.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 12:05

Benda LFC 700 – Στην Ευρώπη το κινεζικό 4κύλινδρο cruiser

Πρόκειται για το πιο αποφασιστικό βήμα της, κατασκευάστριας μοτοποδηλάτων μέχρι τώρα, Benda.

Για το 4κύλινδρο εν σειρά, power cruiser της κινεζικής Benda ονόματι LFC 700 έχουμε γράψει και στο παρελθόν, καθώς η ιστορία κρατά από το 2020. Τώρα, η μοτοσυκλέτα, που έχει ήδη παρουσιαστεί, φαίνεται να είναι έτοιμη να έρθει στην Ευρώπη, καθώς γίνονται γνωστά περισσότερα στοιχεία αλλά και κάποιες πρώτες τιμές.

Πιο συγκεκριμένα, για την Γαλλία αποκαλύφθηκε η τιμή της LFC 700 – η 4κύλινδρη power cruiser με το... κολοσσιαίο πίσω ελαστικό των 310 χιλιοστών, θα κοστίζει 11.990 ευρώ, ενώ το μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί και στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία -  με την ίδια τιμή, αλλά χαμηλότερη κατά 1.000 ευρώ στην Γερμανία, στα 10.990 ευρώ.

Η μοτοσυκλέτα ακολουθεί τις εμφανισιακές φόρμες των power cruisers, που καθορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το Ducati Diavel, ενώ ξεχωρίζει από την χρήση του εν σειρά τετρακύλινδρου κινητήρα, μία διάταξη που δεν είναι και τόσο δημοφιλής πλέον. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή μέσα, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, μία με 77 ή 79 ίππους ανάλογα με την πηγή, αλλά και μία ισχυρότερη με 94 ή 98 ίππους. Η τελική ταχύτητα τους περιορίζεται στα 170 και 195 χιλιόμετρα την ώρα, αντίστοιχα.  

Ιδιαίτερα στοιχεία που ξεχωρίζουν πάνω στην LFC700, είναι η εξάτμιση της με 4πλή απόληξη στην δεξιά πλευρά, όπως και το σχέδιο εισαγωγής τουρμπίνας στο εμπρός «φανάρι», το οποίο θα κάνει ακριβώς αυτό: Θα λειτουργεί ως εισαγωγή αέρα, με τα φωτιστικά σώματα να βρίσκονται πάνω από την εισαγωγή, αλλά και... αναδιπλούμενα, στα πλαϊνά πλαστικά! Η μοτοσυκέτα θα χρησιμοποιεί περιφερειακά από τις Nissin και Brembo στα φρένα (για την βασική και την upscale έκδοση αντίστοιχα), ενώ οι αναρτήσεις θα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες με λειτουργία αυτόματου χαμηλώματος.

Περιμένουμε να μάθουμε αν το μοντέλο θα έρθει, με κάποιον τρόπο και μέσω κάποιας αντιπροσωπείας, και στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 12:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon