.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 12:10

Honda και Yuasa ξεκινούν συνεργασία για ανάπτυξη μπαταριών λιθίου

Η νέα αυτή συνέργεια στοχεύει να απευθυνθεί στις προκλήσεις της Ηλεκτροκίνησης.

Οι Honda Motor Co., Ltd. (Honda) και GS Yuasa International Ltd. (GS Yuasa) ανακοίνωσαν πως ήρθαν σε συμφωνία για να αναπτύξουν μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και απόδοσης, ενώ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να συστήσουν από κοινού μια νέα εταιρεία στα τέλη του 2023.

Η συστράτευση των δύο αυτών ιαπωνικών εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη μεθόδων παραγωγής, στη δημιουργία εφοδιαστικής αλυσίδας πρώτων υλών και στην εξέλιξη μπαταριών που να είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια κοινή εταιρεία με τους εξής σκοπούς:

  • Έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών υψηλής απόδοσης και υψηλής χωρητικότητας, κυρίως για χρήση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς και των μεθόδων παραγωγής τους
  • Διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών που σχετίζονται με την έρευνα αυτή
  • Σχεδιασμό προϊόντων με βάση τις τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν, καθώς και ανάπτυξη των σχετικών δικτύων πώλησης
  • Σχεδιασμό μιας αποδοτικής παραγωγικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης και της εφοδιαστικής αλυσίδας των βασικών πρώτων υλών.

Ο κ. Toshihiro Mibe, διευθυντής και πρόεδρος της Honda Motor Co., Ltd. δήλωσε σχετικά:

“Η Honda εργάζεται για να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλα της τα προϊόντα και δραστηριότητες ως το 2050. Οι Honda και GS Yuasa ήδη συνεργάζονταν στον τομέα των μπαταριών λιθίου για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, έτσι αυτή η νέα συνέργεια θα επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Honda.”

Ο Osamu Murao, πρόεδρος της GS Yuasa International Ltd. συμπλήρωσε:

“Με βάση την εταιρική μας φιλοσοφία ‘Καινοτομία και Ανάπτυξη’, η GS Yuasa αναλαμβάνει προκλήσεις για τη δημιουργία ενεργειακών τεχνολογιών, ενώ συγκεντρώνει γνώση και τεχνογνωσία γύρω από τις μπαταρίες. Μέσω της νέας αυτής συνεργασίας με τη Honda, θα συμβάλλουμε στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων, θα προσφέρουμε αυξημένη σιγουριά και άνεση σε πελάτες από όλον τον κόσμο και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε νέες αξίες στην επίτευξη του στόχου της ουδετερότητας άνθρακα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon