.
Κατηγορία World Rally Championship
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 11:52

Serres Rally 2013, 5η μέρα

 

Ο Viladoms και η Χατζηδουκάκη νικητές του Serres Rally 2013!

 


Με τον Jordi Viladoms στις μοτοσυκλέτες και την Χαρά Χατζηδουκάκη στα Quad να πανηγυρίζουν τις νίκες τους, τελείωσε το Serres Rally για το 2013!
Η 5η και τελευταία μέρα του φετινού rally αποτελείτο από 221 χιλιόμετρα διαδρομής, με δύο ειδικές διαδρομές απόστασης 113 και 108 χιλιομέτρων, και 75 χιλιόμετρα απλής.

Ψυχραιμία και αποτέλεσμα

Ο Jordi Viladoms κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία στον αγώνα παρά το ότι αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Η μοτοσυκλέτα του έχανε νερό από την φλάντζα καύσης, και ο μηχανικός του σύνδεσε το πίσω ρεζερβουάρ καυσίμου στο ψυγείο – αφού πρώτα τοποθέτησε 5 λίτρα νερό, προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει και να τερματίσει. Ο Viladoms τερμάτισε ξανά πρώτος με +11’22 από τον Frans Verhoeven και πήρε την νίκη στον αγώνα. Ο Henk Knuiman κέρδισε την τελευταία ειδική του αγώνα, αλλά έμεινε στην πολύ καλή 3η θέση. Ταχύτερος όλων ήταν ο Andrea Cosentino στην ειδική διαδρομή SS9 και πήρε τελικά την 4η θέση στην γενική κατάταξη πίσω από τον Henk Knuiman.

Με την εγκατάλειψη του Sandro Calesini που είχε κερδίσει το XRally και τρεις νέους αναβάτες να βρίσκονται στο βάθρο του Serres Rally, ο τίτλος στο Rally Pro Series παραμένει ανοιχτός και το Merzouga Rally θα είναι το σημαντικότερο, όπου θα δοθούν 15.000euro, - 7,500euro σε κάθε κατηγορία, Rally και Raly Lite.

Δηλώσεις

Jordi Viladoms - 1ος: “Το rally ήταν σκληρότερο απ’ ότι περίμενα αλλά το απόλαυσα πάρα πολύ. Εδώ συμμετείχα με την enduro μοτοσυκλέτα και ήταν μία πολύ καλή προπόνηση. Τώρα κοιτάω μπροστά για το τεστ που θα κάνω στην Merzouga όπου θα τρέξω με την νέα Gas Gas Rally μοτοσυκλέτα, που είναι μία βελτιωμένη έκδοση του 2013, για τις τελικές προετοιμασίες για το Dakar 2014”.

Frans Verhoeven - 2ος: “Όταν καλύπτεις 1,400 χιλιόμετρα στα βουνά, σε κάποιες πολύ τεχνικές διαδρομές enduro, είναι μία πολύ καλή προπόνηση, ειδικά για μένα επειδή οδηγούσα την μοτοσυκλέτα Yamaha Rally. Εντυπωσιάστηκα από την ομορφιά των τοπίων, έμαθα πολλά, αλλά η δουλειά δεν τελείωσε. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για το Dakar 2014 στο σπίτι μου, στο Rally OilLibia αλλά και στο Merzouga Rally”.

Henk Knuiman - 3ος: “Αφήνω τις Σέρρες με μία 3η θέση γενικής και δύο νίκες σε αγωνιστικές ημέρες. Ήταν πολύ καλά για μένα επειδή δεν έχουμε τέτοιο τερέν στην Ολλανδία και γι’ αυτό ήταν ένας σκληρός αγώνας”.

Χαρά Χατζηδουκάκη, 1η Quad κατηγορίας γυναικών, 3η Quad γενικής κατάταξης: "Μετά από τέσσερα χρόνια που τρέχω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Trail Ride και Rally Raid, έχω να πω πως το Serres Rally Raid ήταν ο πιο σκληρός αγώνας από την άποψη τερρεν και χιλιομέτρων που έχω τρέξει! Τα ατελείωτα πέτρινα χιλιόμετρα έθεσαν σε αχρηστία το δεξί μου χέρι, με αποτέλεσμα να χάνω χρόνο σταματώντας κάθε τόσο να το ψύχω και να το επιδένω σφιχτά για να μην νιώθω τους φριχτούς πόνους!!! Οι γιατροί του αγώνα βρίσκονταν συνεχώς δίπλα μου και τους ευχαριστώ πολύ!!

Οι διαδρομές ήταν απίστευτα όμορφες και το Road book αλάνθαστο!Τεχνικά προβλήματα δεν αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να μην έχω επιπλέον καθυστερήσεις. Στον τερματισμό έφτασα με μια σπασμένη εξάτμιση και σπασμένο stabilazer...που καθόλου όμως δεν με απασχόλησαν μέσα στον αγώνα!
Είμαι πολύ χαρούμενη που τερμάτισα έναν τόσο δύσκολο αγώνα και που κέρδισα την 1η θέση στην γυναικεία κατηγορία και την 3η θεση στην κατηγορία quad!"

 

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 12:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Serres Rally 2013, 4η μέρα Rally Serres 2013 - Το δυσκολότερο! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon