.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 21:52

MotoGP 2014, 1ος αγώνας, Qatar

Κερδίζει ο Marquez, 2ος ο Rossi!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Κερδίζοντας ένα απίστευτο και επισοδειακό αγώνα, ο Marc Marquez έδειξε έτσι γιατί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Rossi βρέθηκε πολλές φορές 1ος και τερμάτισε τελικά 2ος, δείχνοντας την κλάση του.
Με τον Marc Marquez να έχει πάρει την Pole position τελευταία στιγμή και να ξεκινάει πρώτος, ο Smith πήρε την εκκίνηση για να περάσει όμως πρώτος ο Lorenzo στην πρώτη στροφή με τους Smith, Brandl, Marquez να ακολουθούν.

Εκτός ο Lorenzo!

Λίγες στροφές αργότερα, o Lorenzo πέφτει από κρύο μπροστινό ελαστικό και καταστρέφει την μοτοσυκλέτα του πριν ακόμη συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος! Ο Brandl παίρνει τα ηνία με τον Marquez και Dovizioso να ακολουθούν, ενώ ο Smith περνάει 3ος μαζί με τους Iannone και Rossi να ακολουθούν - ο τελευταίος ξεκίνησε από την 10η θέση! Λίγες στροφές μετά ο Iannone χάνει το μπροστινό και πέφτει και αυτός και ο Rossi βρίσκεται αυτή τη στιγμή 4ος, με τον Bautista να τον περνάει και τον Dovizioso να τον ακολουθεί. Έχουμε ακόμη 20 γύρους μπροστά και ο Marquez κάνει την επίθεσή του αλλά δεν καταφέρνει να περάσει μπροστά. Οι τρεις πρώτοι είναι κολλημένοι μαζί και ο Bautista με τον Rossi ακολουθούν από κοντά. Ο Pedrosa ανεβαίνει στην 6η θέση αλλά το τρενάκι των πέντε έχει ξεκολλήσει ελαφρώς. O Bautista κάνει ταχύτερο γύρο και περνάει τον Smith ο οποίος δέχεται αμέσως την επίθεση του Rossi που τον περνάει στα φρένα της ευθείας λίγο μετά, ανεβαίνοντας αυτός στην 4η θέση. Ο Marquez χάνει την γραμμή του και αφήνει χώρο στον Bautista να περάσει στην 2η θέση, και ξεκινάει ξανά το κυνήγι για να τον προλάβει. Στην μεγάλη ευθεία, ο Marquez περνάει ξανά μπροστά στα φρένα, αλλά ανοίγει την γραμμή του και πάλι ο Bautista βρίσκεται μπροστά του.

Ένα λάθος στα φρένα του Bautista παραλίγο να τον ρίξει, αλλά κρατάει την γραμμή του πάλι, ενώ ο Rossi δεν καταφέρνει να τον περάσει τότε. Το κάνει όμως λίγο μετά, σε μία δεξιά στροφή, ανοίγοντας και σύντομα την διαφορά του, στην 3η θέση πλέον.Smith και Pedrosa έρχονται γρήγορα και περνάνε τον Bautista που βρίσκεται ξαφνικά στην 6η θέση, ενώ μπροστά, Brandl, Marquez και Rossi βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Ο Rossi δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ και επιτίθεται και περνάει τον Marquez για να τον περάσει ξανά ο Ισπανός λίγο μετά. Η κατάταξη αλλάζει όταν ο Brandl χάνει το μπροστινό και πέφτει, για να περάσει μπροστά ο Marquez, το οποίο περνάει μετά από λίγο ξανά ο Rossi! Έχουμε 13 γύρους μπροστά, και γίνεται χαμός! Ο Marquez έχει κολλήσει πάνω στον Rossi και πίσω του έρχονται δυνατά οι Pedrosa, Smith και Bautista! O Marquez συνεχίζει την προσπάθεια, κολλάει πίσω του και προσπαθεί να περάσει, ο Pedrosa πλησιάζει ενώ ο Bautista περνάει στην 4η θέση. Απομένουν δέκα γύροι και ο Rossi προηγείται με τον Marquez στον τροχό του να προσπαθεί σε κάθε στροφή και σε κάθε ευθεία να περάσει μπροστά κάτι που καταφέρνει στην μεγάλη ευθεία, με το που μπαίνει ο 9ος γύρος. Ο ρόλος αλλάζει τώρα και είναι ο Rossi αυτός που κυνηγάει τώρα την 1η θέση, αλλά φαίνεται ότι ο μικρός έχει την δυνατότητα να απομακρυνθεί.

Νίκη Marquez!

Ο Rossi πλησιάζει ξανά, αλλά δεν κάνει προσπάθεια να περάσει, θυμίζει τις καλές εποχές που – μπορούσε- και ζύγιζε τον αντίπαλο για να τον περάσει τελευταία στιγμή. Συνεχίζει την προσπάθεια για προσπέραση ξανά, αλλά αυτή τη φορά έχουν προστεθεί στο τρενάκι και οι Pedrosa και Bautista που ακολουθούν κολλητά. Με τέσσερις γύρους να απομένουν, ο Bautista κάνει την επίθεσή του στον Pedrosa και περνάει αλλά χάνει την γραμμή και επιστρέφει ξανά στην 4η θέση. Ο Pol Espargaro εγκαταλείπει μιας και χάνει τον λεβιέ ταχυτήτων, ενώ και ο Brandley Smith πέφτει και εγκαταλείπει, όπως και ο Bautista, αφήνοντας την 5η θέση για τον Aleix Espargaro, που βρίσκεται όμως πολύ πίσω από το 1ο group.

Μένουν τρεις γύροι και ο Rossi συνεχίζει την προσπάθειά του, κολλημένος πίσω από τον Marquez και οι δυο τους ανοίγουν διαφορά από τον Pedrosa. Μένουν δύο γύροι, ο Rossi πιέζει και περνάει, και δύο στροφές πιο κάτω επιτίθεται ο Marquez και περνάει ξανά, για να ανταποδώσει ξανά ο Ισπανός στον Ιταλό, και να παραμείνει τελικά ο Marquez μπροστά. Η επίθεση του Rossi συνεχίζεται ξανά και οι δύο αναβάτες μπαίνουν στον τελευταίο γύρο. Φαίνεται ότι ο Marquez ανοίγει λίγο και μπορεί να κρατήσει την 1η θέση. Ο Marquez επιταχύνει σαν διάολος και περνάει 1ος την γραμμή του τερματισμού, με τον Rossi να παίρνει μία άξια 2η θέση και τον Pedrosa να συμπληρώνει το βάθρο. Ακολουθεί ο Aleix Espargaro με μία απρόσμενη 4η θέση, με τους Dovizioso, Crutschlow, Redding, Hayden, Edwards και Iannone να συμπληρώνουν την δεκάδα!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 42'40.561
2 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP +0.259
3 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 3.370
4 Aleix ESPARGARO NGM Forward Racing 11.623
5 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 12.159
6 Cal CRUTCHLOW Ducati Team 28.526
7 Scott REDDING GO&FUN Honda Gresini 32.593
8 Nicky HAYDEN Drive M7 Aspar 32.628
9 Colin EDWARDS NGM Forward Racing 39.547
10 Andrea IANNONE Pramac Racing 43.360
11 Hiroshi AOYAMA Drive M7 Aspar 46.595
12 Yonny HERNANDEZ Energy T.I. Pramac Racing 46.688
13 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing 50.581
14 Danilo PETRUCCI IodaRacing Project +1'03.127
15 Broc PARKES Paul Bird Motorsport +1'14.386
16 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport +1'32.593
17 Mike DI MEGLIO Avintia Racing +1'36.085
Not Classified
19 GO&FUN Honda Gresini 166.2
38 Monster Yamaha Tech 3 166.1
44 Monster Yamaha Tech 3 165.0
6 LCR Honda MotoGP 165.6
8 Avintia Racing 160.7
99 Movistar Yamaha MotoGP

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 22:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜοtoGP 2013, 18ος αγώνας, Valencia MotoGP 2014, 2ος αγώνας, Texas »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon