.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 14:06

Αστυνομία εναντίον «φιμέ» ζελατινών κράνους – Νέα μέτρα στον ορίζοντα

Προ των πυλών έλεγχοι για την νομιμότητα των «φιμέ» και εν γένει σκούρων και χρωματισμένων ζελατινών, στα κράνη των μοτοσυκλετιστών, από την τροχαία. Δείτε τι ισχύει.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα με το μεγάλο πρόβλημα της αστυνομίας της χώρας, με τα αυτοκίνητα που φορούν παράνομα φιμέ τζάμια, η αστυνομία στρέφει την προσοχή της και στις παράνομες, ακατάλληλες σκούρες ζελατίνες στα κράνη. Σύμφωνα με το ανάλογο ρεπορτάζ, δυστυχώς έχουν καταγραφεί θανατηφόρα ατυχήματα στην Βρετανία, στα οποία έπαιξε ρόλο η μειωμένη ορατότητα του αναβάτη –με τις αρχές να αφήνουν να εννοηθεί, ότι μια ακατάλληλη ζελατίνα ήταν ο παράγοντας.

Τώρα, και με την χρήση μιας νέας μεθόδου μέτρησης, η αστυνομία μπορεί να ελέγξει αν η ζελατίνα ενός κράνους είναι νόμιμη ή όχι. Βάσει της νομοθεσίας της Αγγλίας, η ελάχιστη επιτρεπόμενη διαπερατότητα μιας φιμέ ζελατίνας, είναι το 50% φωτός. Η τροχαία, λοιπόν, θα μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους ρουτίνας, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται και η διαπερατότητα της ζελατίνας και, φυσικά, να επιβάλλει ποινές αν διαπιστώνει παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό James Shrimpton, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών γνωρίζει την νομοθεσία και χρησιμοποιεί τον κατάλληλο εξοπλισμό, «κάποιοι αναβάτες μπορεί να θέλουν να αποκτήσουν σκούρα ζελατίνα μόνο για την αισθητική τους, θέτοντας τους ίδιους εκτός νομικού πλαισίου και σε κίνδυνο», ενώ υπογραμμίζει την ρητή απαγόρευση της χρήσης σκούρων ζελατινών σε συνθήκες σκότους, κατά τις οποίες ο παραβάτης μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος και για επικίνδυνη οδήγηση.

Με απλά λόγια, η αστυνομία της Βρετανίας σύντομα θα ελέγχει και τις ζελατίνες στα κράνη, για την νομιμότητα τους. Θα φτάσει ένα τέτοιο μέτρο και στην Ελλάδα;   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 14:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon