.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 12:12

Αυτό το Hillman Imp έχει 6κύλινδρο boxer από Honda Goldwing!

Ένα θεαματικό project από έναν Νεοζηλανδό DIYer, ο οποίος ήθελε κάτι κοντά σε... Porsche 911 χωρίς την φορολογία!

Ο 6κύλινδρος Boxer κινητήρας της Honda Goldwing, ακόμη και προ 33ετίας (1991) ήταν και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινητήρες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα, ξεκάθαρα σε επίπεδο αντίστοιχων μοτέρ αυτοκινήτου. Μιλάμε άλλωστε για 1.500 κυβικά και απόδοση περίπου 100 ίππων, που τότε ήταν ένα αξιοσέβαστο νούμερο για κάποια μικρότερα αυτοκίνητα. Να λοιπόν που ένας Νεοζηλανδός ονόματι Alex Davidson αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα dream car, με τους δικούς του όρους – όπως λέει και ο ίδιος, κάτι σαν... Porsche 911 χωρίς την ανάλογη φορολογία! 

Ο Davidson απέκτησε έναν κινητήρα από Goldwing 1500 και, όπως αναφέρει και ο ίδιος, τον τροποποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε να τον χωρέσει στο κορμί ενός... Hillman Imp! Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε ότι και το ίδιο το αυτοκίνητο δέχθηκε μεγάλες επεμβάσεις, ώστε η μετατροπή να είναι επιτυχημένη. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι και το ίδιο το Imp αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτοκίνητο, των δεκαετιών του 60 και του 70 σημειώνοντας και επιτυχίες σε αγώνες.

Ο Davidson δημοσίευσε φωτογραφίες από το έργο του σε μια μεγάλη ομάδα στο Facebook, που ασχολείται με μοτέρ και εν γένει μηχανολογία, ενώ έχει και ένα thread σε forum στο οποίο παρουσιάζει όλη την εργασία του, η οποία φαίνεται ότι φτάνει πίσω μέχρι και το 2018! Και για όσους θέλουν περισσότερη... αισθητηριακή διέγερση, παρακάτω σας βάζουμε ένα βίντεο στο οποίο ο Davidson βάζει για πρώτη φορά εμπρός το «πράγμα» του. Φανταστείτε τώρα αυτό το δημιούργημα, που είναι πισωμήχανο-πισωκίνητο, σε μία ονειρική διαδρομή με στροφές να σας γαργαλάει τα αυτιά και τα χέρια...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 12:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon