.
Κατηγορία Yadea
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:45

Yadea Kemper RC – Στο δρόμο για την παραγωγή;

Μία ακόμη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε σπορ ύφος φαίνεται ότι σύντομα θα βρει το δρόμο της για την Ευρώπη.

Η Yadea έχει ήδη γίνει γνωστή, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών δικύκλων στον κόσμο και, στα πλαίσια της EICMA 2023, παρουσίασε την Kemper, ως μια μοτοσυκλέτα κατηγορίας Α2 και φυσικά ηλεκτρική. (Δείτε περισσότερα για το μοντέλο με ένα κλικ εδώ).

Πριν από κάποιες ώρες, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες κατοχύρωσης πατέντας για μια νέα Yadea Kemper RC, κάποιες εικόνες της οποίας βλέπετε και εδώ. Το «ντύσιμο» της με πλήρες φέρινγκ είναι εμφανές, ενώ βασική διαφορά του μοντέλου είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι, που δεν υπήρχε στην αρχική μοτοσυκλέτα του 2023. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, η τεχνική βάση της μοτοσυκλέτας θα παραμείνει ίδια με αυτή της «αρχικής» Kemper, με περιφερειακά από την KYB και την Brembo, ισχύ της τάξης των 54 ίππων στιγμιαία/μέγιστη και τελική ταχύτητα στα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πρωτότυπη Yadea Kemper RC, που είχε εμφανιστεί στην EICMA 2023 ως όχημα επίδειξης. 

Η μπαταρία της CATL είναι ιδιαίτερα υψηλής τάσης (320 Volt) και η εταιρεία υπόσχεται αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα και 8.000 κύκλους επαναφόρτισης, αλλά και πολύ γρήγορη φόρτιση μέχρι το 80% σε μόλις 10 λεπτά (!), φυσικά με την κατάλληλη υποδομή. Στα σχέδια διακρίνουμε και την ύπαρξη δύο πτερυγίων εμπρός (αυτό έλειπε), ενώ στα ηλεκτρονικά και στον εξοπλισμό αναμένονται ABS, Traction Control, TFT οθόνη 7 ιντσών και πρόβλεψη για εμπρόσθια κάμερα -που προφανώς δεν γίνεται να υπάρχει σε όλες τις χώρες, αλλά είναι κάτι διαδεδομένο στην Ασία.

Προς το παρόν περιμένουμε και περισσότερα επίσημα νέα, για το θέμα.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 – Yadea Kemper 2024
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon