.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 11:08

Honda VFR800X Crossrunner 2015

 

Νέα σχεδίαση και ηλεκτρονικά βοηθήματα

 

Η Honda παρουσίασε επίσημα το νέο VFR 800X Crossrunner για το 2015. Οι αλλαγές που έχει το μοντέλο είναι πολλές, τόσες που ουσιαστικά του αλλάζουν κατηγορία και το φέρνουν να κοιτάει περισσότερο την κατηγορία adventure από πριν.

Στα χνάρια του Crosstourer

Από το 2011 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το VFR 800X Crossrunner που ήταν βασισμένο στο VFR με όρθια θέση οδήγησης και μικρές διαφορές στο ύψος των αναρτήσεων, βρέθηκε στην φάση της μετάβασης από street touring σε adventure αλλά δεν τα κατάφερε τόσο καλά. Η νέα μοτοσυκλέτα δέχεται νέας σχεδίασης φέρινγκ, πιο αιχμηρό που έρχεται πιο κοντά στην κατηγορία Adventure, με περισσότερη προστασία από τον αέρα – κάτι στο οποίο έπασχε. Νέο είναι και το πίσω τμήμα με διπλή σέλα, και η σχάρα αλλά και η σχεδίαση συνολικά του πίσω μέρους, θυμίζει το μεγαλύτερο Crosstourer. Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι μεγαλύτερες κατά 25mm και 28mm μπροστά και πίσω, με το μπροστινό σύστημα να παραμένει συμβατικό. Νέοι είναι και οι τροχοί, αλλά και τα φρένα, τα οποία αποτελούνται από δύο δίσκους 310mm με τετραέμβολες δαγκάνες ακτινικής στήριξης, οι οποίες δεν υποστηρίζουν το συνδυασμένο σύστημα φρεναρίσματος όπως παλιά. Ο V4 κινητήρας των 800cc έχει βελτιωθεί στις ψηλές και μεσαίες στροφές περιστροφής για περισσότερη δύναμη και ροπή, ενώ πλέον περιλαμβάνει και σύστημα επιλογής ροπής – χαρτογράφηση δηλαδή, η οποία ονομάζεται HSTC – Honda Selectable Torque Control και ρυθμίζει σε δύο στάδια και απενεργοποιείται, αν ο αναβάτης θέλει να ελέγξει την πρόσφυση μόνος του. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και LED σώμα φωτισμού, φλας που σβήνουν μόνα τους, αλλά και θερμαινόμενα grip σε πέντε διαφορετικές θέσεις – όλα αυτά ως standard.

Διαφορετικό VFR

H Honda αναφέρει ότι πλέον η θέση οδήγησης είναι πιο επιθετική και περισσότερο adventure, ωστόσο εμείς δεν βλέπουμε κάποια αλλαγή στην θέση των μαρσπιέ του αναβάτη, που βρίσκονταν – και βρίσκονται ακόμη- πολύ πίσω τοποθετημένα, θέση που ταιριάζει με την σκυφτή θέση του VFR 800F. Το τιμόνι είναι νέο και φαρδύτερο στα 693mm πλάτους, ώστε να κάθεται πιο σωστά ο αναβάτης. Η σέλα επίσης είναι ρυθμιζόμενη σε δύο στάδια για να ρυθμίζεται εκεί που θέλει ο αναβάτης πιο εύκολα.
Οι τροχοί διαθέτουν ασφάλτινα ελαστικά με ίδιου προορισμού διαστάσεις, 120 και 180mm για μπροστά και πίσω.

Το νέο Crossrunner 800 συνεχίζει να είναι ένα ψηλό VFR 800F με χαρακτήρα adventure και περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου, αλλά και διαφορετικό στυλ.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 21:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda GL 1800 Goldwing 2015 Honda RCV 1000 – 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon