.
Κατηγορία Husqvarna
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 11:29

Husqvarna Motocross TC 300 2014!

 

Νέο μοντέλο Motocross!

 


H Husqvarna ετοιμάζεται απ’ ότι φαίνεται να παρουσιάσει μία νέα γκάμα μοντέλων για την επόμενη χρονιά. Η πρώτη εμφάνιση των νέων μοντέλων που θα βασίζονται στις ήδη υπάρχουσες KTM – όπως έγινε με τις Husaberg από το 2012, έγινε στο Motocross Des Nations, στο Motocross των Εθνών, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο Βέλγιο.
Η νέα μοτοσυκλέτα της Husqvarna δεν είναι αυτό που φαίνεται, μία δίχρονη KTM EXC 300 στην οποία έχει αφαιρεθεί ο εξοπλισμός δρόμου, και έχει μετατραπεί σε Motocross. Πρόκειται για μία εξολοκλήρου νέα μοτοσυκλέτα Motocross, η οποία έχει σαν βάση το δίχρονο SX 250, και η συγκεκριμένη, ανήκει στην ομάδα του Φιλανδού πρωταθλητή της F1, Kimmi Raikonen, Το συγκεκριμένο project χρηματοδοτείται 50% από την Ice Racing, την ομάδα του Kimmi, και το άλλο 50% από την KTM. Οι χρωματισμοί με βάση το λευκό, με μπλέ-μαύρο στην σέλα, στα καπάκια και μαύρα στεφάνια, είναι σίγουρα εντυπωσιακοί και μάλλον πιο ωραίοι από το τελείως μπλε που χρησιμοποιούσαν τα Husaberg. Σε τι διαφέρει από τα KTM και τα Husaberg; Με μία πρώτη ματιά, τα πλαϊνά καπάκια των ψυγείων είναι διαφορετικά, τo υποπλαίσιο είναι συμπαγές, και όχι αλουμινένιο, ενώ είναι κατασκευασμένο από carbon.

Τα κέντρα των τροχών είναι ελαφρύτερα, κατασκευασμένα σε CNC όπως και οι ρυθμιζόμενες πλάκες συγκράτησης του μπροστινού συστήματος. Το τιμόνι προέρχεται από την Renthal και η εξάτμιση από την Akrapovic, ενώ, η μοτοσυκλέτα διαθέτει ψαλίδι και μοχλισμό από τα motocross της KTM, σε αντίθεση με τις πορτοκαλί Enduro μοτοσυκλέτες αλλά και τις τελευταίες Husaberg, που χρησιμοποιούσαν PDS.
Αν κρίνουμε από την ταυτόχρονη παρουσίαση των KTM SX 300 και TM ΜΧ 300,  περιμένουμε μία δίχρονη κατηγορία με μοτοσυκλέτες 200 έως 300 κυβικών δίχρονων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross, η οποία θα αντικαταστήσει την MX3 που καταργείται. Η νέα κατηγορία θα περιλαμβάνει εκτός από παραγωγής μοτοσυκλέτες, ακόμη και πρωτότυπες.

Περισσότερα νέα, στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο, σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 16:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon