.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 11:32

Aprilia RSV4 Trenta – Πρόβα στα χρώματα μέσω RS-GP;

Ο αναβάτης εξέλιξης της Aprilia, Lorenzo Savadori, τερμάτισε το Grand Prix της Αυστρίας στην 19η θέση, ξεχώρισε ωστόσο για το ιδιαίτερο βάψιμο της μοτοσυκλέτας του.

Και πως να μην ξεχωρίσει το RS-GP του, ειδικά στους πιο φανατικούς οπαδούς των Grand Prix και ιδιαίτερα στους σκληροπυρηνικούς της Aprilia, αφού το η τριχρωμία στη βαφή πιθανότατα θα φαινόταν οικεία. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1990 και του 2000, το εργοστάσιο από το Noale σάρωσε στις κατηγορίες GP στα 125cc και 250cc. Σε μια περίοδο 20 ετών, η Aprilia κατέκτησε 19 πρωταθλήματα αναβατών και 19 κατασκευαστών με τους Max Biaggi, Loris Capirossi και Valentino Rossi. Αυτή η κυριαρχία στις τότε μικρομεσαίες κατηγορίες ξεκίνησε πιο πίσω, με το Πρωτάθλημα Grand Prix 125cc του Alessandro Gramigni το 1992.

tre2.jpg

Εκείνη τη χρονιά, το RS 125 R του Gramini έφερε ένα μωβ/λευκό/κόκκινο σχέδιο. Το εν λόγω μοτίβο έγινε σύντομα εμβληματικό, με την Aprilia να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον συνδυασμό χρωμάτων τόσο σε αγωνιστικές μηχανές όσο και σε μοντέλα παραγωγής. Η ιταλική μάρκα επέστρεψε σε αυτές τις ρίζες με τη μοτοσυκλέτα GP της Αυστρίας του Lorenzo Savadori και φαίνεται ότι μια ειδική έκδοση RSV4 θα μπορούσε να έχει το ίδιο ρετρό χρώμα στο εγγύς μέλλον.

tre3.jpg

Το 2022 είναι η χρονιά όπου συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον παρθενικό τίτλο Grand Prix της Aprilia, με τις φήμες για ένα εορταστικό RSV4 Trenta να εμφανίζονται τον Ιούλιο του 2022. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το RS-GP του Savadori δεν περιλαμβάνει μόνο μωβ, λευκή και κόκκινη βαφή. Κάτω από τα λογότυπα «a» στο φέρινγκ, υπάρχει μια μαύρη λωρίδα που κόβει το κόκκινο πάνελ. Σε αυτή τη μαύρη λωρίδα λοιπόν γράφει «Trenta», δίνοντας μας ενδεχομένως ένα ακόμα στοιχείο για το επερχόμενο επετειακό μοντέλο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 07:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon