.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 14:13

CFMOTO ZFORCE 1000 Sport - Διαστημικό design, κορυφαίος εξοπλισμός

Η CFMOTO παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο Sport Side-by-Side όχημα, με την ονομασία ZFORCE 1000 Sport, που προσφέρει απίθανο διαστημικό design και κορυφαίο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η κινέζικη εταιρεία στοχεύει να το διαθέσει σε πολύ δυνατή τιμή.

Προς τιμή της εταιρείας, το design του ZFORCE 1000 Sport είναι πραγματικά υπέροχο, κοιτώντας στα μάτια τους κορυφαίους ανταγωνιστές από Η.Π.Α., Καναδά και Ιαπωνία.

Κι αν αναρωτιέστε για τα χαμηλά… πλαϊνά στις πόρτες που λείπουν, δίνοντας έναν less is more μινιμαλιστικό χαρακτήρα στο SSV, αυτά υπάρχουν στον έξτρα εξοπλισμό, για όποιον θέλει την έξτρα προστασία.

Το πλαίσιο του ZFORCE 1000 Sport είναι από χρωμομολυβδαινιούχο ατσάλι, και οι τεχνικοί της εταιρείας έκαναν δουλειά, ώστε αυτό να είναι 15% ελαφρύτερο από τα προηγούμενα κορυφαία SSV της γκάμας.

Σημειώστε πως το ZFORCE 1000 Sport μπορεί να δείχνει… διαστημόπλοιο, όμως για την ώρα η μοναδική έκδοση του δεν έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίσει τις ναυαρχίδες των Can-Am και Polaris, που με τη βοήθεια Turbo βγάζουν τρελές ιπποδυνάμεις που ξεπερνούν και τους 200 hp. Έτσι, τo ZFORCE 1000 Sport κοιτά στα μάτια τις βασικές εκδόσεις μεγάλου κυβισμού του ανταγωνισμού, όπως τα Can-Am Maverick Trail 1000 και Polaris RZR 900.

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος V2 ψεκαστός, στα 962.6 κ.εκ. με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής και 8 βαλβίδες, ενώ τα επίσημα νούμερα απόδοσης είναι 77,8 hp / 7.500 rpm και 8 κιλά ροπής στις 7.000 rpm..

H μετάδοση είναι αυτόματη με CVT, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 310 mm, το βάρος του SSV γεμάτο με υγρά βρίσκεται στα 690 κιλά, και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 36,5 λίτρα.

Το ZFORCE 1000 Sport έχει κίνηση 2WD / 4WD, τέσσερα δισκόφρενα, και ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό (με ρυθμίσεις αποσβέσεων μάλιστα), με 170 mm διαδρομής μπροστά και 180 mm διαδρομής πίσω.

Οι ζάντες είναι μεγάλες για την κατηγορία, 14 ιντσών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση EPS στο τιμόνι στον στάνταρ εξοπλισμό, κάτι που δεν διαθέτουν οι ανταγωνιστές του.

Ο κορυφαίος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα και TFT έγχρωμη οθόνη με μεγάλο όγκο πληροφορίας και συνδεσιμότητα Bluetooth, εργάτη, full LED και LED DRL φώτα!

Το ZFORCE 1000 Sport έχει ξεκινήσει να διατίθεται και στην Ευρώπη, δυστυχώς για την ώρα όμως είτε ως αγροτικό μηχάνημα, είτε ως αποκλειστικά χωμάτινο, και μένει να δούμε αν η CFMOTO θα προχωρήσει σε Euro 5 ομολογκασιόν για να μπορέσουμε να δούμε το Sport SSV να έρχεται και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 14:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon