.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 10:55

Energica – Οικονομική δυσπραγία, κίνδυνος για τα Moto-E

Σημαντικές ζημίες για το Α' εξάμηνο του 2018 ανακοίνωσε η εταιρεία

Η ιταλική Energica, ασχολείται αποκλειστικά με την σχεδίαση και την κατασκευή ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, αποτελώντας μια από τις πιο σοβαρές εταιρείες στον χώρο. Το όνομα της έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν τον Δεκέμβριο του 2017, η Energica επιλέχθηκε από την Dorna ως η εταιρεία που θα κατασκευάζει τις μοτοσυκλέτες για το ενιαίο “ηλεκτρικό” πρωτάθλημα MotoE, που θα διεξαχθεί παράλληλα με το πρωτάθλημα των MotoGP, ακλουθώντας ορισμένους αγώνες στο καλεντάρι του 2019.

H Energica έχει καταπιαστεί με την εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας Ego Corsa, η οποία βασίζεται στο “πολιτικό” superbike μοντέλο της Ego, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται και σε υλικοτεχνικό επίπεδο, προκειμένου να υποστηρίξει τον ρόλο της στο νέο πρωτάθλημα. Μια ιδέα, για το πως πηγαίνει και το κυριότερο, πως ακούγεται η Ego Corsa, μπορείτε να πάρετε στο video που ακολουθεί.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτά τα πράγματα… κοστίζουν και κοστίζουν αρκετά, για αυτό και τα οικονομικά πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2018 για την Energica, δεν παρουσιάζουν και την καλύτερη εικόνα. Βάση της οικονομικής αναφοράς που ανακοίνωσε η εταιρεία, οι ζημίες για αυτή την περίοδο ήταν 3,9 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, που επίσης ήταν αρνητικό,  με 3 εκατομμύρια ευρώ  μείον στο… ταμείον.

Η Energica ανακοίνωσε επίσης ότι τα κέρδη αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά πολύ, και αυτό είναι σίγουρα θετικό, ασχέτως αν αυτή η αύξηση δεν μπόρεσε να υπερκεράσει την “χασούρα”.

Tα νέα αυτά, προκάλεσαν ραγδαία πτώση στην τιμή της μετοχής της Energica στο χρηματιστήριο και για αυτό τον λόγο, μπλοκαρίστηκαν οι συναλλαγές, προκειμένου να προφυλαχθεί ο συγκεκριμένος τίτλος από την κατάρρευση.

Σίγουρα οι εξελίξεις αυτές είναι αρκετά ανησυχητικές και το πρωτάθλημα των Moto-E, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, αν η Energica δεν καταφέρει να βγει από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο. Αναμένουμε τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon