.
Κατηγορία TM
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 08:38

TM Racing 2015

 

Νέα πλαίσια και περιφερειακά

 


Η ιταλική TM ανανέωσε τα μοντέλα της για το 2015 με αλλαγές που άγγιξαν όλα τα μοντέλα, δίχρονα και τετράχρονα, Motocross και Enduro.

Δίχρονα Enduro – Motocross


Ξεκινώντας από το μικρότερο της γκάμας, 85 2T MX, συναντάμε νέο καρμπυρατέρ της Keihin 28mm. Τα δίχρονα 125 Motocross Enduro διαθέτουν νέα ατσάλινα καλώδια στην βαλβίδα εξαγωγής για αύξηση της αξιοπιστίας. Νέα χαρτογράφηση το άνοιγμα της βαλβίδας εξαγωγής από την ECU, αλλά και μακρύτερη μπιέλα. Έχουν αλλαχθεί τα ρουλεμάν του στροφάλου με νέας τεχνολογίας, όπως και οι τσιμούχες. Οι θυρίδες εισαγωγής καυσίμου στον κύλινδρο έχουν νέα σχεδίαση για περισσότερη δύναμη και πιο ομαλή απόδοση. Νέα είναι και η εξάτμιση, τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω τμήμα.
Τα δίχρονα Enduro και Motocross 144 διαθέτουν νέο οδηγό βαλβίδας εξαγωγής, αλλά και νέα καλώδια για αξιοπιστία.
Περισσότερες αλλαγές έχουμε στα δίχρονα 250 και 300 κυβικών, Enduro και Motocross. Ο κύλινδρος έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα εξαγωγής, ενώ το καπάκι του είναι νέο, όπως και ο στρόφαλος, με νέα ρουλεμάν και τσιμούχες. Το καπάκι του κιβωτίου, του συμπλέκτη, και της τρόμπας νερού, είναι ελαφρύτερο και μικρότερο σε μέγεθος. Υπάρχει νέος αισθητήρας στο κιβώτιο ταχυτήτων για καλύτερη συνεργασία με την βαλβίδα εξαγωγής, ενώ νέα είναι η εξάτμιση και εδώ.
Νέα γραφικά υπάρχουν σε όλα τα μοντέλα για το 2015, αλλά και καινούρια πλαστικά περιφερειακά, όπως και νέα σέλα. Στα πλαίσια των δίχρονων, συναντάμε νέα γεωμετρία, όπως και νέα γεωμετρία στον μοχλισμό της ανάρτησης. Το μήκος του αμορτισέρ έχει επιμηκυνθεί κατά 8mm και διαθέτει νέες ρυθμίσεις. Ο πίσω τροχός διαθέτει πιο παχύ άξονα, από 22 στα 25 χιλιοστά διάμετρο.

Τετράχρονα Enduro – Motocross


Νέα πλαστικά και περιφερειακά διαθέτουν και τα τετράχρονα της TM γα το 2015, σε 250 και 450 κυβικά, για Enduro και Motocross.
Το σημαντικότερο νέο αφορά στο πλαίσιο που είναι μικρότερο σε διαστάσεις, με διαφορετική γωνία κάστερ, αλλά και μακρύτερο ψαλίδι. Το ρεζερβουάρ πλέον θα βρίσκεται κάτω από την σέλα και το φίλτρο αέρα, πάνω από τον κινητήρα, στο σημείο όπου βρισκόταν κανονικά το ρεζερβουάρ καυσίμου.
Το αμορτισέρ ακολουθεί τα πρότυπα των δίχρονων και είναι μακρύτερο κατά 8 χιλιοστά με νέο μοχλισμό, και ο άξονας του πίσω τροχού είναι πιο παχύς, στα 35 χιλιοστά, από 22. Οι πλάκες δεσίματος του μπροστινού συστήματος έχουν μειωμένο ίχνος για ευκολία στην οδήγηση και σε συνεργασία με την νέα γωνία κάστερ. Βελτιωμένο είναι το φίλτρο αέρα.
Τα τετράχρονα Motocross 250 και 450, έχουν βελτιώσεις στην εισαγωγή καυσίμου, στο σώμα του ψεκασμού, και στον σωλήνα μεταφοράς του αέρα προς τα εκεί, η εξάτμιση είναι νέα για βελτίωση της απόδοσης και ο αισθητήρας του κιβωτίου ταχυτήτων είναι νέος.

Φωτογραφίες

{gallery}new_models/tm/2015{/AG

}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TM Enduro EN και Motocross MX 2014 TM Enduro 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon