.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 11:48

BMW R 18 Custom - Αγωνιστικό κτήνος με τον 1.800άρη Boxer

Όταν θέλεις να τρέξεις με Boxer σε αγώνες αλλά δεν σου φτάνει η ροπή από 1.250 κυβικά και θες (πολύ) παραπάνω…

Με την παρουσίαση του R 18, η BMW δεν στόχευε (επίσημα) σε κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Άλλωστε, ένας κτηνώδης 1.800άρης σχεδιασμένος να λειτουργεί ροπάτα σε χαμηλές στροφές, δεν είναι κάτι που θα συναντήσεις σε μία αγωνιστική κατασκευή… εκτός εάν είσαι ο Pepo Rosell από την Ισπανία! Ο Ισπανός customizer ξεκίνησε με ένα R 18 Cruiser και δημιούργησε κάτι πραγματικά συναρπαστικό, που θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε πως πηγαίνει και… πως ακούγεται!

Από cruiser σε ρετρό αγωνιστικό

Ο Rosell συνεργάστηκε με τον Diego Mena στην Μαδρίτη, ξεκινώντας από την πλήρη αποσυναρμολόγηση του R 18 μέχρι να φτάσουν στην βασική δομή και τον κινητήρα. Το ατσάλινο πλαίσιο ενισχύθηκε με επιπλέον σωλήνες κατά μήκος, εκατέρωθεν της μοτοσυκλέτας και πρόσθεσαν μια χαρακτηριστικού στυλ, ρετρό αγωνιστική «ουρά» με σέλα. Στις αναρτήσεις, το εμπρός σύστημα αντικαταστάθηκε από ένα κομπλέ μπροστινό μίας S 1000 RR, με δαγκάνες φρένου από την Brembo, ενώ στο πίσω σύστημα χρησιμοποιήθηκε ένα αμορτισέρ YSS, πλήρως ρυθμιζόμενο. Το χαρακτηριστικό σύστημα του εκτεθειμένου άξονα μετάδοσης από το R 18, έμεινε ως έχει.

Και με ελληνική νότα!

Αν και οι Rosell και Mena δεν «πείραξαν» πολύ τον κινητήρα, άλλαξαν τις εξατμίσεις με δύο χειροποίητες κατασκευές, ενώ το φίλτρο αέρα είναι της ελληνικής DNA. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να αποδώσει περίπου 100 ίππους στις 5.000 στροφές, κάτι που μεταφράζεται σε «ροπάκλα» στις χαμηλές στροφές: Πάνω από 16 kgm ροπή στις 3.000, είναι συγκρίσιμη με… αυτοκινήτου!  

Ρετρό κούκλα

Ο συνδυασμός… όλων των ζωηρών χρωμάτων που μεσουρανούν στις πίστες, έχει δημιουργήσει μια μοναδική εμφάνιση για το Boxer δημιούργημα των Rosell και Mena. Το μούτρο με τον διπλό στρογγυλό προβολέα προέρχεται από μία Yamaha TRX 850, το εξωτερικό κέλυφος του ρεζερβουάρ είναι Moto Guzzi, ενώ στα πολλά αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται τάπα ρεζερβουάρ τύπου Endurance και αγωνιστικό ψυγείο λαδιού.

Εννοείται, ότι η κατασκευή είναι μοναδικό κομμάτι που δεν πρόκειται να πουληθεί, ενώ… δεν την λες και ελαφριά, τελικά, αφού ζυγίζει 280 κιλά. Εντάξει, όταν έχεις έναν κινητήρα που από μόνος του φτάνει τα 110, είναι λογικό, το αποτέλεσμα όμως είναι κάτι μοναδικό!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 11:56

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon