.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 10:38

Honda Transalp 750 2023 - Ποια θα είναι η τιμή του;

Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την παρουσίαση μίας νέας μοτοσυκλέτας πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την έλευσή της στην αγορά, και φυσικά, το σημαντικότερο που ενδιαφέρει το αγοραστικό κοινό, την τιμή.

Εμείς δεν θα σας πούμε ότι ξέραμε ή μάθαμε ή έχουμε αποκλειστικές πληροφορίες, μιας και μέχρι να βγει επίσημα τιμοκατάλογος, όλα είναι ρευστά. Στα γερμανικά site έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί μία πιθανή τιμή για το νέο Honda Transalp 750. Αυτή, βρίσκεται στα 10.500euro. Ναι, μην τρέξετε στην τράπεζα να σηκώσετε λεφτά όμως.

Αν μία τέτοια τιμή ευσταθεί στην Γερμανία που έχει διαφορετικούς φόρους, τότε σε μας, υπολογίστε μία επιβάρυνσης της τάξεως 10 - 15%, δηλαδή, από 11.500 έως 12.000euro. Μία λογική τιμή πάντως θα ήταν στα 11.900euro, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 12.000euro, ένα νούμερο που αμέσως θα το έβαζε να ''χτυπηθεί'' με το Yamaha Tenere 700 στην απλή του μορφή (11.290euro).

Αν και φαντάζουν παρόμοιες μοτοσυκλέτες, τόσο αυτό, όσο και το Suzuki V-Strom 800DE μάλλον τραβάνε τον δρόμο του Tiger 900 σε χρήση, και όχι τόσο off road όπως το Tenere, αν και διαθέτουν τους κατάλληλους τροχούς - το Transalp, υπολείπεται μάλιστα σε αναρτήσεις. Εν αναμονή λοιπόν  για να δούμε αν θα υπάρξει και ξεχωριστή έκδοση με αυτόματο κιβώτιο DCT, κάτι το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, και σύμφωνα με το Hornet που παρουσιάστηκε πρώτο και μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, δεν αναφερόταν κάτι σχετικό σε κανένα press kit.

Τώρα, σύμφωνα με την τιμή του Hornet, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Honda Ιταλίας έχει ήδη παρουσιάσει την τιμή του, που βρίσκεται στα 1.000euro κάτω από το CB650R (!), ίσως σε μία προσπάθεια να μπει δυνατά στην αγορά. Με αυτό το σκεπτικό, και με μία ματιά στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες σχετικά με τις τιμές και τον ανταγωνισμό παραπλήσιων μοντέλων σε Ιταλία και Ελλάδα, μπορεί να βρισκόμαστε και πίσω από μία μεγάλη έκπληξη, αν το εργοστάσιο θελήσει να βάλει στην αγορά το Transalp 750 με δελεαστική τιμή. 23YM XL750 Transalp,

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon