Κατηγορία TM
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 19:49

TM Enduro 2017

 

Βελτιώσεων συνέχεια

 

Έπειτα από δύο άκρες επιτυχημένες χρονιές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro όπου η TM κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία E1 με τον Eero Remes, συνεχίζει την βελτίωση των μοτοσυκλετών της.

Για το 2017 διατηρείται η ίδια ''πλατφόρμα'' με αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο το οποίο αδυνατίζει ώστε να είναι πιο ελαφρύ, ενώ δίχρονα και τετράχρονα έχουν βελτιώσεις στα περιφερειακά αλλά και στους κινητήρες.
Νέο είναι το σύστημα εισαγωγής αέρα που βρίσκεται στο άνω τμήμα - εκεί που βρισκόταν παλαιότερα το ρεζερβουάρ καυσίμου, μιας και από το 2016 το ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από την σέλα.Τα δίχρονα διαθέτουν ως έξτρα ένα ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12 λίτρων για περισσότερη αυτονομία.

Νέες είναι οι αναρτήσεις με το μπροστινό σύστημα από την KYB 48mm δύο θαλάμων και το αμορτισέρ της TM Racing κατασκευασμένο "in house" με αισθητική που παραπέμπει σε αυτό της Sachs. Κάθε κυβισμός θα έχει και τις δικές του διαφορετικές ρυθμίσεις.
Τα δίχρονα μοντέλα διαθέτουν νέα τροχαλία στην βαλβίδα εξαγωγής TMEES για αυξημένη αντοχή, τα 125-144 νέο πρωτεύοντα άξονα κιβωτίου ταχυτήτων όπως και τα 250-300 τα οποία έχουν και νέα επίστρωση κυλίνδρου, διαφορετικές θυρίδες μεταφοράς καυσίμου, αλλά και νέα εξάτμιση της HGS. Η ηλεκτρονική ανάφλεξη των μεγάλων δίχρονων διαθέτει πλέον δύο χάρτες για επιλογή για ευκολία στην οδήγηση. Στα υπέρ και ο αισθητήρας σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων με ξεχωριστό χάρτη για κάθε ταχύτητα.

Τα τετράχρονα μοντέλα 250Fi / 300Fi / 450Fi / 530Fi διαθέτουν στην γκάμα πλέον το νέο 300άρι που βασίζεται στο 250 με διαφορετικές εσωτερικές διαστάσεις.
Υπάρχουν νέα έμβολα σε όλους τους κυβισμούς, νέος συμπλέκτης, νέο σύστημα εισαγωγής αέρα, νέες εξατμίσεις και ρυθμίσεις στο σύστημα ψεκασμού, ενώ η ηλεκτρονική ανάφλεξη διαθέτει αισθητήρα σχέσης με διαφορετική χαρτογράφηση για κάθε μία ταχύτητα.

Φωτογραφίες

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 11:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube