.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 10:35

World Superbike 2014, 2ος αγώνας, Aragon

Ιστορική νίκη για την Kawasaki

 

 

 

 

ο Tom Sykes και ο Loris Baz χάρισαν στην ομάδα της Kawasaki το ιστορικό 1-2 και στα δύο σκέλη του αγώνα, με τον Sykes να παίρνει και τις δύο φορές τη νίκη.

Μια πραγματικά άψογη εμφάνιση, τόσο του Sykes όσο και του Baz, είχε την χαρά να παρακολουθήσει το κοινό στο σιρκουί του Aragon στην Ισπανία, ενώ η Kawasaki μετά τη διπλή νίκη της και στα δύο σκέλη, βρίσκεται πρώτη στην βαθμολογική κατάταξη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με διαφορά δέκα πόντων.

Οι συνθήκες της πίστας στο πρώτο σκέλος του αγώνα ήταν ψυχρές λόγω της πρωινής ώρας διεξαγωγής του, με τον Sykes να περνάει αμέσως μπροστά και να διατηρεί συνεχές προβάδισμα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, με διαφορά 4.275 δευτερολέπτων. Ακολουθεί ο Baz, ο οποίος είχε καταγράψει ταχύτερο γύρο 1’57.664 στον δεύτερο γύρο του αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος η εξωτερική θερμοκρασία έχει σχεδόν διπλασιαστεί και ο Sykes βρίσκεται διαρκώς πουσαρισμένος από τον Baz. Η κίνηση του Marco Melandri στην τελευταία φουρκέτα θα αποβεί άκαρπη καθώς Sykes και Baz δεν θα αφήσουν περιθώρια. Ο Tom θα τερματίσει μπροστά από τον Loris κατά μόλις 0.338 δευτερόλεπτα στο δεύτερο σκέλος, για να κατακτήσει την 16η νίκη της καριέρας του στα Superbike. Το πόντιουμ θα συμπληρώσει στην τρίτη θέση ο Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike).

Άτυχη θα είναι η σημερινή ημέρα για τον πρώην πρωταθλητή της κατηγορίας Superstock 600 Claudio Corti, στην πρώτη του χρονιά στα Superbike, καθώς δεν κατάφερε να τερματίσει σε κανένα σκέλος λόγω τεχνικών προβλημάτων. Δύσκολα τα πράγματα και για την ομάδα της Ducati, καθώς ο Chaz Davies δεν κατάφερε να ανέβει στο πόντιουμ, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) και τον Toni Elias (Red Devils Aprilia). Ο ομόσταυλός του Davide Giugliano τερμάτισε έβδομος και όγδοος αντίστοιχα έπειτα από πτώση στον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους κι ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Μέχρι στιγμής, ο Giugliano βρίσκεται στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 43 πόντους και ακολουθεί στην όγδοη θέση ο Daviesμε 30. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Ducati βαθμολογικά βρίσκεται πέμπτη.

Ο Guintoli διατηρεί το προβάδισμά του στην γενική κατάταξη, ισοβαθμεί όμως τώρα με τον Baz, ενώ ο Sykes απέχει μόλις ένα βαθμό από τους δύο πρώτους.

Νικητής της κατηγορίας Evo ο Leon Camier (BMW Motorrad Italia Superbike) με τον David Salom να κάνει επίσης μια δυνατή εμφάνιση, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο χέρι, τερματίζοντας στην δεύτερη και πρώτη θέση, στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 00:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon