.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 09:31

Kawasaki - Πήραν έγκριση οι πρώτες 2 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Ομολογκασιόν για τις νέες Ninja e-1 και Ζ e-1, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.

Όπως αναφέρουν διεθνείς πηγές, η Kawasaki έχει ήδη λάβει έγκριση τύπου, για τις δύο πρώτες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της, το επόμενο βήμα στο project μετά την παρουσίαση τους στην έκθεση του Μιλάνου, το 2022. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τις Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1, το κλασικό… ζεύγος sport και street μοτοσυκλέτας, που η Kawasaki διαθέτει σε διαφορετικούς κυβισμούς στην γκάμα της εδώ και χρόνια, προσεχώς και σε ηλεκτρικά.

Η είδηση έρχεται από αμερικανικές και βρετανικές πηγές, όσον αφορά την ομολογκασιόν των μοντέλων για… την Αυστραλία και περιλαμβάνει λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, που μας πληροφορούν για το τι περιμένουμε. Κατασκευαστικά, οι δύο νέες Ninja e-1 και Z e-1 αναμένεται να μοιάζουν σημαντικά με τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες βενζίνης Ninja 400 και Z 400, ίσως δε και να μοιράζονται τα περιφερειακά τους. Η ισχύς των ηλεκτρικών μοντέλων  ανακοινώνεται «μόλις» στους 12 ίππους (9 kW) για την αγορά της Αυστραλίας, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές ανακοινώσεις μιλούσαν για 14,75 ίππους. Βέβαια, στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, μικρές διαφορές στην απόδοση του ηλεκτροκινητήρα επιτυγχάνονται πανεύκολα μέσω λογισμικού, άρα, αν οι δύο ηλεκτρικές Kawasaki φτάσουν Ευρώπη, δεν αποκλείεται να μπορούν να αποδώσουν 14,75 ίππους. 

Το βάρος των μοτοσυκλετών ανακοινώνεται στα 135 κιλά (Z e-1) και 140 κιλά (Ninja e-1), φυσικά εδώ η διαφορά εξηγείται και από την παρουσία fairing στο Ninja. Δεν επιβεβαιώνεται το τι μπαταρίες ακριβώς θα χρησιμοποιούν τα μοντέλα –στην EICMA 2022, η Kawasaki είχε μιλήσει για δύο αφαιρούμενα στοιχεία, χωρητικότητας 3 kWh. Κάθε στοιχείο ζυγίζει περίπου 12 κιλά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ταυτίζεται σε διαστάσεις με το Honda Mobile Power Pack, το οποίο ίσως χρησιμοποιηθεί ως μπαταρία τυποποίησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περισσότερες μάρκες -μετά από την μεγάλη συμφωνία των Big 4 της Ιαπωνίας με άλλες μάρκες που θα εμπλακούν στην ηλεκτροκίνηση. Οι δύο μοτοσυκλέτες θα παίζουν πιθανότατα ρόλο commuters, προοριζόμενες για αστική χρήση. 

Αν το σχέδιο της Kawasaki αποδώσει καρπούς, τότε η εταιρεία θα έχει πετύχει να παράξει τις πρώτες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εξ Ιαπωνίας, με τις ανταγωνιστικές μάρκες όπως η Honda και η Yamaha να έχουν να δείξουν, προς το παρόν, μόνο ηλεκτρικά scooters.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 10:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon