.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 12:52

Διανομείς: οι αθέατοι ήρωες της αποκλεισμένης, λόγω κοροναϊού, Κίνας

Στις πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας της πρόσφατης επιδημίας, οι διανομείς με δίκυκλα έχουν αναχθεί σε κομβικούς κρίκους της οικονομικής αλυσίδας.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2019, που ο νέος αυτός κοροναϊός αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Κίνα μετρά 1,016 θανάτους και πάνω από 42,000 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί (επίσημα στοιχεία 12/2/2020).

Εκτός της πόλης Wuhan που έχει τεθεί σε αυστηρό αποκλεισμό, αρκετές άλλες πόλεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ανάγκης με διάφορα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ. Πέραν από την όποια καραντίνα επιβάλλεται εκ των άνωθεν, ωστόσο, εύλογα ο κόσμος έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις του και περνά τον περισσότερο καιρό κλεισμένος στα σπίτια του.

Με πολλές επιχειρήσεις να βιώνουν πρωτόγνωρες αναδουλειές σε αυτό το διάστημα, η διανομή αγαθών στα σπίτια έχει γιγαντωθεί καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόσμου από την ασφάλεια του σπιτιού του. Αφορά δε σχεδόν τα πάντα, από έτοιμο φαγητό ως προμήθειες από σούπερ μάρκετ, ενώ συχνά συναντάμε αναφορές πως υπάλληλοι διαφόρων καταστημάτων απασχολούνται προσωρινά ως διανομείς για να εξυπηρετήσουν τη συνέχιση της δουλειάς τους, αφού οι πελάτες δεν πάνε πια στα καταστήματα.

Η Κινεζική KFC τους τελευταίους δύο μήνες, για παράδειγμα, έχει λανσάρει μια καμπάνια με πολλά βίντεο και φωτογραφίες στα κοινωνικά της δίκτυα (Weibo) για να καθησυχάσει τον κόσμο διαφημίζοντας την “ανέπαφη διανομή”.

Οι διανομείς της ελέγχονται συνεχώς για ενδείξεις πυρετού και οι συναλλαγές γίνονται με πολλή προσοχή. Έτσι όταν έρθει η παραγγελία στο σπίτι, ο διανομέας αφήνει το πακέτο και στέκεται δύο μέτρα μακριά. Ο πελάτης παίρνει το πακέτο, υποχωρεί άλλα δύο μέτρα πίσω και ελέγχει το περιεχόμενο πριν παραλάβει. Εκνευριστική διαδικασία, αλλά απαραίτητη για την ασφάλεια των εμπλεκόμενων.

Δύσκολες οι συνθήκες στο επίκεντρο του 2019-nCoV – όπως τον βάπτισε ο ΠΟΥ (από το 2019 nova CoronaVirus) – για τους κατοίκους των αποκλεισμένων περιοχών, ακόμη πιο δύσκολες για τους ανθρώπους που πλέον διατηρούν τις δουλειές τους και την όποια κανονικότητα γυρνώντας με τα σκουτεράκια τους και διανέμοντας τα προϊόντα από πόρτα σε πόρτα, κόντρα στη λογική που επιτάσσει αποφυγή πολλών επαφών με κόσμο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon