.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 12:02

BMW - Ετοιμάζεται «μικρό» cruiser 1.200 κυβικών

Θα είναι ένα… «αντί-Harley» με Boxer κινητήρα και πιθανότατα θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η BMW έχει ήδη κατοχυρώσει και προστατεύσει, το όνομα R 12 εδώ και καιρό και μάλιστα, τον Μάιο, είδαμε και την πρώτη του εφαρμογή σε μοντέλο μοτοσυκλέτας – Το R 12 nineT, το οποίο είναι διάδοχο μοντέλο του R nineT με αρκετές αλλαγές από το αρχικό μοντέλο (διαβάστε την πλήρη παρουσίαση του με ένα κλικ εδώ).

Τώρα, περισσότερα δεδομένα συγκλίνουν προς την παρουσίαση ενός νέου R 12, αλλά στην κατηγορία των cruisers, που θα το τοποθετήσει απέναντι σε μοντέλα εταιρειών όπως η Harley-Davidson και Indian. Ο Boxer κινητήρας του νέου μοντέλο θα έχει κυβισμό 1.170 κ.εκ., ακριβώς δηλαδή όσο ο «παλιός» Boxer της σειράς των R 1200 και θα αποδίδει 95 ίππους (70 kW), με την ροπή να φτάνει τα 11,2 kgm. Ο κινητήρας θα μπορεί να περιοριστεί στα 35 kW ή τους 47,6 ίππους, ώστε να κάνει το νέο μοντέλο συμβατό με το δίπλωμα Α2.

O καλλιτέχνης Kar Lee, συνεργάτης του γερμανικού περιοδικού Motorrad, δημιούργησε την δική του οπτική εντύπωση για το πώς θα είναι η νέα μοτοσυκλέτα. Το «χαμηλό cruiser» look είναι σαφές: Σύμφωνα με τα δεδομένα, το μήκος του θα φτάνει τα 2.200 χιλιοστά, με το μεταξόνιο στα 1.520 χιλιοστά. Οι εκδόσεις που περιμένουμε είναι, πιθανότατα, δύο: Το R 12 και το R 12 S.

Τις οριστικές απαντήσεις, φυσικά, θα τις λάβουμε εντός των επόμενων εβδομάδων.

 

Πηγή/φωτογραφίες: Motorrad/Kar Lee

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 12:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon