.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 10:06

Honda CRF 250R – CRF 450R – 2015

Με βελτιώσεις σε κινητήρες, πλαίσια και αναρτήσεις!

 

Στο στόχαστρο έβαλε η Honda τα δύο Motocross μοντέλα της, CRF 250R και CRF 450R στα οποία προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες άγγιξαν κάθε μέρος της μοτοσυκλέτας με στόχο την βελτίωση.

CRF 450R


Στον κινητήρα του CRF 450R, τοποθετήθηκε νέα κεφαλή για καλύτερη απόδοση στις υψηλές στροφές περιστροφές ενώ νέα αναγκαστικά είναι και η εξάτμιση αφού η εξαγωγή γίνεται δεξιά. Το σύστημα εξαγωγής διαθέτει μεγαλύτερης διαμέτρου σωλήνα, ενώ νέο είναι και το τελικό, για να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα. Γενικά όμως, το μήκος του συστήματος εξαγωγής είναι μικρότερο και πιο κοντά στο κέντρο μάζας της μοτοσυκλέτας ώστε να βελτιώνει το ζύγισμα.

Ο χάρτης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης έχει σχεδιαστεί εκ νέου με διαφορετικές ρυθμίσεις στον ψεκασμό PGM-FI για αύξηση της απόδοσης. Η κορύφωση της ιπποδύναμης γίνεται νωρίτερα και διαρκεί περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Ένα νέο έμβολο κατασκευασμένο με διαφορετική μέθοδο είναι πλέον σκληρότερο από το προηγούμενο, για αύξηση της αντοχής. Υπάρχει επίσης νέο κουμπί επιλογής των Modes του κινητήρα το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει από τις τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις ανάλογα με την πίστα ή τις συνθήκες οδήγησης. Η Honda προσφέρει το σύστημα ρύθμισης του HRC® ώστε ο αναβάτης να μπορεί να φτιάχνει μόνος του προσαρμοσμένους χάρτες τους οποίους να ενεργοποιεί από το κουμπί. Η Honda έχει τοποθετήσει επίσης νέο βολάν με περισσότερη μάζα για ηπιότερη απόδοση και απόκριση στις χαμηλές στροφές, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει σκληρότερες σχέσεις για αξιοπιστία.

Νέα ντίζα γκαζιού αλλά και ελατήριο επιστροφής του γκαζιού, προσφέρουν ελαφρύτερη αίσθηση κατά το άνοιγμά του, όπως ισχύει και στον συμπλέκτη, που διαθέτει και αυτός νέα ντίζα.
Αλλαγές έχουμε και στην μπροστινή ανάρτηση με την πνευματική ανάρτηση της KYB - Pneumatic Spring Fork (PSF) να προσφέρει πλέον πέντε τρόπους ρύθμισης της απόδοσή της: Γρήγορη και αργή ρύθμιση για την συμπίεση και την επαναφορά, σε συνδυασμό με την ρύθμιση του “ελατηρίου” με τον αέρα. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό του υπάρχει νέο cartridge αλλά και διαφορετική κατασκευή που το έκανε ελαφρύτερο κατά 200 γραμμάρια.Στο αμορτισέρ, ο ρυθμιστής της επαναφοράς είναι τοποθετημένος σε σημείο εύκολης πρόσβασης.

Στα φρένα, έχουμε νέους δίσκους μπροστά και πίσω για βελτίωση του φρεναρίσματος, με τον μπροστινό να φτάνει στα 260mm
Νέας γενιάς ελαστικά της Dunlop Geomax MX52 τοποθετήθηκαν για βελτίωση της πρόσφυσης. Το σύνολο ολοκληρώνεται με νέους οδηγούς για το μπροστινό σωληνάκι του φρένου, νέες γρίλιες ψυγείου σε μαύρο χρώμα, νέα προστατευτικά του μπροστινού συστήματος και φυσικά, νέα γραφικά για το 2015.

CRF 250R


Το CRF 250R διατήρησε το ίδιο πλαίσιο αλλά πλέον διαθέτει το νέο μπροστινό σύστημα της Showa SSF – Separate Front Function 48mm που λειτουργεί με αέρα, σε αντίθεση με το Kayaba που συναντάμε στο 450. Το νέο μπροστινό είναι ελαφρύτερο κατά 1,3 κιλά, διαθέτει το σύστημα Triple Air Chamber (SFF-AIR-TAC) το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών εκατοστών, και είναι ελαφρύτερο από το μπροστινό που αντικαθιστά. Διαθέτει ξεχωριστά την συμπίεση και την επαναφορά σε κάθε καλάμι, ενώ ένα νέο ελατήριο κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό στο αμορτισέρ, είναι ελαφρύτερο κατά 220 γραμμάρια και πιο σκληρό, και ταιριάζει καλύτερα με το σύνολο.

Όπως και στο CRF450R, και το CRF250R δέχθηκε το σύστημα ρύθμισης του κινητήρα Engine Mode Select Button (EMSB) που προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά modes ανάλογα με την πίστα ή τις συνθήκες. Το Mode 1 είναι το standard, το 2 αφορά στην ηπιότερη απόδοση στο άνοιγμα του γκαζιού και το 3 στην πιο άγρια και επιθετική οδήγηση.
Τα τελικά εξαγωγής έχουν μεγαλύτερη διάμετρο για να ταιριάζουν με την νέα χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, για βελτίωση στις χαμηλές στροφές περιστροφής. Επίσης, το νέο CRF 250R διαθέτει και μεγαλύτερο δίσκο μπροστινού φρένου, όπως και νέα γραφικά και ελαστικά της Dunlop MX52F/MX52.

Φωτογραφίες Honda CRF 250R

Φωτογραφίες Honda CRF 450R

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 10:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CRF 250R 2014 Special Edition Παρουσίαση – Honda CRF 450R 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon