.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 16:55

Honda SH 150i - Υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και 2 νέα χρώματα για το 2022

Το SH150i της Honda ανανεώθηκε εκ βάθρων το 2020, με νέο κινητήρα, νέο πλαίσιο και φρέσκια εμφάνιση και εξοπλισμό. Κατασκευασμένο στην γραμμή παραγωγής της Honda στην Atessa της Ιταλίας, όλα τα φώτα είναι πλέον LED, ενώ οι δίδυμοι προβολείς του μεταφέρθηκαν χαμηλά στο μπροστινό μέρος της ποδιάς, αφήνοντας ψηλά στο τιμόνι τα φώτα θέσης. Τώρα έφτασε και στην ελληνική αγορά, με 2 νέα χρώματα για το 2022.

Τα μεγάλα νέα του 2020 ήταν φυσικά το νέο πλαίσιο της Honda και ο νέος κινητήρας.

Ο κινητήρας eSP+ (enhanced Smart Power) αλλάζει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας και δουλεύει σε υψηλότερη σχέση συμπίεσης, 12:1 (από 10.6). Με σαφώς πιο υπερτετράγωνες διαστάσεις 60 x 55.5 mm (διάμετρος x διαδρομή), στη θέση του προηγούμενου πιο τετράγωνου κυλίνδρου (58 x 57.9), υπόσχεται περισσότερη ευστροφία ψηλά.

Σύμφωνα με τη Honda η μέγιστη ισχύς των 17 hp έρχεται τώρα 250 rpm ψηλότερα στις 8,500, ενώ η μέγιστη ροπή κατέβηκε 500 στροφές πιο χαμηλά (6,500 από 7,000 του προκατόχου).

Παράλληλα άλλαξε και το πλαίσιο, το οποίο επανασχεδιάστηκε πάνω σε δύο κεντρικούς άξονες: να διατηρήσει την καλή οδηγική συμπεριφορά του SH και να κερδίσει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Στην ίδια κατεύθυνση άλλαξε και η γεωμετρία των πίσω αμορτισέρ, ώστε να προκύψει ο επιπλέον χώρος. Πλέον κάτω από τη σέλα χωρά ένα full face κράνος και μένει έξτρα ωφέλιμος όγκος για αρκετά μικροπράγματα, καθώς και μια παροχή φόρτισης USB 12V.

Με το νέο πλαίσιο μάκρυνε λίγο το μεταξόνιο κατά 10 mm, αλλά μια ακόμη βασική αλλαγή που φέρνει είναι η μετακόμιση του ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από τα πόδια, στο πάτωμα, με ευεργετικότατη επίδραση στη δυναμική συμπεριφορά του σκούτερ χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.

Το νέο SH150i (όπως και το 125) διατηρεί το έξυπνο κλειδί για keyless εκκίνηση, ενώ αποκτά Honda Selectable Torque Control (HSTC) -δηλαδή το traction control στη γλώσσα της Honda- με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα Idle Stop.

Για το 2022 το SH150i έρχεται σε δύο νέους χρωματισμούς που ανεβάζουν τις επιλογές στις 5, καθώς και ισάριθμες εκδόσεις.

Διατίθενται πέντε εκδόσεις:

  • Στάνταρ SH150i χωρίς αξεσουάρ
  • SH150i με Smart top box 
  • SH150i με Smart top box, χούφτες και ζελατίνα
  • SH150i με στάνταρ top box
  • SH150i με στάνταρ top box, χούφτες και ζελατίνα. 

Δύο εντελώς νέα χρώματα περιλαμβάνουν μοναδικά κόκκινα λογότυπα, μαύρες ζάντες και πιο δυναμικές λεπτομέρειες, που ενισχύουν τη σύγχρονη γοητεία του για το 22YM.

  • Mat Pearl Cool White **Sporty**
  • Mat Rock Gray **Sporty**
  • Pearl Nightstar Black
  • Timeless Gray Metallic
  • Pearl Splendor Red 

Το SH 150i έχει και το μικρότερο αδελφάκι του SH 125i το οποίο μοιράζεται τις περισσότερες αλλαγές και είναι ιδανικό για οδήγηση από αναβάτες αυτοκινήτων με δίπλωμα κατηγορίας Β. Με την ενοποίηση των διπλωμάτων δικύκλων Α1 και αυτοκινήτων κατηγορίας Β, οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου έχουν το δικαίωμα να οδηγούν δίκυκλα έως 125 κυβικά εκατοστά και 15 ίππους.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του SH 150i εδώ, την αναλυτική του παρουσίαση εδώ, και τον ανανεωμένο τιμοκατάλογο της Honda εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 19:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon