.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 12:02

Honda – CB 900 F προ των πυλών;

Εξελίσσεται νέος τετρακύλινδρος αερόψυκτος κινητήρας

Από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από το περιοδικό Young Machine μας έρχεται η συγκεκριμένη πληροφορία, με την Honda να φέρεται πως σχεδιάζει, ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία των νεορετρό. Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι, αναφέρουν μάλιστα ότι η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί το 2019, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παρουσίαση του CB750 και 40 χρόνια από την παρουσίαση του CB900F.

Μάλιστα σημειώνουν πως έχουν πληροφορίες για την εξέλιξη ενός νέα τετρακύλινδρου σε σειρά και αερόψυκτου κινητήρα στα 900 κ.εκ., ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές Euro5. Ωραία ακούγονται όλα αυτά, το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν.

H Honda έχει καταφέρει να περάσει τις Euro4 με τα CB1100 EX/RS, όντας η μόνη κατασκευάστρια που έχει αερόψυκτο τετρακύλινδρο στην γκάμα της πλέον, ωστόσο η εμπορική πορεία του μοντέλου δεν ήταν η αναμενόμενη στις δυτικές αγορές.

Θα ρισκάρει να εξελίξει έναν νέο αερόψυκτο μοντέλο λοιπόν; Σίγουρα το νεορετρό σχήμα είναι ότι πιο “μοδάτο” στις μέρες μας αλλά μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί και από υγρόψυκτα μοντέλα. Όχι ότι θα μας “χάλαγε” βέβαια αν το σενάριο του Young Machine αποτελέσει πραγματικότητα αλλά είμαστε κάπως επιφυλακτικοί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 12:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon