.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 16:28

Piaggio Group - Νέα εποχή διοίκησης μετά τον θάνατο του Roberto Collanino

Κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τον θάνατο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Roberto Colaninno, το Διοικητικό Συμβούλιο της Piaggio & C. S.p.A. (PIA.MI) αναδιαμόρφωσε τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης, αφού έλαβε τις συστάσεις των επιτροπών του διοικητικού συμβουλίου. (δελτίο τύπου)

Ο Διευθυντής Matteo Colaninno διορίστηκε στη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου, με εξουσίες σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με εκείνες που κατείχε προηγουμένως.

Ο Διευθυντής  Michele Colaninno, ο οποίος κατείχε ήδη τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου Παγκόσμιας Στρατηγικής, Προϊόντων, Μάρκετινγκ και Καινοτομίας, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε επίσης, με απόφαση που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ορκωτών Ελεγκτών, τον Carlo Zanetti ως νέο μη εκτελεστικό μέλος, διατηρώντας αμετάβλητο τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Piaggio &; C. S.p.A., αποτελούμενο από 9 μέλη - η πλειοψηφία των οποίων είναι 5 μέλη που πληρούν τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας της ισχύουσας νομοθεσίας - αποτελείται από τους:

Matteo Colaninno (Εκτελεστικός Πρόεδρος), Michele Colaninno (Διευθύνων Σύμβουλος), Graziano Gianmichele Visentin (Ανεξάρτητος Διευθυντής), Rita Ciccone (Ανεξάρτητη Διευθύντρια), Patrizia Albano (Ανεξάρτητη Διευθύντρια), Federica Savasi, Micaela Vescia (Ανεξάρτητη Διευθύντρια), Andrea Formica (Ανεξάρτητος Διευθυντής) και Carlo Zanetti.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο νέος διευθυντής θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Σημειώνεται ότι η φυσική λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου προγραμματίζεται με τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί για έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Από σήμερα, ο Carlo Zanetti δεν κατέχει μετοχές της Piaggio & C. S.p.A.

Το βιογραφικό του νέου διευθυντή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ομίλου Piaggio

https://www.piaggiogroup.com/en/governance/company-boards/board-directors

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 16:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon