.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 09:56

MV Agusta Brutale 800 Dragster RR 2015

 

Η αγριότερη!

 


Η αγριότερη έκδοση του Brutale Dragster λέγεται RR και είναι πιο άγριο από το απλό μοντέλο! Με 140 ίππους, καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο και επιθετικότερη εμφάνιση, ενδέχεται να κολάσει πολλούς αναβάτες…

Με 140 ίππους!

Τι έκανε η MV Agusta; Πήρε το Brutale Dragster και το αγρίεψε τόσο, ώστε να αποδίδει 140 ίππους και να ανεβάζει 13.200 σ.α.λ., όπως μία Superbike μοτοσυκλέτα! Το δυνατότερο τρικύλινδρο 800 είναι εδώ, με την αναλογία κιλό ανά ίππο να φτάνει στο 1,19 κιλά ανά ίππο, σε σχέση με το απλό Dragster των 125 ίππων. Και η ροπή όμως είναι αναβαθμισμένη που τώρα φτάνει στα 86Nm από 81. Για να πετύχουν αυτά τα νούμερα οι Ιταλοί μηχανικοί, άλλαξαν το σύστημα διαχείρισης καυσίμου που πλέον έχει δύο μπεκ ψεκασμού ανά κύλινδρο, έκαναν αλλαγές στο φιλτροκούτι – και αντίστοιχα στο εσωτερικό τμήμα του ρεζερβουάρ για να χωράει το μεγαλύτερο φιλτροκούτι, ενώ τοποθέτησαν και διαφορετική εξάτμιση.
Η νέα μοτοσυκλέτα που είναι βασισμένη στο Brutale Dragster 800 διαφοροποιείται οπτικά από τους ακτινωτούς τροχούς της Kineo, με τις ακτίνες να πιάνουν στο έξω τμήμα των στεφανιών, και να φιλοξενούν τα ελαστικά της Pirelli Diablo Rosso σε κολασμένη διάσταση 200 για πίσω... Διαφορετικοί είναι οι χρωματισμοί, ίδια τα ηλεκτρονικά καλούδια που συναντάμε στην απλή έκδοση Brutale Dragster, με έξτρα τον μηχανισμό εκκίνησης launch control.
Θα διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα MVICS - Motor&Vehicle Integrated Control, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο του κινητήρα, του συστήματος ψεκασμού της Mikuni, το γκάζι Ride by Wire, και επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει την απόδοση μέσω τεσσάρων διαφορετικών ρυθμίσεων. Οι τρεις είναι προεγκατεστημένες και ονομάζονται Sport, Normal, Rain, ενώ η τέταρτη παραμένει στην διάθεση του αναβάτη ώστε να ρυθμίσει ανάλογα την περιοχή στροφών που θα επεμβαίνει ο κόφτης, την απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, την ευαισθησία του γκαζιού, την διάθεση της ροπής, το φρένο του κινητήρα. Επίσης, ένα σύστημα Traction Control θα ρυθμίζει σε οκτώ θέσεις την πρόσφυση, ενώ θα απενεργοποιείται αν το θελήσει ο αναβάτης. Το RR χρησιμοποιεί επιπρόσθετα και μηχανισμό γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, Quick Shifter, αλλά και μονόδρομο συμπλέκτη για τα κατεβάσματα.

Κορυφαία περιφερειακά

Οι αναρτήσεις που χρησιμοποιεί έρχονται από την Marzocchi στο μπροστινό μέρος με ανεστραμμένο σύστημα διαμέτρου 43mmί το οποίο είναι ελαφρύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση με κόκκινη ανοδίωση στο εξωτερικό τμήμα των καλαμιών και DLC - Diamond Like Carbon ανοδίωση στα εσωτερικά καλάμια, αλλά και ρυθμιζόμενο stabilizater της CRC . Το αμορτισέρ είναι της Sachs, ενώ αμφότερα είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, με διαδρομές 125 χιλιοστά. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 320mm – 220mm, με δαγκάνες τεσσάρων και δύο εμβόλων αντίστοιχα. Στο Dragster RR, θα δούμε και το νέο σύστημα Bosch 9 Plus, αλλά και το σύστημα RLM – Rear Wheel Lift-Up Mitigation – για την ανασήκωση του πίσω τροχού.
Η νέα Brutale Dragster παράγεται σε κόκκινο - λευκό μεταλλικό, ή σε κόκκινο – carbon μεταλλικό, με λευκά ή μαύρα στεφάνια τροχών. Η τιμή του στην Ιταλία αναμένεται στα 16.290euro

Φωτογραφίες



Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 10:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MV Agusta Brutale 800 Dragster 2015 MV Agusta F4 RR SBK 2015 - Με 210 ίππους! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon