.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 17:02

Honda ΕV Cub – Νέα σχέδια το φέρνουν πιο κοντά στην παραγωγή

Αυτή η ιστορία είναι πολύ παλιά. Η πρώτη, concept μορφή του ηλεκτροκίνητου παπιού της Honda, παρουσιάστηκε το 2009, στο Tokyo Motor Show και χρειάστηκαν να περάσουν αλλά έξι χρόνια για να δούμε μια… εξελιγμένη μορφή του concept, το 2015.

“Kινητικότητα” είχαμε πάλι το 2018, με ένα πρώτο σχέδιο που απεικόνιζε ένα πιθανό μοντέλο παραγωγής και τώρα η Honda επανέρχεται, με μια σειρά σχεδίων αυτή την φορά, που φέρνουν το EV Cub πιο κοντά στην παραγωγή από πότε!

Στα σχέδια αυτά βλέπουμε μια σιλουέτα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή του Super Cub C125 με την διαφορά ότι στην θέση του κινητήρα, έχει τοποθετηθεί μια μπαταρία. Ο σκελετός του μοντέλου είναι ο κλασικός μόνος κεντρικός σωλήνας που αποτελεί το standard στην δομή των περισσότερων παπιών, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση διέρχεται πιο ψηλά ώστε να μένει περισσότερος χώρος για την μπαταρία.  

Γνωρίζουμε επίσης από το 2018, ότι το EV Cub θα φέρει το σύστημα γρήγορης εναλλαγής μπαταριών “swapping system”, όπως και το PCX Electric. Στα σχέδια βλέπουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα είναι δυνατή η αφαίρεση της μπαταρίας, με μια άρθρωση στο κάτω μέρος της να επιτρέπει την κλίση της προς την μια πλευρά.

Το επίμαχο ζήτημα είναι βέβαια το πότε θα λανσαριστεί το ηλεκτροκίνητο παπί της Honda. Απάντηση για αυτό δεν υπάρχει αλλά τουλάχιστον τα σχέδια αυτά καταδεικνύουν ότι η παρουσίαση έχει δρομολογηθεί. Δεν θα λέγαμε ότι το περιμένουμε… αύριο αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν θα μείνει concept για πάντα.

Πηγή: Ride Apart

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 20:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon