.
Κατηγορία Harley - Davidson
Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 10:56

Test - Harley – Davidson FXSB Softail Breakout 2014

Custom αποθέωση

 

Του Αλέξη Γλυνιαδάκη

H γκάμα της Harley Davidson για το 2014, είναι φτιαγμένη λες και αποτίνει φόρο τιμής σε όλους τους customizers του κόσμου, παρουσιάζοντας σχεδόν όλες τις τάσεις που επικράτησαν ποτέ, μέσα από διαφορετικά μοντέλα της.
Μερικά από τα μοντέλα της, πραγματικά δεν ξεχωρίζουν από χειροποίητες κατασκευές, λες και φτιάχτηκαν μόνο για το όραμα του μηχανικού, περιφρονώντας τυπικές αξίες των μοτοσυκλετών παραγωγής. Όσο πιο extreme “παραγωγής αλλά και όσο πιο κοντά στο χειροποίητο, συναντάμε το Softail Breakout.

Εργοστασιακό Dragster


Εκατομμύρια εργατώρες αφιερώνονται σε όλον τον κόσμο, για να τροποποιηθούν μοτοσυκλέτες και να πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο τις επιθυμίες του αναβάτη τους.
Δε γλυτώνει καμία: Scooter, αγωνιστικές, τουριστικές, street, chopper, όλες θα λάβουν τις μετατροπές που θα τις ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες, ανάλογα με τα γούστα του αναβάτη τους.

Είτε εννοούμε αναρτήσεις, είτε κινητήρα, είτε οπτικές αλλαγές, η μετατροπή πάνω από όλα εκφράζει την ανάγκη του ατόμου να ξεχωρίσει, να βγάλει το κεφάλι του λίγο πιο ψηλά από τα υπόλοιπα.
Και αυτή η ανάγκη οδηγεί ανάλογα με τη φαντασία και τις δυνατότητες, είτε σε μεμονωμένη μετατροπή, για την αλλαγή ενός σημείου της μοτοσυκλέτας, είτε σε ολοκληρωμένη επέμβαση σε πολλαπλά σημεία, βάσει σχεδίου.
Οπότε μιλάμε για customizing.

Βέβαια, όταν μιλάμε για customizing υπάρχει μια διεθνώς αποδεκτή μάρκα-κυρίαρχος: Harley Davidson.
Τα μοντέλα μάλιστα που προτιμούν οι περισσότεροι customizers για τροποποίηση και ανάδειξη των ικανοτήτων τους, προέρχονται από συγκεκριμένη γκάμα της, τις διάσημες Softail.
Το ψαλίδι τους που οπτικά δείχνει σαν να μην υπάρχει ανάρτηση πίσω, εξιτάρει τη φαντασία όλων.
Από κατασκευαστές μοντέρνων κατασκευών με τόρνους και φρέζες CNC, μέχρι old school μηχανικούς με τρία στρώματα γράσο και την καστάνια της μισής ίντσας προέκταση του χεριού τους, 7 στους 10 “φτιάχνουν” Softail.

H Softail Breakout, λες και βγήκε από τα καλοκαιρινά τους όνειρα, και κάθε λάτρη του chopper μαζί:
Χαμηλή dragster μορφή, μεταξόνιο εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, με τεράστιο 240 λάστιχο, κάστερ “στο θεό”, φαρδύ τιμόνι drag, και μαρσπιέ τέρμα μπροστά, όσο πιο ανοιχτά γίνεται.
Και χρώματα που θα με κάνουν για πρώτη φορά να πω, δεν πειράζει. Μην την πάρεις σε μαύρο χρώμα.

Softail


Μπορεί οι Breakout να προστέθηκαν στη γκάμα μόλις πέρσι, αλλά η γκάμα Softail κλείνει φέτος τα 30 της χρόνια. Το 1984 παρουσιάστηκε η πρώτη εκπρόσωπος της γκάμας, Softail Standard, με το νέο τότε ακρωνύμιο FXST, όπου S σημαίνει Softail.
Η λέξη Softail είναι ουσιαστικά παιχνίδι με τις λέξεις, υποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο ΔΕΝ είναι όπως τα hardtail (που δεν έχουν αναρτήσεις πίσω).
Η διευκρίνηση αυτή είχε συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης, μια και όπως είπαμε ο σκελετός είναι έτσι κατασκευασμένος, ώστε να δείχνει σα να μην υπάρχει πίσω ανάρτηση.
Τα αμορτισέρ φιλοξενούνται στην κάτω πλευρά του πλαισίου, κάτω από το κιβώτιο ταχυτήτων και επιμηκύνονται από το τριγωνικό ψαλίδι.

Όπως είπαμε, οι βελτιωτές ανακάλυψαν τη μοτοσυκλέτα των ονείρων τους στο μοντέλο αυτό και από τότε 7 στα 10 εξαρτήματα για Harley customizing, απευθύνεται στα μοντέλα Softail. Η δεύτερη ιδιότητα των πλαισίων αυτών που τα κάνει πλέον μοναδικά, είναι ότι οι κινητήρες εδράζονται σταθερά πάνω τους, χωρίς ελαστικές βάσεις, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για περισσότερους κραδασμούς στα χέρια του αναβάτη.
Το εργοστάσιο όμως γνωρίζει καλύτερα. Οι κινητήρες Twin Cam που χρησιμοποιούνται στα Softail μοντέλα, έχουν αντικραδασμικούς άξονες, μηδενίζοντας έτσι την ανάγκη ελαστικών βάσεων και επιτρέποντας να περάσουν στον αναβάτη μόνο οι “καλοί” κραδασμοί που ορίζουν το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.
Όχι, δεν είναι όλες οι Harley ίδιες, επειδή μοιάζουν όλες με chopper.

Μπορεί στα μάτια του μη γνώστη να είναι παρόμοιες και να συμπεραίνει κάποιος ότι τα μοντέλα είναι πάνω κάτω το ίδιο πράγμα, όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Κάθε μοντέλο έχει ξεχωριστή φιλοσοφία, που προέρχεται από τον αναβάτη που προσπαθεί να προσελκύσει. Πάνω σε αυτό το μοτίβο, εξελίσσεται μια μοτοσυκλέτα που ΑΥΤΟΝ τον αναβάτη πρέπει να τον αφήσει εντελώς ικανοποιημένο και να του προσφέρει το όνειρο με όλες τις αισθήσεις.
Η συγκεκριμένη Softail λοιπόν πρέπει να δείχνει χειροποίητη και βασική, η τεχνολογία όμως συνεχίζει να εργάζεται σε δεύτερο πλάνο, ώστε να μη λείψει από τον αναβάτη η αίσθηση μιας μοντέρνας μοτοσυκλέτας που δε θα τον εξαντλήσει σε μισή ώρα, αλλά θα του επιτρέψει να κατέβει από τη μοτοσυκλέτα, μόνο όταν χορτάσουν οι αισθήσεις του βόλτα.

Από κοντά


Πλησιάζεις τη μοτοσυκλέτα που ακουμπάει στο πλάγιο σταντ της. Μοτοσυκλέτα; Πιο ταιριαστό το “μηχανή”, δεν έχει την όψη κοινής μοτοσυκλέτας.
Όταν τη δει κάποιος, η Breakout καταλαμβάνει ολόκληρο το εύρος του οπτικού του πεδίου, σβήνει στις άκρες οτιδήποτε άλλο.
Μην ξεχνάμε ότι πέρσι που πρωτοεμφανίστηκε, ανήκε στις CVO, τις limited edition μοτοσυκλέτες της εταιρείας. Αν υπάρχει μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να χαρακτηριστεί vintage dragster replica, είναι αυτή.

Ακόμα και ανάμεσα σε άλλες Harley, είναι σα βλέπεις πάνθηρα δίπλα σε φρεσκολουσμένες γάτες σιάμ, τέτοια είναι η εντύπωση που δημιουργεί.
Χαμηλή, πιο χαμηλή από όλες, με 35 ολόκληρες μοίρες κάστερ και 130 λάστιχο εμπρός, σε 21 ιντσών μαύρο τροχό με 10 ακτίνες, 5 μαύρες και 5 άβαφες εναλλάξ.
Αν πλησιάσεις από πίσω, σε αφήνει knocked out ένα λάστιχο που δεν έχεις ξαναδεί σε μοτοσυκλέτα παραγωγής: 240 πλάτος σε 18ρι τροχό.
Η Harley εξομοιώνει τους τροχούς αυτούς με τις ζάντες των dragster του 1960, που ονομαζόντουσαν gasser, υποδηλώνοντας τη βενζίνη σαν καύσιμο, για να ξεχωρίζουν από τα top fuel τέρατα.
Και έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να φαίνεται το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα τους, περιορίζοντας τα φτερά εμπρός και πίσω στο ελάχιστο (για όσους δεν το γνωρίζουν, η λέξη chopper υποδηλώνει τη μοτοσυκλέτα με κομμένα - chopped - εξαρτήματα. Πάντα η αρχή γινόταν από τα φτερά). Φτερά είπαμε; Πάντα οι Αμερικάνικες μοτοσυκλέτες είχαν εξαιρετικό φινίρισμα.

Αυτό όμως που συνέβη φέτος ήταν έξω και μακριά από παλαιότερες βαφές.
Χρώματα πέρλας (Morocco Gold), ή με μικρές νιφάδες χρωμίου (Hard Candy Chrome Flake) που γυαλίζουν στο φως, αλλά και μια απόχρωση του χαλκού που τη λένε Amber Whiskey –πάντα σε… χαμηλό ποτήρι!
Και στο ρεζερβουάρ, ένα χρωμιωμένο liquid crystal ανάγλυφο έμβλημα. Πλησιάζεις και είναι σα να βρέθηκες ξαφνικά στη Valhalla των Custom.

Μαύρο χρώμα και καλώδια


Βέβαια μπορεί κάποιος να προτιμήσει απλά μαύρο χρώμα. Όχι όμως πριν δει τις άλλες επιλογές. Θα είναι κρίμα. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα. Το μαύρο ίσιο drag τιμόνι, έχει την κλασική για Harley διάμετρο της μίας ίντσας και η πλάκα που το σφίγγει πάνω στην πλάκα του πιρουνιού έχει πάνω της ενσωματωμένες τις ενδεικτικές λυχνίες.
Συνέχεια οπτική αποτελεί και το στρογγυλό κοντέρ με μαύρη πλάκα, άσπρα ψηφία και ένα πλήρες ψηφιακό τμήμα, με στροφόμετρο, ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας, ολικό χιλιομετρητή, 2 μερικούς χιλιομετρητές και ρολόι.
Οι διακόπτες μεγάλοι και τα καλώδια… που είναι τα καλώδια; Περασμένα μέσα από το τιμόνι, για να μη χαλάνε τις καθαρές γραμμές του. Όπως θα προτιμούσε κάθε βελτιωτής.

Μια πολύ λεπτή κονσόλα για τα δεδομένα των Softail, περιλαμβάνει μόνο την κλειδαριά του κεντρικού διακόπτη. Εκτός από τον κεντρικό διακόπτη υπάρχει και πομπός που κλειδώνει ή ξεκλειδώνει το ηλεκτρικό σύστημα, ανάλογα με την παρουσία του κοντά στη μοτοσυκλέτα.
Οπότε η μοτοσυκλέτα λειτουργεί χωρίς κλειδιά και μπρελόκ να απειλούν την απίστευτη βαφή της. Η Breakout είναι οπτικά πιο λιτή από μνημόνιο και πιο γεροδεμένη από αθλητή του water polo. Έχει όμως απίστευτα επιτυχημένη σχεδίαση όσον αφορά στο κρύψιμο του όγκου της καλωδίωσης και των υδραυλικών συστημάτων που υπαγορεύονται από την παρουσία του ψεκασμού, του πομποδέκτη του ηλεκτρικού συστήματος και του ABS που πλέον είναι στάνταρντ σε κάθε μοντέλο.
Δημιουργώντας έτσι τη φαντασίωση του απλού λιτού, γεροδεμένου street racer χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια, πριν καν ακουστεί ο ήχος της εξάτμισης.

Hit the street

Μόλις 63 πόντους από την άσφαλτο και σκυμμένος εμπρός για να πιάνεις καλά το τιμόνι, οποιοσδήποτε νοιώθει κομματάκι πιο macho.
Ο συνδυασμός της τεράστιας κάστερ, του ίχνους των 146 χιλιοστών και του τροχού των 21 ιντσών, δημιουργεί ένα σύνολο που βαραίνει σε μεγάλες γωνίες στροφής του τιμονιού και δημιουργεί αίσθηση καθαρόαιμης κατασκευής αγώνων ενός τετάρτου του μιλίου.
Η θέση οδήγησης είναι extreme και για γυμνασμένους. Χαμηλό τιμόνι και τέρμα εμπρός μαρσπιέ. Αν δεν πηγαίνεις γυμναστήριο, ώρα να πας, αλλιώς θα την “ακούσουν” οι προσαγωγοί σου.

Η διαιρούμενη σέλα από την πλευρά της κάνει ότι περισσότερο μπορεί, εκτείνοντας τη θέση του συνεπιβάτη ώστε να στηρίξει τους κάτω σπονδύλους του αναβάτη.
Το υλικό επίσης έχει καλή πυκνότητα και τα οπίσθια του αναβάτη σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσουν τον πρώτο λόγο για στάση.
Όπως καταλαβαίνετε, το σύνολο μπορεί να μη συνιστάται για ταλαιπωρημένες σπονδυλικές στήλες, αλλά προσφέρει τόσο στυλ όσο δεν μπορεί να αποκτήσει κανείς ούτε πάνω σε Hayabusa με δύο μοτέρ, τούρμπο και νίτρο.
Και βέβαια η εμφάνιση είναι εξαιρετικά υποκειμενικό θέμα. Κατά την άποψή μας ένα από τα ψηλότερα τιμόνια που προσφέρονται στο τμήμα των αξεσουάρ θα ξεδίπλωνε το σώμα του αναβάτη και θα έκανε σίγουρα τις στάσεις αραιότερες.

Με το πάτημα της μίζας ο θηριώδης κινητήρας γεμίζει το περιβάλλον με μια μπάσα μηχανική πανδαισία 1690 κυβικών και συμπίεσης 9,6:1. Κάθε κυβική ίντσα και κάθε μοίρα περιστροφής των εκκεντροφόρων φαίνεται στο μπάσο του κινητήρα, που είναι από μόνος του ένας λόγος αγοράς της μοτοσυκλέτας. Μόλις συνέλθουμε από το αρχικό ηχητικό σοκ, πατάμε τη μεγάλη μανέτα του ελαφρύ συμπλέκτη και το λεβιέ ταχυτήτων.
Ανταμειβόμαστε με ένα θετικό κλικ. Η μετάδοση με το νέο εξατάχυτο κιβώτιο είναι αισθητά καλύτερη και θετικότερη από τα πεντατάχυτα κιβώτια και μαζί με τον ιμάντα τελικής μετάδοσης που αποσβένει πιθανές ασυνέχειες, εισάγει πολύ πιο μοντέρνους “τρόπους” στο σύνολο κινητήρα-μετάδοσης. Ο κινητήρας είναι μεγάλος αλλά πολιτισμένος και το δείχνει. Από το ρελαντί ακόμα, είναι στη διάθεση του αναβάτη αν θέλει να κινηθεί με ταχύτητες βαδίσματος χωρίς ίχνος δυστροπίας, ή αν επιθυμεί να ανοίξει το γκάζι τέρμα, δοκιμάζοντας την αντοχή του οδοστρώματος.

Το τρακτέρ


Το κτηνώδες λάστιχο πάντως, δε θα ιδρώσει ποτέ και δείχνει ότι μπορεί να διαχειριστεί διπλάσια ιπποδύναμη χωρίς κόπο.
Αυτό είναι το αγαπημένο παιχνίδι του Breakout. Είτε από στάση είτε σε κίνηση, άνοιγμα στο τέρμα το γκάζι και η απόλαυση ενός μοτέρ – τραίνου, που δείχνει ξεκάθαρα πόσο πιο ελεγχόμενη και εθιστική είναι η ροπή όταν αποδίδεται σε χαμηλές στροφές.
Πολύ χαμηλές. Ο κινητήρας στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ρυθμισμένος για λειτουργία σε χαμηλότερες στροφές και από τους υπόλοιπους twin cam, αποδίδοντας 13 χιλιογραμμόμετρα από μόλις 3.000 στροφές.
Τρακτέρ; Δε λέτε τίποτα.

Δουλεύει όμως και στις διπλάσιες στροφές αν κάποιος επιθυμεί, με τον αντικραδασμικό άξονα να κάνει εξαιρετική δουλειά για την άνεση του αναβάτη.
Και η σέλα πραγματικά κλειδώνει τον αναβάτη μέσα της και δεν του επιτρέπει μετακινήσεις ακόμα και με τέρμα γκάζι, οπότε δίκαια την αποκαλούν bucket στην άγρια Δύση.

Η ανάρτηση με δεδομένη την ελάχιστη διαδρομή της πίσω, κάνει καλή δουλειά, χωρίς τη συνηθισμένη τραχύτητα των Softail στην αρχή της διαδρομής. Το πιρούνι με διάμετρο 41,3 χιλιοστά ,επίσης στέκεται στο ύψος του παρά την ακραία κάστερ, εμποδίζοντας το εμπρός σύστημα να τερματίσει και με καλή απόσβεση και συνολική λειτουργία.
Τα φρένα είναι αποκάλυψη. Έχοντας συνηθίσει από “ξύλινες” αισθήσεις και μικρή συνολική δύναμη πέδησης, το Breakout μας εντυπωσίασε θετικά.
Οι Brembo δίσκοι των 292 χιλιοστών βελτίωσαν εξαιρετικά την αίσθηση και απόδοση, ενώ το ABS φροντίζει διακριτικά να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τα όρια.
Με τη βοήθεια τέλος του σωστού πιρουνιού, οι αποστάσεις φρεναρίσματος έγιναν πολύ καλύτερες και χωρίς εκπλήξεις.
Στις στροφές όμως, ο dragster χαρακτήρας της είναι έντονος.
Η Breakout είναι μάλλον η μοτοσυκλέτα με τα μικρότερα περιθώρια κλίσης δεξιά και αριστερά, μόλις 23 μοίρες. Η απόσταση από το έδαφος των 12 εκατοστών και τα πολύ φαρδιά μαρσπιέ ευθύνονται γι αυτό.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει μετριοπαθή κίνηση στις στροφές και σχεδόν συνεχή ήχο ξυσίματος αν ο αναβάτης προσπαθήσει να κινηθεί πιο γρήγορα.
Δεν υπάρχει φυσικά περίπτωση να προβληματιστεί κανένα από τα δύο λάστιχά της σε τόσο μικρές κλίσεις, οπότε το θέμα είναι πόσο αντέχει κάποιος την αίσθηση από το δρόμο που ξύνει το μαρσπιέ, χιλιοστά κάτω από το πόδι του.
Όμως, αυτή είναι και η φυσιολογική συνέπεια μιας μοτοσυκλέτας που ξεχειλίζει dragster από κάθε πόρο της.
Και μένει στον υποψήφιο αγοραστή να αποφασίσει αν αυτή είναι η μοτοσυκλέτα των ονείρων του, ώστε να ζήσει με τον περιορισμό της μειωμένης δυνατότητας στριψίματος, που έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν ήταν το δυνατό σημείο των custom μοτοσυκλετών.

Custom αποθέωση


Για να αποκτήσει κάποιος μια μοτοσυκλέτα σαν την Breakout μέχρι πριν από 3 χρόνια, θα έπρεπε να επισκεφθεί έναν από τους μεγάλους Ευρωπαίους ή Αμερικάνους κατασκευαστές, να περιμένει το λιγότερο ένα εξάμηνο και να έχει στην άκρη ένα ποσό άνω των 70.000 ευρώ. Μετά θα έπρεπε να παιδευτεί με την Ελληνική γραφειοκρατία για να εισάγει και να ταξινομήσει το νέο του απόκτημα και τέλος να προσέχει πάρα πολύ μη συμβεί κάτι, γιατί τα ανταλλακτικά για τέτοια μοτοσυκλέτα δεν πωλούνται στα περίπτερα.

Αυτή τη στιγμή, μπορεί να επισκεφθεί το φιλικό του κατάστημα πώλησης Harley Davidson και πολύ σύντομα να είναι ιδιοκτήτης της πιο extreme custom μοτοσυκλέτας παραγωγής.
Και μάλιστα με ένα ποσό που είναι μικρό κλάσμα του ποσού που χρειαζόταν μέχρι τώρα. H Breakout είναι μάλιστα από τις πιο φτηνές Softail. Κανείς δε λέει ότι είναι μια πρακτική μοτοσυκλέτα για κάθε μέρα ή το πιο άνετο μέσο για τουρισμό.
Είναι όμως η πιο κακιά και f%$&@ bastard μοτοσυκλέτα εμπορίου που προορίζεται για αυτούς που ήθελαν πάντα ένα μοντέρνο custom, αλλά δε γεννήθηκαν customizers.
Προσωπικά μιλώντας τώρα, μου έκανε τόση εντύπωση ώστε ξεκίνησα να ψάχνω μια διασύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα. Με κάποιον τρόπο πρέπει να βρω καμιά 20ριά χιλιάδες 950euro που μου λείπουν... Κάπου έχω το δεκάρικο για να συμπληρώσω!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Harley Davidson Motor Company
Μοντέλο FXSB Breakout
Αντιπρόσωπος Harley - Davidson Athena
Τιμή βασικής έκδοσης 23.620euro (23.960euro με πινακίδες και φόρους)
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, δικύλινδρος σε V45, 2 εκκεντροφόροι, 2 βαλβίδες / κύλινδρο, αερόψυκτος
Κυβισμός (c.c.) 1690
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 98,4x111,1
Συμπίεση (:1)  9,6
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός ESPF
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 2 με καταλύτη
Λίπανση  Ξηρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος μηχανικός
Μετάδοση 6 σχέσεων με ιμάντα
Πρωτεύουσα μετάδοση Αλυσίδα – 34/46
1η σχέση (συνολικά) 1/9,311
2η σχέση (συνολικά) 1/6,454
3η σχέση (συνολικά) 1/4,793
4η σχέση
(συνολικά) 1/4,748
5η σχέση (συνολικά) 1/3,882
6η σχέση (συνολικά) 1/2,79
Τελική μετάδοση Ιμάντας 32/66
Πλαίσιο
Τύπος   Ατσάλι
Κάστερ (°)  35
Ίχνος (mm) 146
Μεταξόνιο (mm) 1.710
Ύψος (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 660
Μήκος (mm) 2445
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Βάρος (kg)   308
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  19
Αναρτήσεις
Μπροστά  Συμβατικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41,3mm /  καμία ρύθμιση
Πίσω Δύο αμορτισέρ χωρίς μοχλισμό / Ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου
Ελαστικά 
Μπροστά 130/60-21
Πίσω  240/40-18
Φρένα
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 292mm με  δαγκάνα 4 εμβόλων 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 292mm με δαγκάνα 2 εμβόλων
Εξοπλισμός
Αναλογικό ταχύμετρο, ψηφιακό στροφόμετρο, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ώρα, ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας, φώτα, φλας, πίεση λαδιού, διαγνωστικό ψεκασμού
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ)  Δ.Α.
Ροπή εργοστασίου (Nm/σαλ)  130/3.000

Φωτογραφίες οδήγησης

Τεχνικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 14:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon