.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 17:41

H Yamaha επιδεικνύει τη φιλοσοφία Kando σε δύο φεστιβάλ τεχνολογίας

Οι Yamaha Motor και Yamaha Corporation θα δώσουν το παρόν σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις με θέμα την τεχνολογία στη Γερμανία.

Από κοινού θα εμφανιστούν οι Yamaha Motor και Yamaha Corporation σε δύο ξεχωριστές τεχνολογικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν αυτό το Καλοκαίρι στο Βερολίνο. Πρώτα θα βρεθούν στο hub.berlin (28-29/6) και στη συνέχεια στο Tech Open Air Festival (5-7/7) με ένα έκθεμα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο, στα πλαίσια του φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) 2023 στο Austin.

Η εγκατάσταση που έφτιαξαν οι δύο πτέρυγες της Yamaha ονομάζεται "e-plegona" και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Dr. Mark Changizi και το Shinsuke Shimojo Laboratory στο California Institute of Technology (Caltech).

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγάλη επίπεδη στρογγυλή οθόνη, την οποία χειρίζονται δύο “παίκτες”. Ο ένας δημιουργεί μια σημείωση πάνω στην οθόνη και, όταν την αγγίξει ο άλλος παίκτης μετατρέπεται σε έναν ήχο, σε έναν ρυθμό.

Σύμφωνα με τη Yamaha, πρόκειται για ένα πειραματικό πρωτότυπο επικοινωνίας που συνδυάζει τέχνη και επιστήμη, εξερευνώντας τη διαδικασία μετατροπής συναισθημάτων σε μια μη-λεκτική μορφή επικοινωνίας που δημιουργεί έναν δεσμό μεταξύ των δύο συμμετεχόντων – αυτό που η Yamaha περιγράφει ως Kando στις μοτοσυκλέτες της.

Στην πρώτη εμφάνιση της εγκατάστασης αυτής στην SXSW 2023 τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού που πειραματίστηκε αρκετά μαζί της, προκαλώντας πολλά θετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, με σχόλια όπως “συνδέθηκα με κάποιον που δεν είχα γνωρίσει ποτέ, μα πραγματικά ένιωσα πως η επικοινωνία μας άρχισε να βελτιώνεται και ήταν μια συγκινητική διαδικασία”, ή την πιο εύστοχη περιγραφή ως “μηχανολογικό συναίσθημα”.

Στόχος της Yamaha είναι να φέρει όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται σε επαφή με την ουσία του Kando και μέσω αυτής της διαδικασίας να κατανοήσουν τις πηγαίες αξίες που πρεσβεύει η εταιρεία.

>>> Kando είναι μια ιαπωνική λέξη που σημαίνει το ταυτόχρονο συναίσθημα βαθιάς ικανοποίησης και έντονου ενθουσιασμού που αισθανόμαστε όποτε συναντάμε κάτι με μεγάλη αξία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon