.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 08:52

Test - Suzuki GSX-S950 2022

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το GSX-S950 είναι ουσιαστικά η οικονομική έκδοση του GSX-S1000, με τις διαφορές μεταξύ των δυο μοντέλων να εντοπίζονται σε αναρτήσεις, φρένα και κινητήρα. Μπορεί τώρα το 950 να είναι μεν ένα σκαλί κάτω στα προαναφερθέντα σημεία, προτάσσει δε ως δυνατό του σημείο τα 2.500 λιγότερα ευρώ που κοστίζει για να το αποκτήσετε, και τις ανθρώπινες επιδόσεις του που το κάνουν πολύ φιλικότερο και πιο διαχειρίσιμο από τα τέρατα ειδικού χειρισμού των 150+ ίππων.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας GSX-S μπορεί να ακούει στο όνομα 950, όμως αυτό αφορά αποκλειστικά στο marketing της μοτοσυκλέτας, υποδηλώνοντας το “ένα σκαλί κάτω” του εξοπλισμού και της ιπποδύναμης από το 1000. Ίδια τακτική όπως έχουμε δει και από την BMW με τα F 750 GS, που έχουν τον ίδιο κυβισμό με τα F 800 GS, ενώ κοστίζουν 2.000 ευρώ λιγότερα. Όπως στην περίπτωση της BMW έτσι και στη Suzuki, ο κινητήρας του GSX-S950 έχει τον ίδιο κυβισμό (999 κ.εκ.) που έχει και το 1000.

Η βάση λοιπόν του 950 είναι αυτή του GSX-S1000 με ίδιο κινητήρα (αλλά με πολύ χαμηλότερη απόδοση 95 αντί για 149 hp, μια μείωση που δεν γνωρίζουμε από τι προέρχεται. Πιθανότατα από πεταλούδες, χαρτογράφηση, μπεκ, κ.α.. Ίδιο ακριβώς είναι το αλουμινένιο πλαίσιο 2 δοκών, ίδιο και το αλουμινένιο ψαλίδι, ίδιοι οι αλουμινένιοι τροχοί, ίδια η γεωμετρία, ίδιο το ρεζερβουάρ των 19 λίτρων, ίδια τα ηλεκτρονικά, ίδιο το κοστούμι των πλαστικών, και ίδια τα φωτιστικά σώματα.

Στόχος της Suzuki είναι το κοινό που θέλει να αγοράσει μια μεγάλη μοτοσυκλέτα αλλά φοβάται τις ακραίες ιπποδυνάμεις των 1.000 κ.εκ., ενώ παράλληλα τα 13.495 ευρώ που κοστίζει το GSX-S1000 του φαίνονται πολλά.

Αν αναρωτιέστε γιατί επελέγησαν οι 95PS (93,66 hp), αυτό έγινε για νομικούς λόγους, ώστε να μπορεί το GSX-S950 να κλειστεί ακόμα περισσότερο, με κιτ, στα 35kW (47 hp) ώστε να μετατραπεί σε μοτοσυκλέτα που οδηγείται με δίπλωμα Α2. Κατόπιν, ο ιδιοκτήτης μπορεί να το ανοίξει, στους 93,66 hp.

Να πούμε εδώ πως η Suzuki έκοψε από τη γκάμα της το GSX-S750, που απέδιδε 112,4 hp, με την οικογένεια των GSX-S να αποτελείται πλέον από τα GSX-S950 (δείτε το και ως αντικαταστάτη του GSX-S750), GSX-S1000 και GSX-S1000 GT.

Η απόδοση του GSX-S950 είναι εστιασμένη σε χαμηλές και μεσαίες στροφές εκεί όπου θα κινηθούν οι περισσότεροι από τους αναβάτες του (βλ. πόλη και επαρχιακοί δρόμοι). Σε αυτές τις στροφές η μοτοσυκλέτα διαθέτει χορταστική δύναμη και ροπή, με τον κινητήρα να είναι “κομμένος” κυρίως ψηλά. Μάλιστα αν την οδηγήσετε μόνο στην πόλη, δύσκολα θα διαπιστώσετε το “κόψιμο”, εκτός κι αν βγείτε στον αυτοκινητόδρομο.

Αν τώρα σκέφτεστε πως… θα βρείτε τον τρόπο να “φλασάρετε” την ECU και να ανεβάσετε την ιπποδύναμη στους 149 hp του GSX-S1000, τότε θα σας συμβουλεύαμε να μην βιαστείτε να υποθέσετε πως κάτι τέτοιο θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέξοδα, γιατί όπως προείπαμε, η Suzuki ΔΕΝ αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο έκοψε τη δύναμη στο 950. Επιπλέον, ακόμα κι αν ανεβάσετε τη δύναμη, θα παραμείνετε με τις υποδεέστερες αναρτήσεις και φρένα, που δεν αξίζει να αναβαθμίσετε. Εν τέλει, αν θέλετε full power και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού πηγαίνετε απευθείας στο GSX-S1000, ενώ αν σας φτάνουν οι 93,66 ίπποι και το επίπεδο εξοπλισμού του 950 και σας ελκύει η χαμηλότερη τιμή του, πηγαίνετε στο 950. Τέλος, προσθέστε και την ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία του 950, καθώς ένας κινητήρας όπως του Κ5 που είχε αποδειχθεί ΑΘΡΑΥΣΤΟΣ με 185 άλογα, δεν θα πάθει ΠΟΤΕ τίποτα με 93.

Σημειώστε πως το GSX-S950 στην Α2 έκδοση του έρχεται στην Ελλάδα ΜΟΝΟ κατά παραγγελία, και αυτό στη σημερινή εποχή των ελλείψεων στοκ και εξαρτημάτων, μπορεί να σημαίνει μεγάλη αναμονή. Οπότε αν το θέλετε σε Α2 έκδοση, ρωτήστε πρώτα για να μάθετε τον χρόνο παράδοσης της μοτοσυκλέτας.

Αφού τελειώσαμε με τα εισαγωγικά, ας δούμε λίγο τα δυνατά σημεία του GSX-S950.

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00002

Design

  • Ακραία στιλιστικά εμφάνιση, στα πρότυπα του νέου GSX-S1000
  • Διπλός προβολέας, με τα LED φωτιστικά σώματα το ένα πάνω από το άλλο
  • Επιθετικό design με το μπροστινό τμήμα χαμηλά, και το πίσω ψηλά
  • Τρεις διαθέσιμοι χρωματισμοί - Metallic Triton Blue, Pearl Brilliant White & Metallic Matt Black N°2
  • Νέα πλαστικά με carbon υφή και στιλιζαρισμένα λογότυπα

Κινητήρας

  • Τετράχρονος, τετρακύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος κινητήρας 999 κ.εκ. με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και ψεκασμό
  • Εξάτμιση 4-2-1 με σύστημα Suzuki Exhaust Tuning (SET) και προδιαγραφές Euro 5
  • Ψεκασμός με μπεκ 10 οπών για καλύτερη απόδοση και χαμηλότερους ρύπους
  • Μονόδρομος συμπλέκτης Suzuki Clutch Assist System (SCAS) με υποβοήθηση

Ηλεκτρονικά Βοηθήματα

  • Ride-by-wire ηλεκτρονικό γκάζι
  • Suzuki Traction Control System (STCS) ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα, με δυνατότητα απενεργοποίησης
  • Σύστημα Suzuki Easy Start System, βάζει μπροστά τον κινητήρα με ένα γρήγορο πάτημα της μίζας
  • Suzuki Low RPM Assist, που ανεβάζει τις στροφές στην εκκίνηση για να μη σβήνει ο κινητήρας

Περιφερειακά

  • Αλουμινένιο πλαίσιο 2 δοκών
  • Αλουμινένιο ψαλίδι
  • Αλουμινένιοι χυτοί τροχοί 6 μπράτσων
  • Ανάποδο πιρούνι 43mm της KYB, δίχως ρυθμίσεις
  • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ με μοχλικό
  • Ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Dunlop SPORTMAX Roadsport 2
  • Ρεζερβουάρ 19 λίτρων
  • Δικάναλο ABS
  • Τετραπίστονες ακτινικές monobloc δαγκάνες Tokico με 2 δίσκους 310 mm μπροστά
  • LED φώτα εμπρός και πίσω
  • LCD ψηφιακή οθόνη οργάνων

Επίσημα αξεσουάρ

Η Suzuki έχει μια περιορισμένη σειρά επίσημων αξεσουάρ για το GSX-S950 που περιλαμβάνουν τα εξής: αλουμινένια προέκταση στα όργανα, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, θερμαινόμενα γκριπ, ακρόμπαρα, προστατευτικά ρεζερβουάρ, 2 tank pad, διαφορετική σέλα, μανιτάρια, κάλυμμα ρεζερβουάρ για tank-bag, carbon φτερά, carbon καλύμματα μοτέρ και συμπλέκτη, tank-bag 9 λίτρων, tank-bag 15 λίτρων, διακοσμητικά για τις ζάντες. Στο μέλλον θα θέλαμε να δούμε τη σειρά να επεκτείνεται για να περιλάβει τουλάχιστον ένα quickshifter (όπως στο 1000), σύστημα συνδεσιμότητας στα όργανα, και κάποια εξάτμιση επιδόσεων.

Η δοκιμή του ΒΙΚΕΙΤ

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00001

Πρώτη επαφή, στο γκαράζ της Suzuki. Ου-λα-λα! Τι παιδί είσαι εσύ; Extreme streetfighter από το μέλλον, πάρε μας τα μυαλά! Μη χασκογελάτε για το μυαλό που κουβαλάμε, τι να κάνουμε, σαν μεγάλα παιδιά ενθουσιαζόμαστε με κάτι τόσο όμορφο και τόσο επιθετικό, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε.

Το design είναι ίδιο με το ανασχεδιασμένο και φρεσκαρισμένο GSX-S1000 του 2021-2022, με τον ιδιόμορφο διπλό προβολέα με τα σώματα κάθετα τοποθετημένα και το νέο πιο αιχμηρό κοστούμι. Το GSX-S950 διαθέτει και αυτό το κατά 2 λίτρα μεγαλύτερο από πριν, 19λιτρο ρεζερβουάρ, και πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές. Αντίθετα, το 950 διαθέτει μεγάλα, παλιομοδίτικα φλας, αντί για τα κομψότερα LED φλας του 1000.

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00003

Οκ, δεν διαθέτουμε τις Brembo δαγκάνες του 1000, αλλά και αυτές της Tokico είναι ακτινικές, και εντυπωσιάζουν με το καλημέρα.

Το πιρούνι έχει μεταλλικό και όχι χρυσό χρώμα όπως το 1000, ενώ δεν ρυθμίζεται όπως εκείνο του μεγάλου αδελφού του. Ελαφρώς διαφορετικά είναι και τα λογότυπα, αλλά και τα χρώματα, διαφορετική είναι η τιμονόπλακα και το τιμόνι, ίδιοι οι διακόπτες και η οθόνη οργάνων.

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00017

Εδώ πρέπει να πούμε πως η LCD οθόνη είναι ελαφρώς σκοτεινή, ακόμα και στην πιο φωτεινή της ρύθμιση, και θέλει ιδανικές συνθήκες για να μπορεί ο αναβάτης να διακρίνει καθαρά τις ενδείξεις της.

Ας το βάλω μπροστά. Η μίζα θέλει ένα φευγαλέο πάτημα, και το GSX-S950 έρχεται στη ζωή με ένα αγριεμένο και μπάσο μουγκρητό. Πω πω… μετά την πρώτη θεαματική εντύπωση της εμφάνισης, σειρά έχει να συναρπάσει τον αναβάτη ο ήχος. Είστε σίγουροι πως αυτή η μοτοσυκλέτα είναι Euro 5; Κι αν σας φαίνεται δυνατή η εξάτμιση, περιμένετε να ανεβάσετε και στροφές, και θα καταλάβετε τι σημαίνει… αστική τρομοκρατία, όταν δείτε τους προπορευόμενους οδηγούς να κάνουν στο πλάι για να περάσει ο πύραυλος!

Οκ, καλά πάμε, καλά πάμε Suzuki, ας βγούμε τώρα βόλτα, να τιμωρήσουμε τους πάντες. Τι εννοείτε γιατί να τους τιμωρήσουμε; Ε, δεν μπορεί, κάτι θα έχουν κάνει. Άλλωστε το 950 σε κάνει να νιώθεις… τιμωρός, οπότε θα τους τιμωρήσουμε, θέλοντας και μη.

Συμπλέκτης αρκετά βαρύς, παρόλη την υποβοήθηση, κιβώτιο σφιχτό που δεν θα το χάλαγε η προσθήκη shifter, και δύναμη χορταστική από τις χαμηλές στροφές. Γεμάτη απόδοση με τον αντίστοιχο ήχο, που σε ψήνουν πως ψηλά θα σκάσει η καταιγίδα και θα σε πάρει και θα σε σηκώσει -άσχετα αν αυτό τελικά δεν συμβαίνει.

Κινούμενος στην πόλη, πωρώνεσαι με τις επιταχύνσεις και απολαμβάνεις τα βλέμματα που ακολουθούν το 950 όπου κι αν κυκλοφορεί. Κάνει μπαμ το design, και όλοι το κάνουν χάζι.

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00042

Η θέση οδήγησης τώρα είναι πραγματικά πολύ καλή, άνετη για μεγάλες βόλτες ή ακόμα και για ταξίδι, με πολύ καλούς μοχλούς από το τιμόνι, το οποίο κόβει και πολύ, διευκολύνοντας το καθημερινό commuting. Από την άλλη, ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μια μικρή σέλα, τοποθετημένη ψηλά, κάτι που αποτρέπει τις μεγάλες δικάβαλες βόλτες. Η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας κυμάνθηκε στα 6,7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

Η πρώτη φορά που κατάλαβα τη διαφορά μεταξύ GSX-S950 & 1000 ήταν στον αυτοκινητόδρομο. Εκεί την υπέροχη επιτάχυνση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές διαδέχεται ένα “φλατάρισμα” της ισχύος στις ψηλές, όπου ο ήχος δυναμώνει μεν, δίχως όμως να συνοδεύεται από αντίστοιχες επιδόσεις. Η μοτοσυκλέτα θα φτάσει εύκολα τα 160 και τα 180 χλμ/ώρα, ενώ με λίγη προσπάθεια θα δείξει και 200 χλμ/ώρα. Δεν προσπαθήσαμε να βρούμε τελική ταχύτητα, όμως δεν πρέπει να απέχει πολύ από τις 2 εκατοντάδες χιλιόμετρα. Αν το σκεφτείς καλά, ακόμα και τα 200 είναι μια υπερβολική ταχύτητα για γυμνή μοτοσυκλέτα, όπου ο αναβάτης δεν έχει προστασία από τον αέρα, πόσο μάλλον τα 250-300 χλμ/ώρα που πιάνουν τα full-power χιλιάρια.

Αυτό που κάνει το “διακοσάρι” είναι να σου παρέχει μια ασφάλεια στις προσπεράσεις μετά τα 140-160, για να πέσει μετά πάλι ο αναβάτης σε πιο διαχειρίσιμες ταχύτητες για την κατηγορία.

Εδώ δεν έχουμε υπερβολές, αλλά δύναμη και ταχύτητα με μέτρο, που στόχο έχουν τις πραγματικές καθημερινές συνθήκες, και όχι την υπερβολή.

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00019

Κάπως έτσι, το 950 δεν θα σηκωθεί σούζα με το γκάζι, παρά μόνο με χρήση του συμπλέκτη με πρώτη στην κατάλληλη περιοχή στροφών, ενώ κατόπιν δεν έχει το διαθέσιμο απόθεμα δύναμης για εύκολη σούζα, και θέλει να το φέρεις αρκετά ψηλά, κάνοντας ακριβείς αλλαγές στην ισχύ του, για να το κρατήσεις εκεί.

Απολαυστικά είναι τα drift στη γλιστερή άσφαλτο με χαμηλές ταχύτητες, όμως κι εδώ το φλατάρισμα της δύναμης ψηλά θέλει μια προσοχή, καθώς δεν θέλεις να κοπεί απότομα το drift πριν το “σβήσεις” γλυκά.

Σημειώστε πως για τις παραπάνω “καγκουριές” είχα φυσικά απενεργοποιήσει το Traction Control, από τον διακόπτη στο τιμόνι, με το TC να μένει off ακόμα και όταν σβήσετε και ανοίξετε ξανά τη μοτοσυκλέτα, γεγονός που βολεύει, καθώς το ρυθμίζεις μια φορά και ξεμπερδεύεις.

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00022

Οι αναρτήσεις τώρα τα καταφέρνουν πολύ καλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν και αντιπαθούν τις συνεχόμενες ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Όταν η άσφαλτος είναι καλή, το 950 αποδεικνύεται εξαιρετικό στη σπορ οδήγηση, με πολύ καλή πληροφόρηση, και κράτημα επιπέδου. Στα σαμαράκια και τις λακκούβες φαίνεται κυρίως η διαφορά από το 1000, με το 950 να είναι σκληρό, και αναπηδά, οδηγώντας τον αναβάτη να κόψει το γκάζι.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Dunlop είναι σχετικά σκληρά για τις ελληνικές συνθήκες, ενώ όταν ζεσταθούν προσφέρουν καλό κράτημα, προειδοποιώντας σε -κάπως απότομα- για τα όρια τους. Άψογα αποδείχθηκαν τα φρένα της Tokico, με δύναμη και πληροφόρηση.

Μικρή αρνητική παρατήρηση για το σύστημα Suzuki Low RPM Assist: το βοήθημα αυτό έχει στόχο τους αρχάριους αναβάτες, ανεβάζοντας μόνο του τις στροφές του κινητήρα στις επιταχύνσεις από στάση για να μη σβήσει το μοτέρ. Όμως α) το έχουμε παρακάνει με τα βοηθήματα και αυτό δεν χρειάζεται, ενώ δεν βοηθά τον αναβάτη να αποκτήσει εμπειρία στη διαχείριση συμπλέκτη-γκαζιού, και β) ενοχλεί τον έμπειρο, ενώ κάποιες φορές αφήνει και τον κινητήρα να σβήσει ούτως ή άλλως.

Μεγάλη θετική παρατήρηση για τον ψεκασμό και το Ride-by-wire. Βρε, πού πήγε το απότομο Ride-by-Wire των πρώτων GSX-S1000;! Το έφαγε η πρόοδος είναι η απάντηση, με την απόκριση στο γκάζι του 950 να είναι υπέροχα προοδευτική, και να απουσιάζει εντελώς το παλιό “τίναγμα” στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό. Τώρα, μάλιστα!

Όσον αφορά στο design, τα πλαστικά πάνω από το πλαίσιο, μπροστά στη μάσκα, και στο ψυγείο έχουν μια camo εμφάνιση που κάποιες φορές τα κάνει να μοιάζουν… άπλυτα, και πρέπει να πέφτει κατάλληλα το φως πάνω τους για να αναδειχτεί η ομορφιά του σχεδίου. Ναι, είμαι περίεργος το ξέρω, μην δίνετε σημασία.

Βολή και όχι υπερβολή

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00035

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι πρόγονοι ημών, και στα πρότυπα της εμβληματικής αυτής φράσης κινήθηκε η Suzuki για το GSX-S950. Το φιλικότερο γυμνό χιλιάρι της αγοράς δεν θα τρομάξει κανέναν, ενώ θα χαρίσει καθημερινές οδηγικές απολαύσεις σε λογικές ταχύτητες, με απόλυτη ασφάλεια. Θα σας καλύψει τόσο για την καθημερινή σας μετακίνηση από το σπίτι στη δουλειά και πάλι πίσω, όσο και για σβέλτες βόλτες το σαββατοκύριακο, ακόμα και για ταξίδι. Και φυσικά, θα σας γλιτώσει και 2.500 ευρώ στην αγορά του, σε σχέση με το GSX-S1000.

Εξοπλισμός αναβάτη από το Motomarket.gr

TEST SUZUKI GSXS950 2022 BIKEITGR 00045

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αντιπρόσωπος Suzuki Moto Greece
Μοντέλο GSX-S950 2022
Τιμή 10.995 euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 4Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (c.c.) 999
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 73,4x59
Συμπίεση (:1)  12,2
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  4 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα
Σχέσεις ταχυτήτων 6
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμινένιο δύο δοκών
Κάστερ (°)  25
Ίχνος (mm) 100
Μεταξόνιο (mm) 1460
Ύψος σέλας (mm) 815
Συνολικό ύψος (mm) 1080
Μήκος (mm) 2115
Απόσταση από έδαφος (mm) 140
Πλάτος (mm) 810
Βάρος με υγρά (kg)   214
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  19l
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά  Ανεστραμμένο πιρούνι KYB 43mm / διαδρομή 120mm /  Χωρίς ρυθμίσεις
Πίσω  Μονό αμορτισέρ KYB / Διαδρομή τροχού 135mm / Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου σε 7 θέσεις
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-17 Dunlop Sportmax RoadSport 2
Πίσω  190/50-17 Sportmax RoadSport 2
   
Φρένα  
Μπροστά Δυο δίσκοι διαμέτρου 310mm με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo
Πίσω  Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin
   
Εξοπλισμός  
  Ψηφιακή οθόνη οργάνων, ταχύμετρο, στροφόμετρο, ένδειξη θερμοκρασίας, καυσίμου / ρεζέρβας, ψεκασμού, φώτα, νεκρά, επιλεγμένης σχέσης, δύο μερικοί χιλιομετρητές, trip computer, βολτόμετρο, σέρβις, lap time
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ)  93,66 / 7.800
Ροπή εργοστασίου (kg /σαλ)  9,5 / 9.500
Ισχύς πραγματική (ίπποι/σαλ)  89.94
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Suzuki SV 650 (2019) Video Test Ride - Suzuki GSX-S 950 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon