.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 10:59

KTM 450SX-F – “On Any Sunday”

 

Η μοτοσυκλέτα της ταινίας

 

 

 

Η γνωστή εταιρία Roland Sands, έβαλε το χεράκι της σε μία KTM 450 SX-F προκειμένου να την διαμορφώσει κατάλληλα ώστε να ταιριάξει στην ταινία On any Sunday που αναμένεται σύντομα στην μεγάλη οθόνη. Ο Roland Sands, πρόεδρος της εταιρίας, προσπάθησε να συνδυάσει την σύγχρονη τεχνολογία με τις κλασικές γραμμές των motocross των ’60’s και ’70 ’s, ώστε να θυμίζει η νέα μοτοσυκλέτα μία Honda Elsinore ή Bultago Montesa εκείνων των δεκαετιών.

Στα πρότυπα του Caselli

“Αυτό που ξεχωρίζει τόσο πολύ τις σύγχρονες από τις παλιές μοτοσυκλέτες είναι το πλαίσιο και ότι κρύβεται κάτω από τα πλαστικά”, δηλώνει ο Roland Sands, γι’ αυτό, πήρε μία σύγχρονη KTM, και εξωτερικά, την σχεδίασε από την αρχή.
Πρώτα, σχεδίασε ένα αλουμινένιο ρεζερβουάρ και νέα πλαϊνά number plate αλλά και ατσάλινο υποπλαίσιο, και τα φτερά, μοιάζουν γνωστά μιας και σχεδιαστικά έχουν την βάση τους στα Husqvarna του 1974.
Το τιμόνι και τα χειριστήρια είχαν έναν άνθρωπο μόνο στο μυαλό όταν σχεδιάζονταν, τον Kurt Caselli, που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα Baja 1000 το 2013. Η KTM θα προσφέρει χρήματα στο ίδρυμα Kurt Caselli Foundation, μία οργάνωση που βοηθά στην ασφάλεια των αναβατών off road. Η μοτοσυκλέτα της ταινίας διαθέτει το τιμόνι που προτιμούσε ο Caselli, τα grip, τα μαρσπιέ και τους τροχούς, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τον μηχανικό του αναβάτη, Anthony Di Basilio: “Πιστεύουμε ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι ρυθμισμένη όπως θα την ήθελε ο Kurt Caselli”, λέει σχετικά.

 

Με αυτή την μοτοσυκλέτα, θα μπορείς να οδηγάς σαν τον Steve McQueen, και όποτε θες, την αλλάζεις σε μία σύγχρονη KTM 450 SX-F για να συμμετάσχεις σε αγώνες.

Οι διαφορές

Η μοτοσυκλέτα του Kurt Caselli που θα συμμετάσχει στην σύγχρονη εκδοχή της ταινίας On Any Sunday, είναι προσφορά της KTM Αμερικής και διαθέτει εξάτμιση custom της FMF, ελαστικά της Dunlop, φρένα της Brembo από την Taw Performance, σέλα από την Bitchin, βαφή από την Airtrix, κέντρα τροχών, ακτίνες και καψούλια από την Talon, στεφάνια τροχών της Excel, σετάρισμα των αναρτήσεων από την Race Tech, γρανάζια, τιμόνι και grip από την Renthal, αλυσίδα της D.I.D., φίλτρο αέρα της K&N, προστατευτική ποδιά κινητήρα από την Enduro Engineering, σωληνάκια φρένων από την Spiegler), μαρσπιέ από την IMS, προστατευτικά καλαμιών carbon και οδηγούς για τα σωληνάκια φρένων από την Lightspeed, οδηγό αλυσίδας από την BRP και stand από την Matrix Concepts.

 

Φωτογραφίες: Joseph Hitzelberger

Φωτογραφίες


Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 11:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon