.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 11:00

Μια Lambretta με καρδιά Yamaha RD350

Σπιτική custom δουλειά από πολύ μερακλή μοτοσυκλετιστή.

Ο Kelvin ξεκίνησε να δουλεύει το όλο σχέδιο αρκετά φυσιολογικά. Είχε στη διάθεσή του ένα παλιό Yamaha RD350 και σκεφτόταν να το αναπαλαιώσει. Σε κάποια στροφή της πορείας είδε μιαν αγγελία για ένα πλαίσιο από Lambretta του 1963 και ο Άγγλος ήρθε αντιμέτωπος με την τρελή ιδέα του: να παντρέψει τα δύο οχήματα.

Του πήρε σχεδόν έναν χρόνο για να την ολοκληρώσει, κάνοντας τη δουλειά κυρίως μόνος στο γκαράζ του, αλλά αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα.

lambretta closeup

Ο δικύλινδρος σε σειρά δίχρονος κινητήρας του RD350 τοποθετήθηκε στο μόνο μέρος που θα μπορούσε, στο πίσω μέρος της Lambretta, ενώ το ψυγείο χώθηκε μέσα στο ντουλαπάκι και τη μπροστινή ποδιά του σκούτερ – όπου, για να μην έχει πρόβλημα με τη μεγάλη διαδρομή του ψυκτικού ως τον κινητήρα εκεί πίσω, χρησιμοποιεί μια τρόμπα νερού από αυτοκίνητο Volvo.

Πολλές τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν προσωπικά μυστικά του Kelvin, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για μας, καθώς απολαμβάνουμε το υπέροχο αποτέλεσμα που ολοκληρώθηκε με κίτρινα Speedblock γραφικά (αλά Kenny Roberts Sr.) στο μοναδικό κομμάτι της Labretta – ή Yambretta όπως χαϊδευτικά έχει ήδη βαπτιστεί – που δεν έγινε από το χέρι του Kelvin, μα από επαγγελματία βαφέα.

Τα υπόλοιπα μάλλον μας αφήνουν με σοβαρές απορίες σε θέματα όπως το πώς αντιδρούν οι αναρτήσεις και τα φρένα του μικρού σκούτερ στον υπερ-εξαπλασιασμό της δύναμης που καλούνται να διαχειριστούν.

Ενισχυμένο με δισκόφρενα και αλλαγμένα αμορτισέρ (με κομμάτια κυρίως προερχόμενα από μοντέλα της Piaggio), ελπίζουμε να διαχειρίζεται καλύτερα τα σχεδόν 40 άλογα που ονομαστικά απέδιδε αυτός ο κινητήρας σε ένα σκούτερ που αρχικά απέδιδε γύρω στα 6.

Και ... πώς είναι στον δρόμο Kelvin;

"Κοίτα, το έχω πάει ως τα 145 km/h. Μετά πρέπει να αγοράσεις νέα εσώρουχα..."

Δείτε και ακούστε τη Yambretta του Kelvin στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon