.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 17:08

EICMA 2023 - Kawasaki Z7 Hybrid 2024

Το έτερον ήμισυ του Ninja 7 Hybrid πετάει τα πολλά ρούχα και εντάσσεται στην οικογένεια Ζ.

Η Kawasaki έγινε η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε μια υβριδική μοτοσυκλέτα, συνδυάζοντας έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με έναν ηλεκτρικό και, με την παρουσίαση του Z7 Hybrid στην EICMA, έχει πλέον δύο με την ίδια ακριβώς τεχνική βάση.

Το Z7 Hybrid φορά έναν δικύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 451 cc με μέγιστη απόδοση 58.3 ίππων, ενώ υποστηρίζεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 12 ίππων που φορτίζεται από τον θερμικό εν κινήσει. Αυτοί οι δύο δίνουν στη μοτοσυκλέτα τη δυνατότητα να κινηθεί με τρεις τρόπους, πάντα μέσω είτε αυτόματου κιβωτίου ή χειροκίνητου σειριακά μέσω κουμπιών στο τιμόνι για ανέβασμα/κατέβασμα σχέσης.

hi 24MY Z 7 Hybrid SE GY1 STU 1

Πρώτον μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στο ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο της δίνει αυτονομία 12 χιλιομέτρων.

Η βασική του λογική λειτουργίας είναι η Eco-Hybrid όπου τα δύο μοτέρ συνεργάζονται, ενσωματώνοντας μια walk mode για μανούβρες πολύ χαμηλών ταχυτήτων όπως το παρκάρισμα και σύστημα engine stop που σβήνει τον θερμικό κινητήρα όταν το όχημα είναι σταματημένο, λ.χ. στο φανάρι.

hi 24MY Z 7 Hybrid SE SL1 STR 1

Τέλος, ο συνδυασμός των δύο μοτέρ μπορεί να δώσει το μέγιστο στη λειτουργία E-Boost, όπου τ δύο μοτέρ δίνουν το μέγιστο της ισχύος τους για πέντε δευτερόλεπτα, αρκετά για μια ταχύτατη εκκίνηση ή μια εξίσου ακαριαία προσπέραση.

Κατά την Kawasaki, το ιδιαίτερο νόημα της υβριδικής αυτής σύζευξης είναι η οικονομία καυσίμου, την οποία περιγράφει ως ανάλογη της κατηγορίας των 250 κυβικών, με τα περιβαλλοντικά οφέλη που αυτή συνεπάγεται.

hi 24MY Z 7 Hybrid SE SL1 STY 2

Τα Z7 Hybrid και Ninja 7 Hybrid αναμένονται στις αγορές την Άνοιξη του 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon