.
Κατηγορία Κράνη
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 16:41

Caberg Duke X – Νέο flip-up κράνος προδιαγραφών ECE 22.06

Η κατασκευάστρια κρανών από το Bergamo της Ιταλίας παρουσιάζει το πρώτο νέο της κράνος για την κολεξιόν του 2023.

Από τον ερχόμενο μήνα, Ιανουάριο 2023, η γκάμα της Caberg θα εμπλουτιστεί με ένα νέο μοντέλο, το πρώτο της για τη νέα χρονιά. Πρόκειται για το Duke X, ένα ανοιγόμενο (flip-up) full-face κράνος, 100% κατασκευασμένο στην Ιταλία και σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αυστηρές νέες προδιαγραφές ECE 22.06 P/J, διαθέτοντας έναν νέο μηχανισμό για το άνοιγμά του.

Η Caberg άλλωστε είναι η πρώτη κατασκευάστρια στην Ιταλία που σχεδίασε και παρήγαγε ένα flip-up κράνος το 1992, το "292 unlimited".

Duke X Matt Blue Yama 3 4

Η εξασφάλιση της προσθήκης P/J στην έγκριση ECE 22.06 σημαίνει πως το Caberg Duke X είναι εγκεκριμένο για οδήγηση είτε κλειστό ή ανοικτό, χάρη και στον νέο μηχανισμό που περιλαμβάνει έναν μικρό επιλογέα που κλειδώνει το ανασηκωμένο μέρος του κράνους στη θέση του, αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης ή κλεισίματός του κατά λάθος.

Το νέο Duke X διαθέτει σύστημα Double Visor Tech, δηλαδή μια διάφανη ζελατίνα εξοπλισμένη με υποδοχές αντιθαμβωτικής μεμβράνης Pinlock, αλλά και μια κοντύτερη φιμέ ζελατίνα που κρύβεται στο κέλυφος του κράνους και βγαίνει συρταρωτά.

duke x all

Το Polycarbonate κέλυφός του ακολουθεί τη σχεδίαση της προηγούμενης γενιάς Caberg Duke, με νέα σχεδίαση στο κινούμενο μπροστινό κομμάτι, ασφαλίζει με μικρομετρική καστάνια και, παρά τα επιπλέον χαρακτηριστικά του (όπως ο νέος μηχανισμός κλειδώματος) το βάρος του παραμένει στα 1,550 (+/- 50) γραμμάρια.

Η καλή κυκλοφορία του αέρα μέσα στο κράνος εξασφαλίζεται με δύο μεγάλες εισαγωγές στο κομμάτι της γνάθου και ψηλά στην κορυφή του κελύφους, οι οποίες κατευθύνουν τη ροή μέσω καναλιών σε όλο το εσωτερικό του.

Duke X Tour Matt Black Anthracite Fucshia 3 4 open

Το νέο Duke X έχει έτοιμη την αναμονή για το σύστημα επικοινωνίας Caberg Pro Speak Evo και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2023 σε πέντε μονόχρωμα μοντέλα και δύο με γραφικά που χαρακτηρίζουν την έκδοση Duke X Tour.

Αντιπρόσωπος Ελλάδας Caberg: Moto Market

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon