.
Κατηγορία Αναβάτες
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 13:02

Αφιέρωμα – Torsten Hallman – 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross

 

Husqvarna Hero Talk Video

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ήταν η ζωή σε ένα πρωτάθλημα motocross την δεκαετία του 1960; Ο αναβάτης του motocross και θρύλος της Husqvarna,Torsten Hallman, μας διηγείται μια συναρπαστική ιστορία από τα χρόνια που οι αναβάτες ήταν και μηχανικοί και τα ταξίδια ανά τον κόσμο δεν ήταν τόσο εύκολα όσο είναι σήμερα…

Η Husqvarna Motorcycles έχει την χαρά να παρουσιάσει την διήγηση ενός Ηρώα! Σε ένα φιλόξενο και ενημερωτικό video, ο θρύλος του off-road Torsten Hallman μας μεταφέρει από τις επιτυχημένες μέρες της Husqvarna του χθες, στο σήμερα και τους νέους εργοστασιακούς αναβάτες της Husqvarna.

Μέσα από μια σπάνια μείξη πλάνων του Hallman σεδράση, o 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross -ένας αληθινός πρωτοπόρος αναβάτης motocross - μας διηγείται τι σήμαινε να είσαι εργοστασιακός αναβάτης την δεκαετία του 1960. Ο Torsten, που γιορτάζει σήμερα τα 75α γενέθλια του, έφτασε στην κορυφή με σκληρή δουλειά σε μια καθοριστική για το άθλημα εποχή και σήμερα δίνει σοφές συμβουλές στους νέους εργοστασιακούς αναβάτες που θα γίνουν οι μελλοντικοί ήρωες της Husqvarna και θα γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας.
Ο Torsten Hallman είναι ένας θρύλος της Husqvarna. Κερδίζοντας το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 1962, ο Σουηδός συνέχισε και τελικά κατέκτησε συνολικά τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενώ ήταν ένας από τους ανθρώπους που εισήγαγε το motocross στις ΗΠΑ το 1960. Ο Hallman κέρδισε συνολικά 37 Grand Prix σε 14 χρόνια ως εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna και το 2000 κατέκτησε μια θέση στο AMA Motorcycle Hall of Fame.
Απολαύστε το video και αν επιθυμείτε, επιλέξτε από τα settings του video κάτω δεξιά, υπότιτλους (subtitles) και μετάφραση σε ελληνικά (Greek):

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 13:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon