.
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 14:46

Αφιέρωμα - CFMOTO 2024

Με ορδές εντυπωσιακών πρωτοτύπων και μερικά νέα μοντέλα που γεμίζουν τη γκάμα της σε εμπορικότατες κατηγορίες της αγοράς οδεύει προς το 2024 η CFMOTO.

Φωτογραφίες: CFMOTO / EICMA

Τα τελευταία τρία χρόνια η CFMOTO ανέπτυξε ραγδαία τη γκάμα της και ενίσχυσε δυναμικά το πάτημά της στις αγορές με μοντέλα όπως τα 800MT και ΝΚ, 700MT και CL-X, 450NK και SR.

Ενόψει 2024 η κινέζικη εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται με νέες μοτοσυκλέτες, αν και φέτος ο ρυθμός παρουσίασης νέων μοντέλων μοιάζει λίγο πιο ήπιος συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο χρονιές.

CFMOTO 450MT Action photo 5

Η μεγάλη είδηση περιστρέφεται γύρω από το νέο 450ΜΤ, δηλαδή το adventure που χτίζεται γύρω από τον δικύλινδρο των αντίστοιχων ΝΚ και SR για να γεμίσει την Α2 γκάμα της CFMOTO με μια μοτοσυκλέτα στην πιο καυτή κατηγορία της αγοράς.

500sr

Το έτερο σημαντικό νέο που προέκυψε πριν μερικούς μήνες και υπογραμμίστηκε στην EICMA 2023 ήταν η εμφάνιση δύο νέων κινητήρων: τρικύλινδρος 675 και τετρακύλινδρος 500. Οι δύο μοτοσυκλέτες που θα κινήσουν αυτοί, 675SR και 500SR, δεν εμφανίστηκαν στο Μιλάνο, ωστόσο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο τρικύλινδρος κινητήρας 675 cc ως προπομπός μιας σπορ μοτοσυκλέτας που, όταν έρθει, θα ανεβάσει επίπεδο τη CFMOTO.

Στην επικαιρότητα της εταιρείας για την επόμενη χρονιά ξεχωρίζει η έκδοση 800NK Advanced με αρκετό επιπλέον εξοπλισμό, ενώ πίσω της έρχεται μια μεγάλη σειρά Concept μοντέλων που αγγίζουν τα πάντα.

cfmoto 800nk gp 33

800ΝΚ GP για πίστα, MT-X για απαιτητικές χωμάτινες περιπέτειες, δύο πρωτότυπα CL-C για τους φίλους των cruiser/custom, ηλεκτρική ΜΧ, ηλεκτρικό UTV, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον 125NK Concept που ανοίγει τη (μελλοντική) πόρτα της CFMOTO στην Α1 κατηγορία.

450MT

CFMOTO 450MT Studio Photo Tundra Grey Right

Το adventure alter ego των 450ΝΚ και 450SR είναι γεγονός, αφού στην EICMA 2023 αποκαλύφθηκε και επίσημα το μοντέλο που είδαμε προ ημερών.

Εντός του συναντάμε ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με στρόφαλο χρονισμένο στις 270 μοίρες και με απόδοση που κορυφώνεται στους 44 ίππους στις 8.500 στροφές/λεπτό και περίπου 4,5 κιλά ροπής στις 6.250, όπως αναφέρει το σχετικό data sheet της CFMOTO.

Ο προαναφερθείς κινητήρας φιλοξενείται σε ένα ατσάλινο πλαίσιο που συνδυάζεται με ένα ψαλίδι από αλουμίνιο.

Οι αναρτήσεις φέρουν την υπογραφή της KYB και έχουν διαδρομή στα 200 χλστ., ενώ στα φρένα συναντάμε την J.Juan με ένα δίσκο στα 320 και στα 240 χλστ., εμπρός και πίσω, αντίστοιχα. Ακόμα, το Traction Control και το ABS -απενεργοποιούμενο πίσω- έρχονται από τη Bosch.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα κυλά σε ακτινωτούς τροχούς 21'' και 18'', εμπρός και πίσω, με το βάρος άνευ υγρών να είναι στα 175 κιλά και το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 17,5 λίτρων, επομένως γεμάτη θα είναι κάπου στα 195 κιλά - όχι και άσχημα.

Η πρώτη μικρομεσαία Adventure μοτοσυκλέτα της CFMOTO φαίνεται εν πολλοίς έτοιμη για μαζική παραγωγή, διαθέσιμη μάλιστα και σε δυο χρωματισμούς, γαλάζιο με λευκό και μαύρο με γκρι.

Αν καταφέρει να έρθει στις εκθέσεις και στην τιμή που «παίζουν» τα 450ΝΚ και 450SR, δηλαδή κάτω από τις 6.000 ευρώ, προβλέπεται… ντέρμπι με το επίσης πολυαναμενόμενο Royal Enfield Himalayan 450.

Tρικύλινδρος κινητήρας 675cc

cfmoto 675 triple 1

Με χωρητικότητα 675 κυβικών εκατοστών και τρεις κυλίνδρους, οι αριθμοί σίγουρα θυμίζουν κάτι προς Triumph μεριά και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Οι πληροφορίες της κινέζικης εταιρείας κάνουν λόγο για απόδοση άνω των 100 ίππων, που μεταφράζεται σε 0-100 χλμ./ώρα σε 3’’ στις 12.300 σ.α.λ.

Ακόμα, οι άνθρωποι της CFMOTO τον περιγράφουν ως τον ελαφρύτερο κινητήρα της κατηγορίας, με το μπλοκ του να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο για 10% μείωση βάρους -55 κιλά- και τις βαλβίδες από κράμα κοβαλτίου/αλουμίνιου για 15% παραπάνω αντοχή. Από σφυρήλατο αλουμίνιο είναι και τα έμβολα, τα οποία δοκιμάστηκαν για 200 συνεχόμενες ώρες χωρίς αστοχία.

Με όλα τα παραπάνω να καταλήγουν σε ένα supersport μοντέλο, το ενδιαφέρον για την επόμενη κίνηση της CFMOTO με ένα πιθανό 675SR, είναι μάλλον αδιαμφισβήτητο.

800NK Advanced

800NK ADVANCED Zircon Black Right 1

Μια νέα παραλλαγή του 800ΝΚ κάνει την εμφάνισή της στις ευρωπαϊκές αγορές, με αρκετό επιπλέον εξοπλισμό και εξαιρετική τιμή.

Η βάση του 800NK Sport δεν αλλάζει σε τεχνικό επίπεδο, έτσι έχουμε την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα με τις τρεις χαρτογραφήσεις κινητήρα, μονόδρομο συμπλέκτη, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ΚΥΒ και φρένα J.Juan, με την προσθήκη των παρακάτω επιπλέον στοιχείων εξοπλισμού:

  • Keyless χειρισμό (χωρίς κλειδί)
  • Μεγαλύτερη οθόνη TFT 8 ιντσών (5 ίντσες στο 800NK Sport) με συνδεσιμότητα Bluetooth και συμβατότητα Apple CarPlay
  • Quick shifter
  • Αμορτισέρ τιμονιού (σταμπιλιζατέρ)
  • Cruise Control
  • Αυτόματη ρύθμιση έντασης φώτων ανάλογα με ατμοσφαιρικές συνθήκες
  • Αλουμινένια μπάρα τιμονιού
  • Φως Follow me Home, μια λειτουργία όπου το φως της μοτοσυκλέτας μένει αναμμένο για λίγη ώρα αφότου ο αναβάτης την κλειδώσει για να φωτίζει τον δρόμο ως την πόρτα του σπιτιού
  • Σύστημα εντοπισμού μοτοσυκλέτας, με ειδοποιήσεις μέσω της εφαρμογής για τηλέφωνα της CFMOTO.

800NK ADVANCED 4

Οι παραπάνω αλλαγές έχουν μια μικρή επιβάρυνση στη ζυγαριά, καθώς η 800NK Advanced ανακοινώνεται στα 189 ονομαστικά κιλά (στεγνή), δηλαδή τρία περισσότερα από τη Sport, ενώ θα είναι διαθέσιμη στις ίδιες χρωματικές επιλογές Zircon Black (μαύρο) και Nebula White (λευκό).

Η δε τιμή της συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που εγκαινίασε η 800NK Sport, καθώς στην Ελλάδα η αντιπρόσωπος της CFMOTO, Muvus, την έχει ήδη ανακοινώσει στα €8,290. Πρόκειται για μια φορά ακόμη για εξαίρετη τιμολόγηση, η οποία επιβαρύνει την τιμή της Sport κατά ένα πεντακοσάρικο, δικαιολογημένα για τα επιπλέον πράγματα που φορά.

Ελληνική ιστοσελίδα μοντέλου: CFMOTO 800NK Advanced

800NK GP

cfmoto 800nk gp 45

Η νέα έκδοση 800NK GP βασίζεται στο γνωστό μας 800NK, αλλά έχει αρκετές αλλαγές για σκληρότερη χρήση, στην πίστα και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ξεκινάμε από τα νέα χρώματα που έλκουν την έμπνευση τους απευθείας από τη Moto3, την κατηγορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην οποία συμμετέχει και η CFMOTO.

Η μάρκα συνεχίζει την περιγραφή του 800NK GP, αναφέροντας την χρήση «κορυφαίας ρυθμιζόμενης ανάρτησης» (που διακρίνεται ότι είναι Ohlins), νέου τελικού εξάτμισης, υπερυψωμένων μαρσπιέ αλλά και χαμηλωμένου τιμονιού, καλύμματος πίσω σέλας και προστατευτικών σε ψαλίδι και πιρούνι, αλλά και αρκετών CNC τμημάτων, για ένα 800NK που είναι "έτοιμο γι' αγώνες".

Δυστυχώς προς το παρόν, μάλλον θα μείνουμε στο οφθαλμόλουτρο, καθώς κανένα σημείο της επίσημης επικοινωνίας της CFMOTO δεν αναφέρει έστω και κάτι που θα μας κάνει να ελπίσουμε ότι θα δούμε το 800NK GP στην αγορά.

MT-X Concept

MT Χ concept views 10

Η CFMOTO, σε ένα κρεσέντο νέων μοντέλων στην έκθεση EICMA 2023, παρουσίασε και μια μοτοσυκλέτα που ήδη περιμένουν πολλοί εκεί έξω.

Με τις πληροφορίες να ρέουν ακόμα με το σταγονόμετρο, μπορούμε να μείνουμε σε αυτά που μαρτυρά ενδεχομένως η εικόνα. Οι διαστάσεις και οι γραμμές της μοτοσυκλέτας παραπέμπουν στο 800ΜΤ, ωστόσο ο προσανατολισμός είναι σαφώς πιο χωμάτινος.

Οι διαφορές σε σχέση με το κανονικό 800ΜΤ παραπέμπουν σε έκδοση Rally, όπως η μονοκόμματη σέλα, τα τρακτερωτά ελαστικά, το εμπρός φτερό, οι αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής της ΚΥΒ και της Ohlins πίσω, η μεταλλική ποδιά και η εξάτμιση της Akrapovic.

Λεπτομέρεια-κλειδί που προδίδει και τους δεσμούς της CFMOTO με την ΚΤΜ είναι το ρεζερβουάρ καυσίμου που κατεβαίνει χαμηλά και πλάγια, εκατέρωθεν του κινητήρα, για χαμηλότερη τοποθέτηση του κέντρου βάρους.

Το πότε αλλά και ποια θα είναι η οριστική υλοποίηση του concept παραμένει άγνωστο. Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα επανέλθουμε με ό,τι νεότερο.

CL-X Spirit Concept

CL X SPIRIT 15

Η παρουσία της CFMOTO στην EICMA 2023 χαρακτηρίστηκε και από αρκετές concept μοτοσυκλέτες, όπως την MTX, την CL-C Low Ride αλλά και την CL-X Spirit που βλέπουμε εδώ. Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα σε ύφος scrambler, πειραγμένη κατάλληλα ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα εντυπωσιασμού ως concept.

Εντυπωσιάζει η νέα εξάτμιση με διπλό τελικό που εκβάλλει πολύ ψηλά από τη δεξιά πλευρά, ενώ η σέλα είναι πλήρως τροποποιημένη με κάλυμμα από υψηλής ποιότητας δέρμα.

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί και φορούν off-road ελαστικά, ενώ αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις αλλά και τα φρένα.

Η βαφή της μοτοσυκλέτας, τέλος, είναι ειδικά επιλεγμένη για την περίσταση, ενώ το εμπρός φωτιστικό χαρακτηρίζεται από κίτρινο χρώμα σε ακόμα μία ρετρό πινελιά.

CL-C Low Ride Concept

cfmoto cl c low ride concept 20

Η CFMOTO, όπως μας υποσχέθηκε με διάφορα teasers, παρουσίασε τελικά μία cruiser μοτοσυκλέτα, αν και ως concept χωρίς βλέψεις για παραγωγή προς το παρόν. Αυτό της επέτρεψε να ακολουθήσει αντισυμβατικές οδούς κατά την δημιουργία του CL-C Low Ride, μεταξύ των οποίων το σύστημα της εμπρός ανάρτησης, που θυμίζει Girder.

Με τα λόγια της ίδιας της CFMOTO: "Το CL-C LOW RIDE παίρνει όλα τα ξεκάθαρα στιλιστικά στοιχεία της σειράς CL-C και φέρνει έναν εντελώς νέο αέρα δροσιάς.

"Το στυλ bobber της ουράς ενισχύεται από τον μασίφ πίσω τροχό που φέρει ελαστικό μεγάλου μεγέθους, ενώ η διαμόρφωση μονοθέσιου διακοσμείται με ραφές αντίθεσης, στη σέλα.

"Το επιθετικό παρουσιαστικό του LOW RIDE ενισχύεται από το σύστημα διπλής εξάτμισης, ενώ το περίβλημα του κινητήρα τονίζει το χρώμα της μοτοσυκλέτας. Το παραδοσιακό ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα δακρύου CL-C έχει χρωμιωθεί και τροποποιηθεί."

125NK Concept

125NK views 12

Τα φουτουριστικά streetfighters της CFMOTO απέκτησαν το μικρότερο τους αδερφάκι, το οποίο παρουσιάστηκε με χαρακτηριστικά ενός εντυπωσιακού concept.

Ο Βενιαμίν της ΝΚ οικογένειας, έρχεται με αυτούσια τα σχεδιαστικά γονίδια των μεγαλύτερων μοντέλων, όπως το εμπρός φωτιστικό σώμα και τις γραμμές του ρεζερβουάρ. Το εκθεσιακό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, έχει εντωμεταξύ πληθώρα χαρακτηριστικών που μάλλον δε θα δούμε σε έκδοση παραγωγής.

Ή τουλάχιστον φαντάζει ανέλπιστο να δούμε το 125ΝΚ που θα διατεθεί στο κοινό με μονόμπρατσο ψαλίδι, ανθρακονημάτινο καπάκι στον πίσω τροχό, suede σέλα και τελικό της SC Project.

Κατά τα άλλα, αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τον πιθανότατα μονοκύλινδρο κινητήρα του, ο οποίος ενδεχομένως να έχει κοινά σημεία με εκείνον του 125 Duke.

EVMX Concept

evmx

Oι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα για τη CFMOTO, η οποία τολμά σε όλο και νέες κατηγορίες. Έτσι, μετά τα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα supersport πρωτότυπα, έρχεται μια εντελώς νέα προσέγγιση με ένα μυστηριώδες ηλεκτρικό motocross να κάνει την εμφάνιση του.

Και μάλιστα μια εμφάνιση με τον Ronnie Renner, βετεράνο αναβάτη motocross και freestyle με βαρύ βιογραφικό στα X-Games και Red Bull X-Fighters. Η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται μεν καλυμμένη με παραλλαγές, αλλά πιθανότατα είναι μηχανικά έτοιμη για παραγωγή, πάντως προς το παρόν παραμένει ένα πρωτότυπο μοντέλο.

ZFORCE 950 Sport 4

zforce950

Η CFMOTO παρουσίασε το ZFORCE 950 Sport 4, ένα νέο SSV (Side-By-Side) όχημα 4 τροχών παντός δρόμου. Το πλήρως ανοικτό 4τροχο όχημα, φέρει 4 πόρτες και προσφέρει 4 θέσεις για ισάριθμα άτομα που θέλουν να βιώσουν μια «σκληροπυρηνική» εμπειρία απόδρασης.

Ο κινητήρας του ZFORCE 950 Sport 4 είναι δικύλινδρος V, κυβισμού 963 κ.εκ. και αποδίδει 85 ίππους στις 7.500 στροφές, με την ροπή να φτάνει τα 8,9 kgm στις 5.500 στροφές. Ο κινητήρας φέρει μετάδοση CVT, αλλά και κιβώτιο επιλογής γρήγορων-αργών σχέσεων, όπισθεν και τετρακίνησης κατ’ επιλογή. Παράλληλα, το εμπρός διαφορικό έχει δυνατότητα κλειδώματος.

Οι αναρτήσεις έχουν διαδρομές 307 και 334 χιλιοστών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι τροχοί των 14 ιντσών εξοπλίζονται με ελαστικά παντός εδάφους 27 ιντσών. Τα αμορτισέρ φέρουν ελατήρια δύο σταδίων και ρυθμίζονται ως προς την απόσβεση συμπίεσης, χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Στο πίσω μέρος, ρυθμίζεται και η γεωμετρία των συνδέσμων της ανάρτησης. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 3.048 χιλιοστά.

Η απόσταση του οχήματος από το έδαφος φτάνει τα 307 χιλιοστά. Ο οδηγός έχει στην διάθεση του υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενη ανάλογα με την ρύθμιση ισχύος του κινητήρα). Η CFMOTO τονίζει την ευελιξία του ZFORCE 950 Sport 4, με διάμετρο στροφής μόλις στα 12,25 μέτρα.

zforce950 1

Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται:

  • Εργάτης-βίντσι δυνατότητας έλξης 4.500 λιβρών (2.041 κιλών)
  • Δύο χαρτογραφήσεις ισχύος
  • Όργανα LCD 5,5 ιντσών
  • Πλήρη LED φωτισμό και εσωτερικό φωτισμό καμπίνας
  • Ποδιά full-size για την προστασία πατώματος
  • Μεγάλος, αδιάβροχος αποθηκευτικός χώρος 158 λίτρων πίσω και δύο αποθηκευτικοί χώροι εμπρός
  • Στάνταρ οροφή

Παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου, υπάρχουν επιλογές όπως: κιτ snorkel-αναπνευστήρα κινητήρα, ηχοσύστημα, μπάρες προστασίας εμπρός και πίσω και πολυάριθμες επιλογές παρμπρίζ.

UFORCE e Concept

21 cfmoto eicma

Μετά το περσινό ηλεκτρικό ATV CFORCE X Concept, το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Utility Side-by-Side μοντέλο της CFMOTO στην EICMA συνεχίζει να μας δείχνει πως η ηλεκτροκίνηση δε θα αφορά μόνο τα σκούτερ και τις μοτοσυκλέτες.

Δεν υπάρχουν αναλυτικά τεχνικά στοιχεία, παρά μόνο μια γενική περιγραφή που μιλά για άφθονους χώρους και άνετα καθίσματα για τους επιβαίνοντες, καρότσα με δυνατότητα επέκτασης και οθόνη πάνω στο τιμόνι με συνδεσιμότητα Apple CarPlay.

Προφανώς δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε άμεσα στην παραγωγή, αλλά οπωσδήποτε μας δείχνει πως η CFMOTO θα έχει μια εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων στη διάθεσή της όταν θα φτάσει η ώρα της ηλεκτροκίνησης.

CX-2E / CX-5E

cx23 cx53

Η CFMOTO μας παρουσιάζει δύο νέα μικρά ηλεκτρικά motocross μοντέλα για μικρούς αναβάτες.

Ξεκινώντας με το πιο μικρό CX-2E, έχουμε ένα ηλεκτρικό μοτοσυκλέτακι με μέγιστη ταχύτητα στα 39 χλμ/ώρα, με τρία στάδια επιτάχυνσης. Η αυτονομία του είναι στα 60 χλμ., με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι ικανός να παράγει μέγιστη ισχύ 1,2 kW.

Η μπαταρία λιθίου των 48V και των 24Ah έχει δυνατότητα εναλλαγής καθώς και μαγνητικό κορδόνι ασφαλείας ως «κλειδί». Το CX-02 «περπατά» σε ακτινωτές ζάντες 10 ιντσών, με την πέδηση να περιλαμβάνει δισκόφρενα και τα ελαστικά με το τρακτερωτό μοτίβο.

Το CX-5E με τη σειρά του, διαθέτει τα ίδια προηγμένα χαρακτηριστικά με το CX-2E, αλλά με περισσότερη ισχύ, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης αφού απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά. Το ύψος της σέλα είναι 100 χλστ. πάνω φτάνοντας τα 660. Η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 46 χλμ/ώρα, και πάλι με τρία στάδια επιτάχυνσης. Ίδια είναι και η αυτονομία στα 60 χλμ., παρά τη μεγαλύτερη ισχύ στο 1,5kW.

Αμφότερα τα δυο μοντέλα έχουν επίσης φιλική εργονομία, με τη διαρρύθμιση τιμονιού και φρένων να συνθέτουν μια άκρως εκπαιδευτική θέση οδήγησης για τους επίδοξους μοτοκροσάδες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - BMW 2024 Αφιέρωμα - Ducati 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon