.λ.
  • Το πρώτο custom στον κόσμο, εξοπλισμένο με MGCT traction και Ride by Wire τεχνολογία, με τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών καμπυλών ισχύος: Turismo, Veloce και Pioggia.
  • To πρώτο custom παγκοσμίως με LED DRL φώτα ημέρας, ενσωματωμένα στον εμπρός προβολέα, όπως και τα αντίστοιχα φώτα που χρησιμοποιούνται στα τελευταίας γενιάς μοντέλα αυτοκινήτων.
  • Ένα ολοκαίνουργιο διπλό σωληνωτό πλαίσιο, εξοπλισμένο με ένα σύστημα στήριξης του κινητήρα με σινεμπλόκ, ικανό να εξαλείψει τους κραδασμούς του.
  • Ένας νέος cardan άξονας μετάδοσης, κορυφαίος στην κατηγορία του, χάρη στην ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του.

Κοιτάζοντας κάθε λεπτομέρεια της νέας California1400 Touring, από τους τροχούς έως τον πίνακα οργάνων, από τα περιφερειακά έως την ποιότητα του χρώματος και της συναρμολόγησης, το μέγεθος της αλλαγής είναι ξεκάθαρο: αυτή η Moto Guzzi είναι σίγουρα ένα σημείο σταθμός στην ιστορία της εταιρίας.

1380 κ. εκ.: ο μεγαλύτερος V2 στην Ευρώπη

Πριν από το νέο California 1400, η μεγαλύτερη χωρητικότητα του κινητήρα που επιτεύχθηκε από τον δικύλινδρο εγκάρσιο V90° ήταν τα 1225 κ.εκ., και το ρεκόρ αυτό άνηκε στη MGS01, που ουσιαστικά ήταν μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα.
Ο νέος κινητήρας California, είναι η εξέλιξη του δημοφιλούς κινητήρα "Quattrovalvole" (Τέσσερις Βαλβίδες ), και χρησιμοποιεί την ίδια διαδρομή με τον κινητήρα των 1151 κ.εκ, αλλά φτάνει στην χωρητικότητα των 1380 κ. εκ. χάρη στη διάμετρο των 104 χιλ., μια διάσταση ρεκόρ.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια απλή πράξη μηχανικής υπερτροφίας, αλλά ένας κινητήρας που έχει πλήρως επανασχεδιαστεί από την εξωτερική διάταξη έως τα εσωτερικά εξαρτήματα, και μέχρι την ηλεκτρονική διαχείριση.

Αισθητικά μοιάζει με γλυπτό από αλουμίνιο, με αισθησιακές γραμμές, αλλά με εκφραστικό περιεχόμενο στα μηχανικά του μέρη: το μέγεθος των κυλίνδρων αναδεικνύει την εντυπωσιακή χωρητικότητα, ενώ τα γυαλισμένα καπάκια κεφαλών με το λογότυπο Moto Guzzi και τις πυκνά τοποθετημένες ψήκτρες φανερώνουν τη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Μετά τον small block των 750 κ.εκ., και ο big bore κινητήρας των 1380 κ.εκ. τροφοδοτείται από ένα ενιαίο σώμα ψεκασμού Magneti Marelli που είναι τοποθετημένο πίσω από τις νέες μεγάλες εισαγωγές, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η διάμετρος αυξήθηκε σε 52 χιλιοστά και είναι εξοπλισμένο με μηχανοκίνητη πεταλούδα,. Η διάταξη της μονής εισαγωγής σχήματος "Υ" αυξάνει τη ρευστοδυναμική απόδοση, βελτιώνοντας τη ροπή στις χαμηλές στροφές.

Απόδοση στο στυλ οδήγησης

Το σύστημα της ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα, Ride-by-wire με πολλαπλούς χάρτες, κάνει το ντεμπούτο του σε μια Moto Guzzi, και μάλιστα στην κατηγορία custom. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει μια από τις τρεις χαρτογραφήσεις διαχείρισης του κινητήρα: Turismo (Touring), Veloce (Fast) και Pioggia (Rain).
Οι διαφορετικές χαρτογραφήσεις επιτρέπουν στον αναβάτη να επιλέξει την απόδοση του κινητήρα που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ οδήγησής του, τη διαδρομή ή τις καιρικές συνθήκες. Στην πραγματικότητα, τροποποιώντας την απόδοση της ροπής και ελέγχοντας το φρένο του κινητήρα, η ECU είναι σε θέση να δώσει στον κινητήρα της California όλη την ομαλότητα που απαιτείται για να παρέχει τη μέγιστη άνεση, την επιθετικότητα για όσους προτιμούν μια πιο σπορ οδήγηση ή τον απαραίτητο έλεγχο σε βρεγμένους δρόμους: στην τελευταία περίπτωση πρόκειται για μια ευεργετική προστασία για τον αναβάτη καθώς ο κινητήρας έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στην άσφαλτο την εντυπωσιακή ροπή των 120 Nm στις μόλις 2750 σ.α.λ., για να φτάσει έως τις 6500 σ.α.λ. όπου θα πάρει και το τελευταίο από τα ενενήντα έξι άλογά του (71KW).

Για πρώτη φορά σε ένα custom, ο δυναμικός χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας βρίσκεται υπό έλεγχο χάρη στην παρουσία ενός τελευταίας γενιάς συστήματος ελέγχου πρόσφυσης (MGCT), το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα, προκειμένου να ενισχυθεί η ενεργητική ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση .

Νέες κεφαλές

Οι νέες κεφαλές έχουν τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, ενώ υπάρχει ένας εκκεντροφόρος επικεφαλής σε κάθε κύλινδρο, που δίνει κίνηση στις βαλβίδες με κοκοράκια, για μείωση των απωλειών τριβής. Ο μοντέρνος χαρακτήρας του κινητήρα εκφράζεται επίσης μέσω της παρουσίας της διπλής ανάφλεξης, με σκοπό να εγγυηθεί την τέλεια καύση, καθώς και με την παρουσία δύο αισθητήρων οξυγόνου που ρυθμίζουν ομοιόμορφα το μίγμα στους κυλίνδρους, σε οποιεσδήποτε συνθήκες λειτουργίας, με επακόλουθη βελτίωση στην κατανάλωση καυσίμου και των εκπομπών.

Οι νέες μεγαλύτερες ψήκτρες, με το βουρτσισμένο φινίρισμα στην εξωτερική πλευρά τους, μαζί με το μεγάλο σε διαστάσεις ψυγείο λαδιού, που είναι εξοπλισμένο με ένα βεντιλατέρ που ελέγχεται από θερμοστάτη, το οποίο μειώνει τη μέση θερμοκρασία λειτουργίας, βελτιώνουν τη συνολική απόδοση του κινητήρα, ενώ και το νέο κουτί του φίλτρου αέρα, επανασχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες για μεγαλύτερη ποσότητα αέρα του νέου δικύλινδρου κινητήρα από το Mandello.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κινητήρας του California, παρά τη μεγάλη αύξηση στη χωρητικότητά του, έχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου κατά 15-20%, ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης, σε σύγκριση με τον κινητήρα “Quattrovalvole” 1200 κ.εκ.

Στον τομέα της μετάδοσης υπάρχουν επίσης σημαντικές καινοτομίες.
Η μετάδοση έχει έξι ταχύτητες αντί για πέντε, ενώ ο συμπλέκτης από ένας διπλός δίσκος γίνεται ένας νέος ενιαίος ξηρός δίσκος με σινεμπλόκ και μειωτήρα.
Πλήρως επανασχεδιασμένος είναι ο cardan άξονας τελικής μετάδοσης που ικανοποιεί τις νέες ανάγκες μεταφοράς της τεράστιας ροπής του κινητήρα, με μέγιστη ομαλότητα και άνεση, διαθέτοντας παράλληλα και μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Γκάμα αξεσουάρ

Επιλέξτε το καλύτερο για να είναι τέλεια και μοναδική.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κάνετε ακόμα πιο πλούσια και πολυτελή μια μοναδική μοτοσυκλέτα, όπως η California Custom 1400: δώστε το δικό σας στυλ με τα γνήσια αξεσουάρ της Moto Guzzi.
Σετ δερμάτινων πλαϊνών βαλιτσών. Οι πλαϊνές βαλίτσες, που σχεδιάστηκαν από το Centro Stile Moto Guzzi, είναι από γνήσιο Ιταλικό δέρμα και κατασκευασμένες από εξειδικευμένους τεχνίτες. Το προϊόν ταιριάζει με την αρχική γραμμή της μοτοσυκλέτας, παρέχοντας μοναδικό στυλ.

Διθέσια σέλα. Comfort –gel, για εκείνους που ψάχνουν για μεγαλύτερη άνεση κατά την οδήγηση. Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνεπιβάτης απολαμβάνουν μεγαλύτερη άνεση χάρη στα ένθετα gel που τοποθετούνται σε ειδικά σημεία της σέλας. Με διχρωμία, για να ταιριάζει απόλυτα με τον κορυφαίο εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας και ανάγλυφο στο πλάι το «comfort gel». Η σέλα έχει το ίδιο ύψος με το μοντέλο παραγωγής.
Χαμηλότερη διθέσια comfort–gel σέλα. Συνδυάζει την άνεση του gel με την ευκολία ενός ανανεωμένου και χαμηλότερου προφίλ ώστε να προσφέρει στον οδηγό πιο ασφαλές και σίγουρο πάτημα στο έδαφος. Αυτό το χαρακτηριστικό συνδυάζεται με το διαφορετικό σχεδιασμό του υλικού της σέλας που εξασφαλίζει ακόμα πιο οικεία αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει την ίδια άνεση χάρη στα ένθετα gel που είναι τοποθετημένα σε ειδικά σημεία στο πίσω τμήμα της σέλας. Με διχρωμία, για να ταιριάζει απόλυτα με τον κορυφαίο εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας και ανάγλυφο στο πλάι το «comfort gel».

Δερμάτινη διθέσια σέλα. Για εκείνους που ψάχνουν για πολυτελές φινίρισμα. Σέλα από γνήσιο δέρμα, κατασκευασμένη από εξειδικευμένους τεχνίτες. Το στυλ, η ποιότητα και ο τύπος του δέρματος ταιριάζει με το δέρμα που είναι κατασκευασμένες οι αντίστοιχες πλαϊνές βαλίτσες.

Πολυτελείς βαλίτσες

Πολυτελές top box από fiberglass. Ευρύχωρο top box (60lt) από fiberglass, σε αντίστοιχο χρωματισμό με τη μοτοσυκλέτα, με χρωμιωμένες κλειδαριές και λαβή, ενσωματωμένα στο καπάκι της βαλίτσας. Διαθέτει ένα μεγάλο και άνετο μαξιλάρι πλάτης για τον συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας. Το εσωτερικό έχει βελούδινη επένδυση, και διαθέτει καθρέπτη και δίχτυ για την συγκράτηση αντικειμένων.

Top box 50lt. Ευρύχωρο top box με σύστημα quick release που μπορεί να φιλοξενήσει δύο flip up κράνη. Το καπάκι είναι βαμμένο για να ταιριάζει με το χρώμα της μοτοσυκλέτας και διαθέτει μεγάλο και άνετο μαξιλάρι πλάτης για τον συνεπιβάτη, στο υλικό και χρώμα της σέλας. Εσωτερικά υπάρχει θήκη εγγράφων και ελαστικός ιμάντας για την συγκράτηση αντικειμένων.
Εσωτερικές τσάντες για βαλίτσες. Οι εσωτερικές τσάντες είναι κατασκευασμένες στο ίδιο σχήμα με τις πλαϊνές βαλίτσες και το top box που τις περιέχουν. Μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να μεταφερθούν χάρη στις ειδικές λαβές που διαθέτουν. Είναι κατασκευασμένες από προηγμένο υλικό υψηλής αντοχής που εξασφαλίζει αντοχή στο νερό και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Σακίδιο ρεζερβουάρ. Το σετ αποτελείται από μια αδιάβροχο δερμάτινο κάλυμμα ρεζερβουάρ πάνω στο οποίο τοποθετείται το σακίδιο. Είναι κατασκευασμένο από cordura και δέρμα εξασφαλίζοντας επιπλέον χώρο φόρτωσης και για τους πιο απαιτητικούς Guzzista. Αφαιρείται εύκολα χάρη σε δύο συνδέσμους ταχείας απελευθέρωσης. Το σετ έχει σχεδιαστεί από το Centro Stile Moto Guzzi, για τέλεια ενσωμάτωση με την μοτοσυκλέτα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν ελεγχθεί πλήρως ώστε να αντεπεξέλθουν και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τσαντάκι τιμονιού. Κομψό και λειτουργικό τσαντάκι τιμονιού κατασκευασμένο από cordura και γνήσιο δέρμα που πλαισιώνει το σήμα Moto Guzzi. Είναι πρακτικό καθώς τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα από το τιμόνι.

Αξεσουάρ ταξιδίου και στυλ

Σχάρα. Σχάρα χρωμίου σχεδιασμένη από το Centro Stile Moto Guzzi, αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς φορτίου της μοτοσυκλέτας. Σε αυτή μπορούν να τοποθετηθούν οι βαλίτσες 50lt ή 60lt.
Εκτροπείς αέρα παρμπρίζ. Εκτροπείς αέρα που εφαρμόζονται στην περιοχή κάτω από το παρμπρίζ, για βελτίωση της προστασίας και της άνεσης του αναβάτη.
Τελικά εξάτμισης «sound». Για εκείνους που θέλουν να «ακούν» το βρυχηθμό ενός πραγματικού «custom», υπάρχουν τελικά εξάτμισης κατασκευασμένα στο ίδιο στυλ της εργοστασιακής εξάτμισης, αλλά με ειδικό φινίρισμα και τελικά καπάκια.

Ατσάλινα τελικά εξάτμισης. Τοποθετούνται στην εργοστασιακή εξάτμιση προσφέροντας ένα ιδιαίτερο στυλ. Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από γυαλιστερό ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ οι σιγαστήρες είναι κατασκευασμένοι από billet αλουμίνιο με γυαλιστερό φινίρισμα.
Τιμόνι σε μαύρο χρώμιο. Τιμόνι σε μαύρο χρώμιο για να δώσετε στη μοτοσυκλέτα σας μοναδική εμφάνιση. Ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο για μεγαλύτερη άνεση στη θέση οδήγησης και βέλτιστο έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Καθρέπτες. Εγκεκριμένοι για χρήση στο δρόμο, κατασκευασμένοι από billet αλουμίνιο με γυαλιστερό φινίρισμα, ανθεκτικό σε γρατσουνιές.
Σετ χειρολαβές αλουμινίου. Ειδικές χειρολαβές, κατασκευασμένες από billet αλουμίνιο, με ελαστικά αντιολισθητικά ένθετα και γυαλιστερό φινίρισμα.
Θερμαινόμενες χειρολαβές. Για εκείνους που αγαπούν τα ταξίδια σε κάθε εποχή, οι θερμαινόμενες χειρολαβές μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στη μοτοσυκλέτα, χάρη στην ειδική προ-εγκατάσταση που υπάρχει σε όλα τα μοντέλα California. Συμβάλλουν στην άνεση του οδηγού, αποφεύγοντας το κρύο στα χέρια λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κάλυμμα ντεπόζιτου υγρών φρένου. Για εκείνους που τους αρέσει να αλλάζουν την εμφάνιση της μοτοσυκλέτα τους, προσαρμόζοντας αξεσουάρ με φινίρισμα διαφορετικό από την εργοστασιακή έκδοση. Είναι κατασκευασμένο από billet αλουμίνιο και καλύπτει εντελώς το σώμα του ντεπόζιτου, αφήνοντας αμετάβλητη τη λειτουργικότητά του. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και έχει γυαλιστερό φινίρισμα που ενισχύει το «custom» στυλ της California.

Καλύμματα και βάσεις

Μανέτες φρένου και συμπλέκτη. Ειδικές ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου και συμπλέκτη, κατασκευασμένες από billet αλουμίνιο με ειδικό σχεδιασμό και γυαλιστερό φινίρισμα, ανθεκτικές σε γρατσουνιές.
Κάλυμμα τρόμπας φρένου και συμπλέκτη. Ειδικά προστατευτικά καλύμματα τρόμπας φρένου και συμπλέκτη από billet αλουμίνιο με γυαλιστερό φινίρισμα, ανθεκτικό σε γρατσουνιές.
Καπάκια ρεζερβουάρ σετ. Προσαρμόστε το στυλ της μοτοσυκλέτας, με χρωμιωμένα πλαϊνά καπάκια ρεζερβουάρ, καθιστώντας τη μια πραγματική «custom».

Βάση πινακίδας. Κομψή εγκεκριμένη για χρήση στο δρόμο βάση πινακίδας από ανοξείδωτο χάλυβα με γυαλιστερό φινίρισμα.
Κιτ προστατευτικά ψαλιδιού. Ειδικά προστατευτικά από billet αλουμίνιο για να προσαρμόσετε το στυλ της μοτοσυκλέτας σας.
Πλαϊνά προστατευτικά κυλίνδρων. Ειδικά πλαϊνά προστατευτικά για τους κυλίνδρους, κατασκευασμένα από billet αλουμίνιο με γυαλιστερό φινίρισμα, που ενσωματώνονται αρμονικά στο στυλ και το σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας. Συνοδεύονται με στηρίγματα από γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι.

Κιτ προστατευτικά σωμάτων ψεκασμού. Κατασκευασμένα από brushed αλουμίνιο, αντικαθιστούν το εργοστασιακό σετ, δίνοντας στη μοτοσυκλέτα μια πιο πλούσια, πιο κομψή εμφάνιση, αλλά και πιο ταιριαστή με τα εξαρτήματα από αλουμίνιο τα οποία υπάρχουν ήδη στη μοτοσυκλέτα.
Προστατευτικά καλαμιών πιρουνιού. Για εκείνους που τους αρέσει να αλλάζουν την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας τους, υπάρχουν δύο χρωμιωμένα προστατευτικά καλύμματα των καλαμιών του πιρουνιού.
Κιτ τοποθέτησης δορυφορικού πλοηγού. Στήριγμα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι για τη χρήση δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (GPS).
Κιτ μαρσπιέ οδηγού. Ανακλινόμενα μαρσπιέ οδηγού από γυαλισμένο billet αλουμίνιο, διατηρούν την εργονομία των εργοστασιακών μαρσπιέ, προσφέροντας ταυτόχρονα μια ελαφρύτερη και πιο εξατομικευμένη σχεδίαση σύμφωνα με το στυλ της μοτοσυκλέτας.

Κιτ μαρσπιέ συνεπιβάτη. Ανακλινόμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη από γυαλισμένο billet αλουμίνιο, στον ίδιο σχεδιασμό με τα μαρσπιέ του οδηγού, ενσωματώνονται αρμονικά με το στυλ της μοτοσικλέτας. Μπορούν να ρυθμιστούν οριζοντίως σε τέσσερις θέσεις με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου μηχανισμού ελατηρίου που διευκολύνει τη ρύθμισή τους, εξασφαλίζοντας άνεση κατά το ταξίδι. Ο μηχανισμός αυτός εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια, χάρη στην ταχεία απελευθέρωση του, που στην περίπτωση πρόσκρουσης με το πόδι του αναβάτη, αυτόματα κινείται πίσω για να απελευθερώσει το πόδι.
Κουκούλα οχήματος. Κουκούλα εσωτερικού χώρου για προστασία από σκόνη ειδικά σε περιόδους εκτεταμένης αποθήκευσης της μοτοσυκλέτας σε γκαράζ. Κατασκευασμένη από δίχρωμο ελαστικό ύφασμα με το λογότυπο California. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις - με ή χωρίς άνοιγμα για top box.

Τιμές

Η California 1400 Custom είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Moto Guzzi στην τιμή των 17.770 €, με ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών:

  • Δωρεάν επέκταση εργοστασιακής εγγύησης για 2 επιπλέον χρόνια
  • 2 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια
  • Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα: προκαταβολή από 0%, έως 72 μήνες εξόφληση

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κατασκευαστής Moto Guzzi
Μοντέλο California 1400 Custom
Αντιπρόσωπος Piaggio Hellas
Τιμή 17.770
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος 90° V-Twin SOHC, 4 χρονος, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο
Σύστημα ψύξης ελαιο-αερόψυκτο
Κυβισμός 1380 cc
Διάμετρος x Διαδρομή 104 x 81,2 mm
Σχέση συμπίεσης 10,5 : 1
Μέγιστη ισχύς 71 kW (96 CV) a 6500 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή 120 Nm (12,3 kgm) 2750 σ.α.λ.
Τροφοδοσία / Ανάφλεξη Magneti Marelli με 2 μπουζί στον κύλινδρο. Τρείς χάρτες ανάφλεξης.
Εκκίνηση Μίζα
Καταλύτης / Εξάτμιση Με τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα και αισθητήρα οξυγόνου (λ)
Εκπομπές καυσαερίων Euro 3
Μετάδοση
Κιβώτιο 6 ταχύτητες
Σχέσεις κιβωτίου 1^ 17/38 = 1 : 2,235
2^ 20/34 = 1 : 1,700
3^ 23/31 = 1 : 1,348
4^ 26/29 = 1 : 1,115
5^ 31/30 = 1 : 0,968
6^ 30/24 = 1 : 0,8
Πρωτεύουσα μετάδοση μηχανική με γρανάζια: 1 : 1.346 (26/35)
Τελική σχέση μετάδοσης με άξονα: 1 : 3.6 (10/36)
Τύπος συμπλέκτη Υδραυλικά ελεγχόμενος ξηρός μονόδισκος
Εξοπλισμός
Πλαίσιο Σωληνωτό διπλής δοκού από υψηλής αντοχής χάλυβα με ελαστοκινηματικές βάσεις κινητήρα για μείωση των κραδασμών
Μεταξόνιο 1685mm   
Ίχνος 155 mm
Γωνία κάστερ 32°
Ανάρτηση εμπρός Tηλεσκοπικό υδραυλικό πιρούνι Ø 46
Διαδρομή εμπρός τροχού 120 mm
Ανάρτηση πίσω Αιωρούμενος βραχίονας ελαφρού κράματος με 2 αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και ρυθμιζόμενη επαναφορά.
Διαδρομή πίσω τροχού 110 mm
Φρένο εμπρός Δύο πλευστοί δίσκοι από ανοξείδωτο ατσάλι, Ø 320 mm, με ακτινικές δαγκάνες 4 αντικρυστών εμβόλων. ABS της CONTINENTAL
Φρένο πίσω Δίσκος από ανοξείδωτο ατσάλι, Ø 282 mm, πλευστή δαγκάνα 2 παράλληλων εμβόλων. ABS της CONTINENTAL
Τροχοί Κράματος αλουμινίου
Τροχός εμπρός 3,50” x 18”
Τροχός πίσω 6,00” x 16”
Ελαστικό εμπρός 130/70 R 18”
Ελαστικό πίσω 200/60 R 16” 
Διαστάσεις
Μήκος 2445 mm  
Πλάτος   940 mm 
Ύψος 1180 mm 
Ύψος σέλας 740 mm (δυνατότητα για 720 mm) 
Ελάχιστο ύψος από το έδαφος 165 mm
Βάρος σε κατάσταση λειτουργίας 318 Kg
Βάρος κενό 300 Kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 20,5 lt
Από τα οποία ρεζέρβα 5 lt

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi California 1400 2013 H Moto Guzzi παρουσιάζει τη νέα σειρά V7 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon