.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 11:07

TrialGP 2021, 6ος γύρος, Gouveia (Πορτογαλία) - Ο Toni Bou κερδίζει τον 29ο Παγκόσμιο Τίτλο του!

Στον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP 2021, ο Toni Bou κέρδισε τον 15ο συνεχόμενο τίτλο του -και τον 29ο (!) συνολικά-, στις γυναίκες η Laia Sanz κέρδισε τον 14ο Παγκόσμιο Τίτλο της, και στην κατηγορία Trial2 και Trial2 Women Πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Βρετανός Toby Martin και η Ιταλίδα Andrea Sofia Rabino.

Ο αναβάτης του HRC, Toni Bou, συνέχισε τον μακρόχρονο μονόλογο του στους τίτλους TrialGP, κερδίζοντας για 4 βαθμούς τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος για το 2021, που έγινε στην Πορτογαλία, δίπλα στον αγώνα Trial Des Nations (Trial Των Εθνών), αγώνα που κέρδισε η ισπανική ομάδα με αρχηγό… μαντέψτε… τον Toni Bou!

Δεύτερος στην Πορτογαλία αναδείχθηκε ο Adam Raga (TRRS), που τερμάτισε στην ίδια θέση και στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος, ενώ τρίτος ήταν ο Jaime Bustο (Vertigo), που τερμάτισε 3ος στη σεζόν. Σημειώστε πως και οι τρεις πρώτοι αναβάτες του Πρωταθλήματος είναι Ισπανοί.

“Αυτός ο τίτλος είναι φανταστικός για μένα”, είπε ο Bou. “Ένα μήνα πριν τον πρώτο γύρο στην Ιταλία είχα τραυματιστεί, κι έτσι το να κερδίσω 7 από τις 9 μέρες αγώνων του Πρωταθλήματος με κάνει ευτυχισμένο. Ευχαριστώ την ομάδα μου για όλη τη βοήθεια τους.”

Δίπλα στους πανηγυρισμούς Bou-Honda είχαμε και το αντίο της ιαπωνικής εταιρείας στον Takahisa Fujinami, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά πριν την απόσυρση του από την αγωνιστική δράση. Να δούμε τώρα ποιος θα τον αντικαταστήσει το 2022, ως ομόσταυλος του μέγιστου Bou.

Κι ενώ ο τίτλος των ανδρών ήταν σχετικά ένα τετελεσμένο γεγονός πριν τον τελευταίο γύρο, στις γυναίκες είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ της Βρετανίαδας Πρωταθλήτριας του 2022, Emma Bristow της Sherco, που πάλευε για τον 8ο συνεχόμενο τίτλο της, και της Ισπανίδας Laia Sanz -περισσότερη γνωστή σε εμάς από το Rally Dakar-, που επέστρεψε στο Trial για πρώτη φορά από το 2013 με την GasGas. Ο τίτλος πήγε τελικά στη Sanz για μόλις… ΕΝΑ βαθμό!

Και με τους τίτλους αποφασισμένους και το Πρωτάθλημα TrialGP 2021 να λαμβάνει τέλος, την επόμενη μέρα του αγώνα είχαμε και τον αγώνα Trial των Εθνών 2021, όπου οι Ισπανοί όπως αναμενόταν σάρωσαν, με τους Bou, Raga και Busto να διαλύουν τον ανταγωνισμό, χαρίζοντας στη χώρα τους τον τίτλο.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη του TrialGP για το 2021.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΟΙ ΟΜΑΔΑ
1 BOU Toni SPA 172 Repsol Honda Team
2 RAGA Adam SPA 150 TRRS Factory Team
3 BUSTO Jaime SPA 122 Vertigo Factory Team
4 GRATTAROLA Matteo ITA 112 Beta Factory Racing
5 GELABERT Miquel SPA 95 Gas Gas
6 FUJINAMI Takahisa JPN 94 Repsol Honda Team
7 MARCELLI Gabriel SPA 92 Montesa Factory
8 FAJARDO Jeroni SPA 80 Sherco Factory Team
9 CASALES Jorge SPA 57 Gas Gas Factory Team
10 BINCAZ Benoit FRA 38 Beta Factory Racing
11 PEACE Dan GBR 20 Sherco Factory Team
12 COLAIRO  Téo FRA 5 Beta
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 11:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon