.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 17:18

TEST – Kawasaki Vulcan 650 S Café 2017

 

Αστικό cruiser με sport διαθέσεις 

 

To S Café αποτελεί μια από τις τρεις εκδόσεις της πλατφόρμας των Vulcan της Kawasaki. Όπου Vulcan 650 είναι η “πράσινη” άποψη περί crusing στα μεσαία κυβικά. Xωρίς διαφορές σε σχέση με την βασική έκδοση, πέραν της προσθήκης ζελατίνας και ενός χαρακτηριστικού λευκού – πράσινου χρωματισμού. Στην δική μας περίπτωση είχε τοποθετηθεί και ένα τελικό της Arrow, το οποίο όμως δεν αποτελεί μέρος του standard εξοπλισμού.

Φέρτο στα μέτρα σου!

 

Μπορεί να μην σε πρoϊδεάζει για κάτι τέτοιο, αλλά το Vulcan 650 S Café έχει την δυνατότητα να “ταιριάξει” σε όλους τους σωματότυπους αναβατών. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό με αυτό που η Kawasaki ονομάζει ERGO-fit και το οποίο προσφέρει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις στα μαρσπιέ, δυνατότητα επιλογής δύο διαφορετικών σελών και δύο διαφορετικών τιμονιών. Έτσι, αναβάτες με ύψος από 1,55 μέχει και 2 μέτρα –σύμφωνα πάντα με την Kawasaki- μπορούν να φέρουν την μοτοσυκλέτα ακριβώς στα μέτρα τους. Πέραν της εργονομικής μορφοποίησης, το Vulcan 650 S Café, λόγο της απλότητας της κατασκευής του, προσφέρεται ιδανικά και για ασκήσεις σε ένα πολύ προσφιλές πεδίο για αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών: το customizing!

 Εντός της πόλης και πέρα από αυτή

Aστικό cruiser; Τι εννοεί η Kawasaki άραγε… Πόλη, τουλάχιστον όπως την εννοούμε εμείς, σημαίνει κίνηση, φανάρια, πολύ σταμάτα, πολύ περίμενε, πολύ ξανά-ξεκίνα. Ε λοιπόν, αυτό εννοούσε και μετά χαράς διαπιστώσαμε ότι το Vulcan S Café, έχει μερικούς άσους κρυμμένους στο μανίκι του. Πρώτα απ΄ όλα είναι ευκολοδήγητο, η χαμηλή σέλα επιτρέπει σταθερό πάτημα και με τα δύο πόδια στο έδαφος, η αίσθηση του είναι ελαφριά και οι ελιγμοί με μικρές ταχύτητες εκτελούνται απροβλημάτιστα. Μαλακός και προοδευτικός ο  συμπλέκτης συνεργάζεται άψογα με το κιβώτιο, ενώ τα φρένα δεν προβληματίζουν (θετικό ότι και οι δύο μανέτες ρυθμίζονται). Ο κινητήρας, με τα 6,4 kg-m της ροπής να κάνουν την εμφάνιση τους από τις πολύ χαμηλές στροφές, είναι αρκετά ελαστικό και επιτρέπει έναν… αραχτό τρόπο οδήγησης χωρίς πολλές αλλαγές ταχυτήτων. Έτσι, χωρίς να το πολύ καταλάβουμε και χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποια δυσκολία, βρεθήκαμε στο όρια του αστικού ιστού, σε δρόμους που οδηγούσαν έξω από την πολύβουη πόλη. Σε ότι αφορά στο πολύβουη βέβαια, είχαμε βάλει και εμείς το χεράκι μας, αφού το extra τελικό της Αrrow ακουγόταν αρκετά, με ευχάριστο τρόπο, πάντα μέσα στα νόμιμα πλαίσια βέβαια. Πέραν του ήχου, υπήρχε θετική επίδραση και στην “αναπνοή” της μοτοσυκλέτας, κάτι το οποίο φαινόταν περισσότερο στις υψηλές στροφές λειτουργίας του μοτέρ.

 Cruising θέση οδήγησης και στροφές;

  

Συνήθως αυτά τα δύο δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους αλλά στην περίπτωση του Vulcan 650 S Café, δεν ισχύει! Με το που βγήκαμε σε επαρχιακούς δρόμους, αυτούς τους ωραίους, με τις συνεχείς στροφές και την καλή ποιότητα ασφάλτου, ομολογούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από την μοτοσυκλέτα! Οι αναρτήσεις κρατούσαν το σύνολο σε συνοχή απορροφώντας ταυτόχρονα τις όποιες ανωμαλίες χωρίς να κοπανάνε, το πλαίσιο αποδείχθηκε στιβαρό και ο κινητήρας πρόθυμος να ανεβάσει στροφές ανά πάσα στιγμή μέχρι τα κόκκινα. Το Vulcan 650 S Café, με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα σημάδι αδυναμίας “κατάπιε” όλα τα στροφιλίκια  χωρίς να μας προβληματίσει πουθενά. Εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα. Αυτό αποτελεί μια απόδειξη του allround χαρακτήρα του, το Café δεν είναι απλώς μια στυλάτη μοτοσυκλέτα για μετακινήσεις αποκλειστικά μέσα στην πόλη αλλά τα καταφέρνει εξίσου καλά και σε άλλα πεδία. Ακόμα και στην τελική του, παρέμενε σταθερό και ασφαλές, βάζοντας επίσης τις μακρινές εξορμήσεις και τα ταξιδάκια στο σύνολο των πολλών ικανοτήτων του.

Ευχάριστη έκπληξη

Η δοκιμή του Κawasaki Vulcan 650 S Café, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη! Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που δεν εγκλωβίζεται μέσα στο στυλ της, προφέροντας πολύ καλές δυνατότητες σε τομείς που παραδοσιακά θεωρούνται ασύμβατοι με αυτή την κατηγορία μοντέλων. Πολύ εύκολο  στην πόλη, ικανό για sport υπερβάσεις και απροβλημάτιστο σε ότι του ζητήσεις, αποτελεί ένα εναλλακτικό allround μοντέλο, με κερασάκια στην τούρτα την προσαρμόσιμη εργονομία του αλλά και τα μεγάλα περιθώρια customizing που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του.

Φωτογραφίες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Κατασκευαστής Kawasaki
Μοντέλο Vulcan 650 S Café 
Αντιπρόσωπος TEOMOTO A.E.
Τιμή (ευρώ) 8.790
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 2κύλινδρος σε σειρά , τετράχρονος, υγρόψυκτος, 8βάλβιδος
Κυβισμός (cc) 649
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 1
Λίπανση  Υγρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός, πολύδισκος, μηχανικός
Μετάδοση Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό
Μεταξόνιο (mm) 1.575
Ύψος σέλας (mm) 705
Βάρος (πλήρες, kg)   231
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  14
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό πιρούνι 41 χλστ. 
Πίσω  Αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-18"
Πίσω  160/60-17’’
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 300mm, 2πίστονες δαγκάνες, ABS
Φρένα Δίσκος 250mm, μονοπίιστονη δαγκάνα, ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  61/7.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  6,4/6.600

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 17:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon