.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 09:43

ΚΤΜ 1050 Adventure 2015 – Η πρώτη φωτογραφία!

 

Επίσημες πληροφορίες

 

Όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και αρκετές μέρες, η KTM αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα την νέα, φθηνότερη έκδοση του μεγάλου Adventure, στα 1050 κυβικά εκατοστά.

Ο Stefan Pierer, πρόεδρος της KTM, αποκάλυψε στην επίσημη παρουσίαση των RC 200 και RC 390 στην Ινδία, ότι όντως θα παρουσιαστεί στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο.
Την επιβεβαίωση την πήραμε από το owners manual που διέρρευσε στο διαδύκτιο από το επίσημο site της KTM και τώρα, έρχεται και η πρώτη επίσημη φωτογραφία.
Πρόκειται για μία κατασκοπευτική φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό Motorcycle News στην οποία και ξεχωρίζουν τεχνικές λεπτομέρειες της νέας μοτοσυκλέτας.
Το MCN αναφέρει ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε έξω από το τμήμα εξέλιξης της KTM στην Αυστρία και δείχνει πως το νέο 1050 μοιράζεται το πλαίσιο, κινητήρα, ποδιά, ρεζερβουάρ, εξάτμιση, τροχούς, και σέλα, με το 1190. Η μόνη διαφορά που φαίνεται οπτικά είναι αυτή του fairing όπου στο 1050 έχει περισσότερες καμπύλες από το 1190 και λιγότερες γωνίες.
Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τροχούς 19 και 17 ιντσών με ακτίνες, όπως και στο μεγαλύτερο μοντέλο, και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει και έκδοση R με τροχούς 21/18 ίντσες.

Η KTM θα βασιστεί στον κινητήρα του 1190 με μειωμένη διάμετρο x διαδρομή και απόδοση που αναμένεται να βρίσκεται στους 100 ίππους. Η μοτοσυκλέτα θα είναι κατασκευασμένη με στόχο νε είναι πιο εύκολη στην οδήγηση από την δυνατότερη 1190, πιο απλή, αλλά και λιγότερο επιθετική, με τιμή που θα μπει στην κατηγορία των 800 κυβικών, χτυπώντας το Triumph Tiger 800 και το BMW F 800GS.
Με το νέο V-Strom 1000 να έχει ήδη εμφανιστεί, η KTM αναμένεται να παρουσιάσει το νέο 1050 Adventure σε τιμή κάτω από τα 13.000euro – σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού Moto Sport Carreres, θα τιμολογηθεί στα 12.690euro, 3.000euro κάτω από το 1190!

Φαίνεται ότι με την έλευση του νέου Honda Africa Twin, η KTM ετοιμάζεται ώστε να δώσει μία πιο προσιτή οικονομικά μοτοσυκλέτα στον κόσμο, με standard ABS, και πολλά έξτρα, όπως τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το cornering ABS και το Traction Control, να τοποθετούνται ως έξτρα. Άγνωστο όμως αν θα χρησιμοποιηθούν φθηνότερα υλικά κατασκευής ώστε να παραχθεί η 1050 Adventure σε χαμηλή τιμή, μιας και όλα τα περιφερειακά έρχονται από την μεγάλη αδελφή.
Σε λίγες μέρες θα μας λυθούν οι απορίες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 09:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM Motocross SX – SX-F 2016! KTM 450SX-F – “On Any Sunday” »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon