.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 22:40

BMW GS – 500.000 μοντέλα στην παραγωγή!

Από το 1980

 


Συμπληρώθηκαν 500.000 μοτοσυκλέτες της σειράς GS με boxer κινητήρα, που έχουν κυλίσει τους τροχούς τους, από το 1980, από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της BMW, στο Spandau του Βερολίνου. Η μοτοσυκλέτα που άνοιξε την κατηγορία On/Off με τα αρτικόλεξα G/S – Gerald / Strasse, που σημαίνουν άσφαλτος και χώμα, είναι η πλέον αναγνωρισμένη στον πλανήτη.
Το Φθινόπωρο του 1980, η BMW Motorrad παρουσίασε την R 80 G/Sμία μοτοσυκλέτα που κατάφερε να συνδυάσει με εκπληκτικό τρόπο δύο κόσμους: Την εκτός δρόμου χρήση, και την άσφαλτο. Με χωρητικότητα 798cc και απόδοση 50 ίππων, η Adventure μοτοσυκλέτα της BMW έδωσε τα σκήπτρα στο πρόσφατο R 1200 GS των 125 ίππων και 1170 κυβικών εκατοστών, τρεις δεκαετίες μετά.
Κορυφαίες αναρτήσεις και σύστημα ABS, Traction Control αλλά και ημιενεργητικές αναρτήσεις, ενσωματώθηκαν αργότερα. Όλη η εξέλιξη που δέχθηκε ο boxer κινητήρας όλα αυτά τα χρόνια στις μοτοσυκλέτες BMW GS είναι ένας σημαντικός ρόλος για την ύπαρξη της πλέον καλοπουλημένης travel endure μοτοσυκλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Stephan Schaller, Πρόεδρος της BMW Motorrad: "Με την ένωση δύο διαφορετικών κόσμων, του ασφάλτινου και του χωμάτινου, αλλά και τις καθημερινές ποιοτικές μετακινήσεις, η BMW Motorrad δημιούργησε την νέα travel enduro κατηγορία με την R 80 G/S. Ο δικύλινδρος επίπεδος κινητήρας της GS έγινε συνώνυμος με αυτή την χρήση. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του boxer κινητήρα των μοντέλων GS, η άνεση και οι επιδόσεις, έχουν σχεδιαστεί και μεταδοθεί με επιτυχία και στα υπόλοιπα μοντέλα της BMW Motorrad."

Marc Sielemann, επικεφαλής BMW Motorrad Berlin: "Σαν εργοστάσιο, είναι τιμή μας να συνεχίζουμε την επιτυχημένη ιστορία του θρυλικού flat-twin GS. Με την τελευταία τμηματική υγρόψυκτη μονάδα, μία νέα εποχή ξεκίνησε την περασμένη χρονιά. Να κατασκευάζεις μισό εκατομύριο μονάδες boxer GS αντιπροσωπεύει τον ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγής της μοτοσυκλέτας μας περισσότερο από ποτέ."

Φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη: Ιστορία των GS, 1ο μέρος,   ιστορία των GS, 2ο μέρος, ιστορία των GS, 3ο μέρος, ιστορία των GS, 4ο μέρος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon