.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 15:04

EICMA 2022 – MBP SC300 2023

Δίπλα στα χιλιάρια adventure και cruiser η MBP αποκάλυψε το νέο της σκούτερ, SC300, το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των 125αριών της.

To SC300 με τους 13 ιντσών τροχούς του φέρνει μια πρόταση που θυμίζει σε λογική το Vieste 300 της Keeway – δηλαδή της εταιρείας στην οποία ανήκει η ΜΒΡ – καθώς παντρεύει ένα κορμί μίνι GT με ευέλικτη διάσταση τροχών και σχετικά μαζεμένες διαστάσεις.

Ο κινητήρας του δε, υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 278 cc θυμίζει πολύ αυτόν της Piaggio καθώς έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις κυλίνδρου (75x63). Κάπου εδώ θυμόμαστε πως και το Vieste 300 φορά τον προηγούμενης γενιάς (προ HPE) κινητήρα που γνωρίσαμε καλά από τα Beverly 300, Vespa GTS300 κ.ο.κ., οπότε δοθείσης και της στενής εταιρικής συγγένειας MBP-Keeway μάλλον και εδώ έχουμε την ίδια κινητήρια μονάδα.

bmp sc300 8

Το SC300 πατά στην παραδοσιακή τεχνολογία των σκούτερ, με CVT μετάδοση μέσω ιμάντα V-belt, με μερικές επώνυμες πινελιές όπως τα φρένα της J.Juan με ABS.

Φορά μια έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα στο βασικό πακέτο, η οποία προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που γνωρίσαμε στις μεγάλες μοτοσυκλέτες της MBP, T1002V και C1002V, δηλαδή πλοήγηση, γεω-εντοπισμό, συνδεσιμότητα Bluetooth μέσω της εφαρμογής MBP Connect, αποθήκευση και διαμοιρασμό διαδρομών, κουμπί πανικού και αντικλεπτικές δυνατότητες.

Ο έλεγχός του γίνεται με ασύρματο κλειδί (keyless), τα φώτα του είναι όλα LED με τα μπροστινά σώματα να σχηματίζουν ένα χαρακτηριστικότατο Χ, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο πρώτο τρίμηνο του 2023 σε τρία χρώματα: κόκκινο, γκρι και μπεζ.

Ιστοσελίδα MBP SC300

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon